RABATY DO 90% I GRATISY W KOSZYKU! NIE CZEKAJ, PROMO TRWA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Końcówka redukcji pod sesję zdjęciową

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 57

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 39 lat Na forum 13 dni Przeczytanych tematów 119
Cześć! Moim celem jest zrobienie formy pod sesję zdjęciową (nie stricte fitnes ale chce pokazać brzuch i sylwetkę), jestem obecnie po 5 tygodniach redukcji, do sesji zostało 2 tygodnie z małym hakiem i myślę, co tu zrobić by jak najlepiej wyglądać ok 20 listopada. Jak najlepiej - możliwie najbardziej docięty brzuch i najpełniejsze mięśnie, i nie mieć muskulatury jak dziecko, jak mogę rozegrać te ostatnie 2 tygodnie by wyglądać jak najlepiej. Wiem, że jestem chudy i gdyby nie ta sesja to cały czas byłbym na masie. Wrzucam ankietę i dotychczasowy przebieg redukcji:

Cześć! Zacznę od wypełnienia ankiety:

1. WIEK: 39
2. WAGA: 75.5 kg (od końca września poleciało 4.5 kg)
3. WZROST: 187 cm
4. WYMIARY:
-biceps: - 37 cm.
-klatka: - 102 cm (poleciało ze 105)
-udo - 50 cm
-talia: - 78 (z 85 na koniec września)
5. STAŻ NA SIŁOWNI: z 21 lat, ale nie do 2016 głównie rekreacyjnie, wtedy chwile pod opieką trenera więc lepiej, ale dopiero od lipca tego roku przykładam się na maksa, notuję wyniki i codziennie suplementuję kreatynę
6. DIETA:
Sportowa Catering białko i węgle zaczynałem od ok 2500 kcal, w zeszłym tygodniu była stagnacja na 2300 kcal i od soboty jestem na 1800 kcal
-białko: ok 160 g, trzymam powyżej 2 g na kg
-węglowodany: reszta, ok 200
-tłuszcz: ok 60 g
6Używane spalacze - Yohimbina i kawa od początku redukcji
7. Używane suplementy: kreatyna cały czas, dochdozi cytrulina
8. TRENING: 3 x FBW, do tego 12 000 krokow dziennei z czego sporo poschodac z pleckakiem 5 kg
11. POZIOM BF%: zaczynałem z ok 17%, teraz myślę, ze ok 15%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): ciężko mi się nabierało, choć osatnio lepiej, chude kostki i nadgarstki
13. STAN ZDROWIA: Jestem zdrowy
15. PPM (podstawowa przemiana materii): W okolicy 2300 kcal., na tym była stagnacja w zeszłym tygodniu
16. WYNIKI SIŁOWE:
cały czas podtrzymuje te z końca masy, lekko zmniejszyłem objętość treningu

Tak to wyglląda na chwilę obecną zastaanwiam się kiedy zakończyć redukcje, czy to 1800 kcal przez najbliższy tydzień jest bezpieczne by nadmiernie się nie wychudzić. Do 11 mogę spokojnie ćwiczyć z kawką i johimbiną z rana chodzenie po schodach/po płaskim z plecakiem, od 12.11 będę w Indonezji, więc ew suple kupię na miejscu bo nie chce ryzykować ich utraty na lotnisku. Pytania do Was:
1.Czy deficyt 1800 kcal jest ok do 11.11? I też nie wiem, czy problemem u mnie jest poziom tłuszczu czy kiepskie mięśnie brzucha? Czarnobiałe zdjęcie które wrzucam jest z redukcji z przez jakichś 6 lat gdzie ważyłem 72 kg, i byłem bardzo chudy.
2.Tydzień przed sesją - ktoś powiedział, że peak week pry moim bf niewiela da, więc myślałem, żeby wejść na jakieś 2400 kcal i dużo węgli, tylko kiedy? 7 dni przed sesją, 3? Ile dni by nie zepsuć efektu redukcji a uzupełnić zapasy glikogenu w mięśniach by wyglądały na większe i twarz nie była zajechana?

Kolorowe zdjęcie z niedzieli.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Silownia bez diety-bez liczenia kalorii

Następny temat

Dieta czy zmiana nawyków

Blackmonth
Polecane artykuły