P.S Czy każdy z was którzy trenują KK lub jakiś inny styl kopany potrafi wykonać szpagat . Ile czasu się rozciąga żeby móc nogę podnieść w pionie ? Ze odp dzięki
...
Napisał(a)
Witam ! Chciałbym się dowiedzieć co trenować aby przygotować sie do treningu KK . Chodzi mi o jakieś treningi typu pompki , bieganie czy to będzie dobre .
P.S Czy każdy z was którzy trenują KK lub jakiś inny styl kopany potrafi wykonać szpagat . Ile czasu się rozciąga żeby móc nogę podnieść w pionie ? Ze odp dzięki
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Bieganie , pompki , brzuszki ogólnie trening domatora nie zaszkodzi .
Rozciąganie typu skłony na stojąco , siedząco na wf chyba ćwiczyłeś kiedyś , możesz na yt tez zobaczyć ;D Najlepiej to jak najszybciej idź trenować w klubie .
Ja ok 3 lat kick boxing trenuje i do tej pory szpagatu nie zrobiłem , a i bez tego można wysoko kopać .
A ile czasu to zależy od człowieka , nie każdy jest giętki .
Rozciąganie typu skłony na stojąco , siedząco na wf chyba ćwiczyłeś kiedyś , możesz na yt tez zobaczyć ;D Najlepiej to jak najszybciej idź trenować w klubie .
Ja ok 3 lat kick boxing trenuje i do tej pory szpagatu nie zrobiłem , a i bez tego można wysoko kopać .
A ile czasu to zależy od człowieka , nie każdy jest giętki .
...
Napisał(a)
W pionie do kopnięcia bocznego, taki szpagat w powietrzu?
Moim skromnym zdaniem, szpagat nie jest potrzebny. Co do czasu to tak jak wyżej, zależy od Twojego organizmu, sposobu w jaki będziesz się rozciągał i wielu innych zmiennych.
Myślę że trening ogólnorozwojowy będzie spoko.
Gibkość, szybkość, wytrzymałość, siła.
Gibkość - rozciąganie (siad rozkroczny, prosty itp.)
Szybkość - trening interwałowy (jeśli masz już jako taki poziom kondycji)
Wytrzymałość - bieg ciągły
Siła - pompki, brzuszki, wznosy

Moim skromnym zdaniem, szpagat nie jest potrzebny. Co do czasu to tak jak wyżej, zależy od Twojego organizmu, sposobu w jaki będziesz się rozciągał i wielu innych zmiennych.
Myślę że trening ogólnorozwojowy będzie spoko.
Gibkość, szybkość, wytrzymałość, siła.
Gibkość - rozciąganie (siad rozkroczny, prosty itp.)
Szybkość - trening interwałowy (jeśli masz już jako taki poziom kondycji)
Wytrzymałość - bieg ciągły
Siła - pompki, brzuszki, wznosy
Trener PoTreningu.pl
AdrianIwanowski.eu
...
Napisał(a)
Ostatnio jeden z naszych instruktorów kyo poinstruował nas abyśmy nie biegali za dużo bo to spina mięśnie i potem nie uda nam się już bardziej rozciągnąć.
Na moją logikę to stwierdzenie nie ma sensu, ale może ktoś bardziej doświadczony się wypowie co o tym myśli ?
Na moją logikę to stwierdzenie nie ma sensu, ale może ktoś bardziej doświadczony się wypowie co o tym myśli ?

Nie wiesz co zrobić? Zrób kupę.
...
Napisał(a)
Rower i długi bieg "ściąga mięśnie" jednak basen na drugi dzień, albo rozciąganie 30 minut po treningu zniweluje ten efekt.
Ze stwierdzeniem że nie uda Wam się tego rozciągnąć to trochę pojechał
Ze stwierdzeniem że nie uda Wam się tego rozciągnąć to trochę pojechał

Trener PoTreningu.pl
AdrianIwanowski.eu
Polecane artykuły