...
Napisał(a)
Witam, jakie proste dania najlepiej spożywać przed i po treningu na masę? Zależało by mi na tym aby owe posiłki były proste w przyrządzeniu jak i składały się z rzeczy ogólnodstępnych w lodówce:) Pozdrawiam SeBaLy
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Napisał(a)
Po treningu 4 jajka 400ml mleka +banan dużo białka i smaczne ; )
Mierzę wysoko i osiągam cel ;) !
...
Napisał(a)
po pierwsze wypełnij ankietę, oblicz jakie masz zapotrzebowanie kaloryczne i ułóż coś sam, później zawsze można poprawić bo tak to będzie lipa ;p
3
...
Napisał(a)
po co ma liczyc zapotrzebowanie skoro tu chodzi o przyklady posiłkow a nie calodzienny jadlospis..?
2
...
Napisał(a)
Ryż bardzo proste a ma aż ok 80g węgli do tego coś co będzie ci smakowało
1
Mierzę wysoko i osiągam cel ;) !
...
Napisał(a)
ryz jest ogolnodostepny wiec powinien sie w kuchni znalezc. Chyba ze mowisz o czyms "szybkim" to moze byc szejk z jogurtu naturalnego i bananow po silowni.
Zmieniony przez - CapsKlatka w dniu 2013-01-19 22:34:50
Zmieniony przez - CapsKlatka w dniu 2013-01-19 22:34:50
1
...
Napisał(a)
BMR już miałem dawno policzone:), w moim przypadku wynosi ponad 3000 :P, ale tak jak kolega wincol napisał chodzi mi o podanie paru prostych dań, które są dobre i mógłbym je stosować przed i po treningu na mase. Coś właśnie na bazie ryżu, makaronu lub jakieś inne łatwe potrawy zawierające odpowiednie składniki, żebym mięśni ,,nie spalał'' a budował.
Zmieniony przez - SeBaLy w dniu 2013-01-20 01:12:53
Zmieniony przez - SeBaLy w dniu 2013-01-20 01:12:53
...
Napisał(a)
nie sposob wymienic wszystkiego, zajrzyj do dzialu kuchnia sfd tam znajdziesz wiecej przykladow.
a tak na szybko w zaleznosci co lubisz
przed treningiem np ryz/kasza + kurczak/ryba + warzywa
podobnie po treningu mozesz tez dac ziemniaki + wolowina
mozesz tez miec w tych posilkach pewne ilosci tłuszczu , dodac mozna tez warzyw ale wybieraj takie bez wiekszych ilosci blonnika
a tak na szybko w zaleznosci co lubisz
przed treningiem np ryz/kasza + kurczak/ryba + warzywa
podobnie po treningu mozesz tez dac ziemniaki + wolowina
mozesz tez miec w tych posilkach pewne ilosci tłuszczu , dodac mozna tez warzyw ale wybieraj takie bez wiekszych ilosci blonnika
1
...
Napisał(a)
To proste, jak brakuje mi czasu to wrzucam do gotowania makaron , po około 5 minutach dorzucam pokrojoną pierś z kurczaka, i do tego dokładam świerze warzywa prosto na talerz (bez żadnej obróki termicznej). Przygotowanie takiego pisłku zajmuje około 12 min, a jest bardzo zdrowe, no i dostarczasz wszystkiego czego potrzebujesz.
1
Polecane artykuły