EXTRA RABAT NA DZIEŃ OJCA! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Końcówka redukcji - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 207

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 91
Cześć,
piszę post ponieważ jestem na końcówce redukcji, jednak od tygodnia czuje się słabo.
Nie chodzi tu o głód tylko o brak sił i ciągle zmęczenie, dziś zrobiło mi się bardzo źle, nudności, drżenie rąk, czułem się jakbym miał zemdleć. Czułem się jakbym właśnie skończył biegać. Zostało mi planowo 3 tygodnie redukcji, zaczynałem od 95, teraz jest 79.7 a redukcja trwa coś koło 3.5 miesiąca. Nie proszę o porady żywieniowe lecz o radę, dotycząca zdrowia, gdyż nie zamierzam zrobić sobie krzywdy, ponieważ nie przygotowuje się na żadne zawody czy coś w tym stylu. Oczywiście dziś deficytu nie będzie i odrazu pospieszyłem cos zjeść, mimo że nie czułem się głodny. Zamierzam tak 3dni, max tydzień przejść na 0 jeśli chodzi o zapotrzebowanie i później docisnąć te 2 tygodnie. Prośba o radę czy moje założenia są poprawne. Wstawiam też poglądowe zdjęcia formy, robione w świetlne dziennym.
Dodam że wszystko jest robione naturalnie i bez trenera czy tam kogoś. A fakt że mam niedoczynność tarczycy sprawia że możliwą utratę zdrowia traktuje poważnie.
Pozdrawiam

Zmieniony przez - maksuuu w dniu 2025-06-09 13:46:15
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3033 Napisanych postów 51855 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350868
Tu już nie ma co ciąć, jak nie planujesz zawodów. BF jest bardzo niski, nienaturalne niski, więc długofalowo już to będzie bardzo ciężko utrzymać, więc schodzenie niżej, tylko na chwilę by mieć formę życia przez 2 dni, kosztem samopoczucia przez kilka tygodni, nie ma żadnego uzasadnienia.

Więc ewentualnie, jak chcesz zrobić sobie fajnie zdjęcia to na tydzień wskocz na manipulację wodą, sodem, węglami i tyle. Na forum powinieneś znaleźć gotowe protokoły - chyba jest dział z dziennikami zawodników, więc najprędzej tam.

Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2025-06-09 14:08:01
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34831 Napisanych postów 25438 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 283256
Sylwetka petarda :) jest super i jeśli organizm wysyła ci sygnały to mozliwe że już czas na przerwę , sam musisz po sobie obserwować i sam musisz zadecydować , zbytnio nie ma co ciąć ale jak chcesz możesz coś próbować ugrać w miarę sił.
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 91
Jednak zdecydowałem się dalej ciągnąć redukcję. Chwila słabości spowodowana była najprawdopodobniej bardzo ciężkim treningiem biegowym 2 dni wcześniej. Zmieniłem trochę dietę i dodałem więcej węgli na śniadanie. Siła w dalszym ciągu jest tylko czasem czuję zmęczenie w ciągu dnia, co pewnie jest spowodowane spadkiem glukozy. Ostatnio ziomeczek na siłowni namówił mnie na koniec treningu czy dam radę 130kg na ławę machnąć no i spokojnie poszło mimo że w ogóle nie wyciskam na płaskiej. Co prawda mam w planach jeszcze 2 tygodnie redukować a nie 3, ale to i tak już sztuka dla sztuki.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34831 Napisanych postów 25438 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 283256
No i dobra decyzja, jesteś już na takim etapie że można spróbować coś więcej , jeśli organizm się zbuntuje to wskoczysz na mase i pewnie na niej podciągniesz już do kolejnej wiosny :) Ja zawsze powtarzam że czasem warto iść za ciosem choćby nawet po to żeby sprawdzić samego siebie
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6341 Napisanych postów 78258 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 768398
Poziom tkanki tłuszczowej jest bardzo niski, a sylwetka wygląda estetycznie. Również nie widzę tutaj powodu ku temu, żeby dalej redukować ją niżej. Z takim poziomem można co najwyżej trochę się odwodnić do jakiejś sesji zdjęciowej, oczywiście o ile zależy Tobie na tym. W inne sytuacji zdecydowanie wejście na zerowy bilans kaloryczny i wprowadzenie strategicznego roztrenowania. Poza tym, analiza tego, co zrobiłeś źle pod kątem żywieniowym, czy też aktywności fizycznej, aby w przyszłości uniknąć tego typu sytuacji.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Współczynnik PAL oraz REFEED'y na redukcji

Następny temat

Kawa smakowa, a post przerywany

Dzien ojca
Polecane artykuły