SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jakie ryby polecacie ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1297

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 106 Napisanych postów 100 Wiek 23 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1314
Witam wszystkich ;) Chcę trochę urozmaicić sobie moją diete od strony ryb bo jak na razie jem makrele. Dodam że jedzenie (głównie warzywa i kurczaka) lubię gotować na parze, ale do ryb mam obawy i tu moje pytanie. Czy mogę gotować ryby na parze ? Czy lepiej je smażyć ? Czy omega 3 itd. z ryb podczas gotowania na parze nie poleci razem z parą lub nie zleci do wody ? Może moje obawy mogą być dla was śmieszne xd ale nie jestem dietetykiem więc wolę zapytać się kogoś kto się zna więc pytanie Czy lepiej smażyć ryby czy gotować na parze ? A może piec ? I jakie ryby polecacie. Dodam że jestem na masie jeśli to ma jakieś znaczenie. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam ! ;]
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
https://www.sfd.pl/Ryby__po_które_warto_sięgać_-t1132561.html

Ryby można gotować na parze Sama często tak robię, z dodatkiem warzyw zamknięte w folii
Smażyć też mozna, najlepiej na masle klarowanym, smalcu, czy oleju kokosowym - byle nie przypalać i nie smażyć za długo.
2

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82723 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699660
Możesz przyrządzać na różne sposoby. Czyli może to być urozmaicenie teraz gotujesz raz smażysz raz grillujesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 106 Napisanych postów 100 Wiek 23 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1314
W tym worku to nie taki głupi pomysł ;] Rozumiem że worek musi być specjalny, przeznaczony do gotowania ? I jak to wgl robisz ? Wkładasz ryby i warzywa do jednego worka ? I mówicie że mogę przyrządzać na różne sposoby, czyli że smażone wcale nie oznacza niezdrowe ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Są worki, ale ja zawijam brokuły, marchewkę, kalafior, rybkę (przyprawioną) skraplam cytryną nieco do folii aluminiowej (tej srebrnej) i na parze gotuje.
Smażenie nie jest złe, ważne to czego się używa do smażenia - oleju, patrlni, jak długo się smaży etc.
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 106 Napisanych postów 100 Wiek 23 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1314
Aaa myślałem że taki do gotowania xd A tą folie to zawija Pani tak jak np do piekarnika ? I długo to trzeba gotować ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
U mnie wygląda to w ten sposób, tylko brokuły i ryby / mięso zawijam w folę Wtedy cały aromat się trzyma.
Garnek - do garnka woda - na garnek sitko - na sitko jedzenie w foli, albo bez i pokrywka.

Na forum bez Pani Aga jestem.

1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 167 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 7715
Co te brokuły takie okopcone ?

A amelinium poddane temp + żywność to przypadkiem nie zło








Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2017-01-27 21:43:28
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
To zdjęcie przykładowe
Ja mam specjalne sitko do gotowania na parze.
Zdarza mi się używać folii.
Wiesz, nie nakłaniam do niczego, ja tak robię. Wiele awersji jest też apropo foremek sylikonowych do pieczenia między innymi babeczek, jak coś nie jest notoryczne, tylko raz na jakiś czas, bo jestem raczej zwolennikiem duszenia z warzywami mięsa, czy ryb to to nie powinno odbić się na zdrowiu.
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 106 Napisanych postów 100 Wiek 23 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1314
Ok dziękuje za pomoc Ago ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6262 Napisanych postów 76002 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754672
Sposobów przygotowania jest wiele. Polecam przeglądać dział kuchnia sfd:

https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html 
1

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozkład makroskładników w diecie

Następny temat

4000 kcal z bananów ?

WHEY premium