Szacuny
11122
Napisanych postów
51312
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
witam
pytam sie o to, pozniewaz sam podczas treningu mam strasznie wysokie cinienie i serce mi wali jak oszalale czasami az musze na chwile przerwac cwiczenia i usiasc, bo inaczej bym padl moze ktos mial podobny przypadek i wie jak sie z tym poradzic?czy o ogle sie da?
Szacuny
39
Napisanych postów
2274
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
31219
ja też jestem ciekaw odpowiedzi, przed chwilą grałem w resident evil a tu nagle jakiś ***us mi wyskoczył, tak mi zaczeło serce nap*****lać że aż sie przestraszyłem
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18704
po pierwsze jakie masz tętno i ciśnenie podczas wysiłku i jaki to wysiłek
czemu musisz siadać i odpoczywać (zawroty głowy , uczucie prawie omdlenia , zmęczenie ? )
czy na coś chorujesz albo chorowałeś , czy bierzesz leki , inne substancje (papierosy narkotyki odźywki ? )
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
11122
Napisanych postów
51312
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jakrys-nie mierze RR podczas treningu
Boofi - no wlasnie nie wiem jakie mam, ale wysokie ( i to na pewno) podczas treningu- czyli wiadomo sztanga itp
no a czasami mam lekki zawrot glowy i musze na chwile zrobic sobie mala przerwe
a zadnych lekow i innych tego typu nie biore, ani nie pale, a czym bardziej narkotyki
Demien-yhy jakos tak sie to mierzylo, dajesz palce kolo nadgartka na jakies tam zyle i liczysz
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18704
jak mierzyć tetno
bierzesz zegarek ; palce przykładasz na "jabłko adama i zsuwasz na bok (wpadną w dziurę - trójkąt tetnicy szyjnej - oczywiście zrób to z naciskiem) na pewno wyczujesz tętno - mocno i wyraźnie !
poczekaj az na zegarku będzie jakaś okrągła wartość i zacznij liczyć przez 15 sekund ile razy poczujesz bicie serca na tetnicy (to nie żyła) , potem pomnóż 4x (najtrudniejsze ) i masz gotowy wynik
co do ciśnienia to ma prawo być na treningu podniesione , ale objawy typu zawroty głowy nie powinne występować !
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
205
Napisanych postów
13874
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
158206
dla osoby dorosłej prawidłowe tętno wynosi ok. 60-80 w stanie spoczynku (nie mylić z tętnem spoczynowym, które mierzy się rano, po przebudzeniu), umiarkowanego wysiłku (tzn. nie w czasie intensywnej pracy).
jednak sportowcy, osoby wytrenowane mogą mieć mniej (np. Miguel Indurain - 30/min), w różnych stanach chorobowych obserwuje się zaburzenia w częstości akcji serca.
przy wysiłku normalne jest przyspieszenie akcji serca, a co za tym idzie wzrost ciśnienia.
Szacuny
11122
Napisanych postów
51312
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
aha to oblicze sobie jak skoncze najblizszy trening
a co do tego zaslabnieca to byly chyba takie chwilowe objawy, gdyż dzisiaj i ostanio jak cwiczylem to nic mi nie bylo