SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kluby z trójmiasta

temat działu:

Baza klubów Sztuk Walki

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2673

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez Lady M z działu Uderzane.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1031 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 9023
Witam,
mam pytanie:

który klub w Trójmieście najlepiej przygotowuje do low kicka i K1 ?
Chodzi mi o klub kickboxingu.

I czy jest jakiś klub (słyszałem, że tak) vale tudo?

Interesuję mnie też dorzucenie czegoś w parterze, myślałem o Sambo (podobno Ukrainiec prowadzi) i Bjj, polecacie coś dobrego w Gdańsku, Trójmieście?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1487 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9419
1. nie ten dział.
2. Jeśli chodzi o KB to zdecydowanie najlepiej: Corpus gdańsk, Duet Gdańsk i chyba Champion Gdańsk. W Gdyni jest jeszcze na 100% KOBE GYM trenera Kobylańskiego i ze dwa inne kluby KB.
3. jeśli chodzi o sambo z ukraincem to niesłyszałem ( a raczej by mi się o uszy obiło)
4. BJJ i wogóle parter to zdecydowanie Akademia Saramtia Gdańsk treningi prowadzą m. in. znany wszystkim sympatykom sportu P. Ziólkowski i 2 krotny mistrz olimpijski A. Wroński.
5. W Gdyni to wiem że jest Mighty Bulls (MMA jak dobrze pamietam) i VATAHA (BJJ, nie brodnickie JKD i inne) i chyba PIRANHA (BJJ - ale tu głowy nie podłożę)
6. W Gdańsku jest jeszcze akademia technik walki (ATW) gdzie teoretycznie jest wszystko.
Chyba powinno Ci to wystarczyć. Jak coś to pytaj, tylko nie o takie pierdoły typu na którą jest trening - to sobie już sam wygoogluj.

Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów-S.Lem
Ale nie można im o tym mówić - szczególnie na SFD :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1031 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 9023
Takie pierdoły mnie nie interesują jeszcze

2. A na któryś z tych klubów uczęszczasz, uczęszczałeś? Chodzi mi o klub, które jeździ na ważne zawody, stawia bardziej na low kick niż klasyczny kickboxing no i przygotowuje do K1 przy okazji.
3. Jeśli chodzi o sambo to coś mi się ubzdurało z tym Ukraińcem, jedynie znalazłem to http://sambo-gdansk.prv.pl/ 
kręci mnie sambo, ale nie wiem czy to jest dobra sekcja? wygląda mi na totalną amatorkę sądząc po stronie..
4. Stronka nie chce mi się tego klubu władować coś.. ćwiczą tam bjj z uderzeniami w parterze czy traktują to jako dodatek i głownie stawiane jest na dźwignie i duszenia?

Wiesz, generalnie stójka to nr 1, ale dla pewności siebie w kłopotliwych sytuacjach chciałbym poznać parteru trochę, najlepsze rozwiązanie to chyba sambo albo bjj ( w sambo mi się podoba ta "cepowatość", kilka cepów na przeciwnika, do gleby i wykończenie, choć wnioskuje to tylko z filmików i nie wiem czy to urok tego stylu czy poszczególnych zawodników )

Zmieniony przez - Xspeed08 w dniu 2010-08-04 20:57:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
A na któryś z tych klubów uczęszczasz, uczęszczałeś? - nie, ale jestem w temacie

2.Chodzi mi o klub, które jeździ na ważne zawody

np. z Corpusa regularnie biorą udział w MP i PP ostatnio także Beast of the East i K-1 World GP które było w Warszawie. dostatecznie ważne? Z duetu podobnie. W championie mają dziewczynę która była mistrzem świata czy europy.
Pare osób z tych klubów jest w reprezentacji polski.

3. Jeśli chodzi o sambo to coś mi się ubzdurało z tym Ukraińcem, jedynie znalazłem to [sambo-gdansk.prv.pl/]
kręci mnie sambo, ale nie wiem czy to jest dobra sekcja? wygląda mi na totalną amatorkę sądząc po stronie..

pierwszy raz o nich słyszę

4. Stronka nie chce mi się tego klubu władować coś..

mieli atak hekiera czy coś. zobacz: http://www.akademiasarmatia.com/  to jest klub MMA. trenują wszystko i są w ogólnopolskiej czołówce. Np.:

zobacz sobie jeszcze to (pod nazwiskami tych co się wypowiadają są nazwy klubów):

Zmieniony przez - ma-karon w dniu 2010-08-04 21:36:27

Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów-S.Lem

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzięki za wypowiedzi

Ja bym chciał tak na lajcie podejść do parteru, 2 treningi w tygodniu to max więc ten klub mma odpada raczej..

A jak odniesiesz się do
stawia bardziej na low kick niż klasyczny kickboxing no i przygotowuje do K1 przy okazji
??

Zastanawiałem się wcześniej nad duetem i championem, ale ten corpus mnie zainteresował, tylko, że oni nie jeżdżą na zawody KB.. (?) podoba mi się w nim to, że grupa zawodnicza 5xtyg ćwiczy.. Myślę, że to dużo lepsze efekty da niż 3xtyg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
wydaje i się ze corpus bedzie najlepszym wyborem dla Ciebie ale o duecie i championie tez złego słowa nie moge powiedzieć ( z tego co wiem oczywiście )
najlepiej pójdz po 2, 3 razy do kazdego z klubów to bedziesz miał porównanie.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 544 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10302
Parter w Trojmiescie to tylko Pirnaha Gdynia- treningi prowadzi Zbigniew "Zybi" Tyszka -jeden z najbardziej utytulowanych Polakow. Ponadto raz w tygodniu zapasy prowadzi Andrzej Wronski. Treningi 5x w tygodniu. Wiecej na bjj.gdynia.pl
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 10 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 186
Witam, chciałbym zapisać się na jakąś sztukę walki i nie wiem co wybrać w 3mieście: moim celem jest głównie nabranie większej pewności siebie oraz poprawa kondycji fizycznej. Nie znam się kompletnie na sztukach walki, mam 23 lata, 193cm i 91kg, jeśli chodzi o sport to całe życie uprawiałem koszykówkę, a obecnie dochodzi do tego siłownia i bieganie.

Prosiłbym Was o jakieś propozycje wraz z krótkim uzasadnieniem, za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 40 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 205
Zależy czy wolisz bardziej uderzane (np. kickboxing), chwytane ( np. judo), trochę tego trochę tego (np. ju-jitsu). Bardziej full-contactowe czy semi-contactowe?

Toruńska Akademia Sportów Walki www.tasw.pl
Copacabana Toruń www.bjj-torun.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ma-karon, no właśnie tak też zrobię..

ale ten corpus nie jeździ na zawody KB ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Parter w Trojmiescie to tylko Pirnaha Gdynia - chyba lekka przesada. tak z ciekawości to w jakim wieku sa w piranhi zawodnicy? dziadków też macie?

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Szczecin MMA

Następny temat

Sztuki walki w Oswiecimiu

redox 2