Dawno mnie nie było w tym dziale

Tak w skrócie co się działo, jak mnie tu nie było - zrobiłam sobie planowaną, dłuższą przerwę od startów i ciężkich, regularnych treningów, ruch i ćwiczenia były, ale lżejsze. Na początku 6 miesiąca ciąży złamałam kostkę, dzień przed urlopem

Obecnie jestem 5 miesięcy po porodzie. Próbuję wrócić do formy startowej zarówno pod względem siłowo-wytrzymałościowym jak i sylwetkowym. O ile to pierwsze idzie całkiem nieźle i progres siłowy, na przeszkodach i w bieganiu jest cały czas, o tyle to drugie nie idzie wcale

Staram się 3x w tygodniu biegać, 2x trening siłowy nóg, 1x trening na przeszkodach, 2x trening góry i chwytu. Jeden dzień w tygodniu wolny, czasem wypadają 2 treningi dziennie, np. w południe siłowy, wieczorem bieganie. Czasu dużo nie mam, więc treningi są krótkie (30-40 minut). Biegam póki co ok. 5km, dłuższe wybiegania robię 7-8km. W tym roku raczej nie planuje startów na dystansie dłuższym niż 8km-10km.
Dodatkowe kilogramy przeszkadzają mi zarówno w w bieganiu i jak na przeszkodach, więc muszę się ich pozbyć. Mam nadzieję, że konkurs mnie zmotywuje do tego

Jeśli chodzi o zawody - wczoraj pobiegłam GP w biegach górskich na najkrótszej trasie 3,7km. Ze względu na zmienioną formułę (własny pomiar czasu) wyniki będą pewnie dopiero w tygodniu.
17.04 jest zaplanowany u mnie w mieście Runmageddon, oczywiście jestem zapisana

Wrzucam tez aktualne fotki, tłuszczu sporo, jest co redukować.

Zmieniony przez - Viki w dniu 2021-03-28 10:43:04