Szacuny
5
Napisanych postów
217
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1054
Sesja już blisko więc trzba o tym pomyśleć :)
Jakie waszym zdaniem suple są najlepsze jeśli chodzi o pamięć i koncentrację ?
czytałem coś o ALC, taurynie, lecytynie itp. ale nie wiem który jest najbardziej skuteczny
a może jalepiej połączyć je razem ?
może jest już jakiś suplement łączący te i może jeszcze inne substancje ?
a jeśli nie ma takiego to jak je wszystkie połączyć razem i jak najlepiej dawkować ?
regularnie biorę jedynie Bodymax Plus - jeśli to miałoby coś zmienić
z góry dziękuję za pomoc
"Those who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it."~ Ralph Waldo Emerson
Szacuny
78
Napisanych postów
9036
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
120618
Wypróbuj:
Różeniec górski – rhodiola rosea
Różeniec górski może mieć wpływ na wydolność umysłową oraz fizyczną. Stosowanie 200 mg ekstraktu rhodiola rosea (odpowiednik 300-1000 mg korzenia) 2 x dziennie w ciągu 4 tygodni pomogło zmniejszyć stres związany z życiem i pracą, odnotowano zwyżkę nastroju i lepszą wydajność w pracy (82 osoby, badania trwające 2-4 tygodnie).
Kwasy tłuszczowe omega-3 Wg badań stosowanie kwasu dokozaheksaenowego poprawiło funkcjonowanie pamięci roboczej oraz semantycznej. Pamięć robocza odpowiada za zapamiętywanie tego, co jest odbierane w danym momencie przez zmysły. Pamięć semantyczna dotyczy znajomości słów i nazw.
Szacuny
58
Napisanych postów
10634
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
36062
polecam piracetam...
ALC jest na pewno dobre, tylko nie wiem czy udźwigniesz finansowo dawke, ktora bedzie sensowna..
ja jem kolo 4-5g dziennie (okresowo)
Szacuny
2
Napisanych postów
20
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4961
kawa + białko serwatkowe zmiksowane z mlekiem - to mój sposób na niezłą wydolność fizyczną (przed treningiem) i umysłową. Mózg je aminki - daj mu jeść, bedzie mógł pracować.
2
Pokaz mi siebie a powiem co sądzę o Twoich radach.
Szacuny
1
Napisanych postów
109
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2713
PLUSZ ACTIV !!! walnij sobie ze dwie tabetki przed ostrym kuciem i serio pomaga , przynajmiej mi , sesje tez do tego bralem . Magnez tez dobry tylko to ttrzeba dlugo brac regularnie zeby cos pomoglo .