PS: Najlepiej żeby było to ćwiczenie równo rozwijające oba mięśnie (prawy i lewy), gdyż wydaje mi sie, że prawy rozwija mi sie nieco szybciej.
...
Napisał(a)
No wiec ćwiczę na własnej siłowni. Posiadam gryf, sztangielki, ławkę prostą, oraz duża ilość obciążenia. Potrzebuje jakiegoś dobrego ćwiczenia na mięśnie najszersze grzbietu(chyba motyle sie na to woła:P). Ćwiczenie które mógłbym bez problemu wykonywać przy moim sprzęcie, oraz które nie obciążało by kręgosłupa. Dodam jeszcze, że ćwiczę już od dość dawna.
PS: Najlepiej żeby było to ćwiczenie równo rozwijające oba mięśnie (prawy i lewy), gdyż wydaje mi sie, że prawy rozwija mi sie nieco szybciej.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Rób wiosłowanie sztangą, martwy ciąg. Zobacz tutaj:
http://www.kulturystyka.pl/atlas/
Ale i tak najlepszym ćwiczeniem na najszerszy jest podciąganie na drążku z nachwytem.
Pozdro...
http://www.kulturystyka.pl/atlas/
Ale i tak najlepszym ćwiczeniem na najszerszy jest podciąganie na drążku z nachwytem.
Pozdro...
...
Napisał(a)
A masz drążek?
Jeżeli nie to - wiosłowanie sztangą szerokim nahcwytem.
Jeżeli nie to - wiosłowanie sztangą szerokim nahcwytem.
...
Napisał(a)
Tak, mam drążek, jednak mięśnie te mam widocznie jeszcze zbyt mało rozwinięte gdyż nie potrafię wykonać większej ilości podciągnięć...
...
Napisał(a)
A ile razy się podciągniesz nachwytem? Szerokim ?
Próbowałeś robić podciąganie z przeciwwagą? --> pomagasz sobie nogami albo ktoś pomaga Ci się podciągac.
Próbowałeś robić podciąganie z przeciwwagą? --> pomagasz sobie nogami albo ktoś pomaga Ci się podciągac.
...
Napisał(a)
Około czterech razy. A jeśli chodzi o pomocnika to raczej nie mam takiej osoby w siłowni:P
...
Napisał(a)
Myślałem nad kupnem wyciągu górnego, ale to jednak kosztuje.
W jaki sposób mogę pomagać sobie nogami?
W jaki sposób mogę pomagać sobie nogami?
...
Napisał(a)
POdkładasz ławeczkę/krzesło pod drązek. I leciutko pomagasz sobie nogami.
Polecane artykuły