...
Napisał(a)
Jaki polecacie tani antykatabolik i jak go dawkować przy bieganiu? Czy HMB jest dobrym antykatabolikiem? Patrzyłem na aukcjach i sporo osób kupuje Ostrovit 210g./33zł (dawkowanie 3g. dziennie po treningu). W opisach preparatów takich jak glutamina np. Vitalmax 200g. czy BCAA np. Fitmax 200g. również pojawia się informacja o antykatabolicznym działaniu.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
w tym dziale najlepszym antykatabolikiem jest dieta zbilansowana :)
...
Napisał(a)
No tak, ale teraz jest już za późno. Mogę prosić moderatora o przeniesienie do odpowiedniego działu forum?
...
Napisał(a)
Z tego, co zdążyłem się zorientować, to HMB ani glutamina nie działają. :'-( A jeśli działają, to w tak małym stopniu, że nie ma co się w nie bawić :)
...
Napisał(a)
wojo zmcNajlepszy antykatabolik to pożywienie ...
WIesz że też coś takiego kiedyś usłyszałem, myślałem że to głupota, ale jednak coś w tym jest... słyszałem jak na siłowni mówią: "psss, idziemy później na kebaba bo mnie katabolizm zje" ale nie wiem co o tym sądzić
...
Napisał(a)
OtickZ tego, co zdążyłem się zorientować, to HMB ani glutamina nie działają. :'-( A jeśli działają, to w tak małym stopniu, że nie ma co się w nie bawić :)
Czyli nie ma bardzo alternatywy dla BCAA?
...
Napisał(a)
MilkyLayne
WIesz że też coś takiego kiedyś usłyszałem, myślałem że to głupota, ale jednak coś w tym jest... słyszałem jak na siłowni mówią: "psss, idziemy później na kebaba bo mnie katabolizm zje" ale nie wiem co o tym sądzić
Kebab akurat nie jest takim fajnym posiłkiem. Chyba że bez sosów... i w bułce pełnoziarnistej... i... no już mniejsza z tym :D
Zeltzin
Czyli nie ma bardzo alternatywy dla BCAA?
Raczej nie. A w dodatku jeżeli nie trenujesz bardzo intensywnie, nie musisz kupować BCAA, bo ich wystarczającą ilość znajdziesz w jedzeniu. Chyba, że jesteś na redukcji, to co innego.
Tu masz przykładową tabelę z zawartością BCAA w pożywieniu:
http://www.bodybuilding.com/fun/images/2013/ask-the-macro-manager-what-are-the-best-bcaa-food-sources_a.jpg
...
Napisał(a)
tylko jest maly haczyk, w pokarmach aminokwasy nie wystepuja w formie wolnej
i raczej problem by bylo zjesc kilka jajek podczas treningu silowego, czy filet z kurczaka
i raczej problem by bylo zjesc kilka jajek podczas treningu silowego, czy filet z kurczaka
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
Racja. To jednak w głównej mierze jest kwestia tego, czy faktycznie wykonujemy aż tak długi i intensywny trening, że aminokwasy, które dostarczymy w posiłku przedtreningowym i potreningowym nam nie wystarczą. :)
...
Napisał(a)
Pożywienie pożywieniem, ale nie wyobrażam sobie biegać z pełnym żołądkiem:( Ktoś kto tak potrafi może zjeść strusie jajo (ok. 1000g. białka), ale to nie jest dla mnie rozwiązanie. Biegam przeważnie 45-60 minut lub 75-90 min. Po jakim czasie występuje zjawisko katabolizmu i jaka dawka BCAA go hamuje?
Poprzedni temat
Makroskładniki w diecie low carb
Następny temat
Jaki słodzik do ciast z 0kcal? Anglia
Polecane artykuły