Szacuny
0
Napisanych postów
80
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1518
MarcinVB
wystarczy popatrzec na poziom amatorski zawodnikow MT, ktorzy trenuja tylko pod walke w full kontakcie do wieku 18 lat, a poziom amatorski w semi badz light kontakcie takze zawodnikow w wieku max 18 lat. Jak dla mnie szczegolnie z semi contactu wynosi sie tylko zle nawyki co pozniej widac w twardszych formułach.
semi kontakt jest idealny dla 12-13 latków, 14-15 to light contact,od 16 cięższe formuły.
Co do dostawania po buzi, dla mnie obrywający zawodnik to kompromitacja jego trenera i nic więcej.Świadczy to o jego braku umiejetności trenerskich a nie o odwadze, i nie ma w tym nic dobrego.Dla zawodnika to również nic przyjemnego i nikt poważny tego szkolenia typu "jak przeżyje to będzie dobry" nie poleca.Zawodnik startuje wtedy kiedy ma szanse wygrac (szanse wynikające z umietności a nie farta), 19 latek zwłaszcza początkujący w full przy poziomie jaki jest w pzkb ma szanse bardzo niewielkie
Scorpion: młodzieżówka jest od 19 - 21. W Muay Thai startują doświadczeni zawodnicy, nie moge pozwolić zeby mój zawodnik walczył w seniorach z kims typu Parcheta czy Tomczykowski, bo po roku treningów nie ma najmniejszych szans a ja nie ryzykuje zdrowia swoich zawodników.
Zmieniony przez - K_S_S_W w dniu 2009-01-17 23:55:51
Szacuny
111
Napisanych postów
16087
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
79876
zależy od umiejętności gościa! mam typa w klubie który ma 16 lat i ćwiczy juz 6 lat jak nie lepiej... nie jednego starszego by rozłożył!gość sparuje z typami 7 lat starszymi czasami nawet więcej i nie jest wcale obijany ma dobra technike i mysli w walce!
"semi kontakt jest idealny dla 12-13 latków, 14-15 to light contact,od 16 cięższe formuły." daj light do 19 lat i będzie młodzieżowa grupa ^^
Ok tu masz rację zdrowie zawodnika jest na pierwszym miejscu ale tamci goście tez tak samo walczyli w wieku np 18 lat
Zmieniony przez - 4rScorpion w dniu 2009-01-18 00:00:02
Szacuny
0
Napisanych postów
80
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1518
Co do młodzieżówki przecież pisze, taka kategoria wiekowa jest 19- 21
co do reszty:
"semi kontakt jest idealny dla 12-13 latków, 14-15 to light contact,od 16 cięższe formuły." daj light do 19 lat i będzie młodzieżowa grupa ^^
to nie chodzi o light, to chodzi o kategorie wiekowa w formułach Ful, K1, MT, po to zeby młody zawodnik nie spotkał się z zawodnikiem o bardzo wysokim poziomie jak ci których wymieniam.
To nie chodzi o rozkładanie starszych tylko kim ci starsi są.
Szacuny
111
Napisanych postów
16087
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
79876
w MT po to masz TPW żeby poziom zawodników był zbliżony
i to jest dobry podział później w -AM wszyscy startują aż w końcu na PRO - AM są gotowi
nic od razu..
ale jak widzę juniorów (17) lat którzy nie maja przeciwników i odrazu mówia chce walczyć w seniorach to no wybacz ale każdy decyduje za siebie i jeśli trener sie zgodzi to młody walczy.
to przeciez masz cos takiego jak klasa zawodnika -.- gosc po 20 walkach nie bedzie sie lać z typem co z tpw wyszedł dopiero
no chyba ze w KB jest inaczej
Zmieniony przez - 4rScorpion w dniu 2009-01-18 00:05:17
Szacuny
0
Napisanych postów
80
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1518
no własnie jest inaczej, w seniorach jest Parcheta, Tomczykowski i jest losowanie, a poddawanie zawodnika bo losowanie zle poszło tez jest niepowazne a z drugiej strony 19 latek po jednym starcie w MP w juniorach nie ma szans w takiej konfrontacji. W PZKB nie ma pierwszych kroków, od razu MP. Drugiego wystawiłam w waszym turnieju amatorskim, na pierwsza walke w sam raz. Młodszego tez pewnie w koncu u was wystawie bo nie bede chłopaka narażac.
Zmieniony przez - K_S_S_W w dniu 2009-01-18 00:17:11
Szacuny
0
Napisanych postów
80
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1518
nazwiska pisze dla przykładu bo to zawodnicy najwyższej klasy.Sa inne zawody,liga-właśnie na nią jedziemy, ale wole MP czy PP bo przynajmniej mogą coś wygrac wrócić z medalem a nie bic sie o uścisk ręki prezesa ;)
Szacuny
111
Napisanych postów
16087
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
79876
no tak tylko ze to nie ta liga -.- niech sie wprawiają przez rok na takich zawodach a później dopiero na MP jadą. mnie wqrza takie rozumowanie "ale wole MP czy PP bo przynajmniej mogą coś wygrac wrócić z medalem" (nie chce Cię obrazić po prostu napisze co ja o tym myśle) ja każde zawody traktuje bardzo osobiście i mam gdzieś to czy moge coś wygrać bo nie to się liczy! goście którzy trenują sporty walki i walczą na zawodach to robią to z pasji i z tego że chcą być najlepsi a nie dla kawałka blachy na klacie -.- niektórzy od małego chcą walczyć i mają jakieś cele do zrealizowania. Po to trenują do upadłego i poświęcają na to każdą wolną chwilę!! możliwość startu i zdobycie nowego doświadczenia jest ważniejsze niż jakaś blaszka czy kawałek puszki!
Szacuny
0
Napisanych postów
80
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1518
jada tam gdzie mają szanse wygrac, skoro maja na MP to jada, a skoro nie to walczą gdzie indziej.To nie jest tak ze liczy sie kazda wygrana, wygrana tez musi miec swój poziom, dlatego tez nie wystawiam zawodnikow na pierwszym kroku,chociaż chcieli, a nie widze nic złego z tym ze oprócz doświadczenia moga zdobyc również medal.
Zmieniony przez - K_S_S_W w dniu 2009-01-18 00:42:16