SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jaki masz typ budowy oraz ile masz procent tłuszczu (ocena wzrokowa)

temat działu:

Galeria Zdjęć

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 226042

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 44 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2282
Ile bf oraz jaka budowa ciała?
Jest w miare dobrze jak na pierwszy miesiąc z dietą? Bo ogólnie trenuje już długo ale dieta dopiero od kilku tygodni :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 44 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2282
Ile bf oraz jaka budowa ciała?
Jest w miare dobrze jak na pierwszy miesiąc z dietą? Bo ogólnie trenuje już długo ale dieta dopiero od kilku tygodni :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 66
Jaki procent na oko? 24 lata 176wzrost waga 58

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 95
Witam :D czy mogłby ktos mi pomoc i określić typ sylwetki ! :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 87022 Napisanych postów 355078 Wiek 47 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1641579
wypad wykolejeńcu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 356 Wiek 51 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 9198
Witam z uwagi na mój odtłuszczony brzuch postanowiłem zrobić redukcję(zdjęcie widoczne w ,,mój postęp''). Na obecną chwilę wygląda to tak. Ile %BF mi dajecie głównie o brzuch mi chodzi i czy ten procent bf wystarczy aby w powolnym budowaniu masy widać było ładnie ,,6paka'' czy dociąć minimalnie. Co to typu budowy to typowy ektomorfik także na brak mięśni proszę nie patrzeć bo suchą masę dopiero zaczynam robić ;P. Pozdrawiam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 100 Napisanych postów 1420 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 10667
To kwestia podejścia do budowania sylwetki. Dla mnie robienie masy na sześciopaku to pomyłka. Albo masa albo rzeźba. Rozumiem jeszcze na koksie i jak ktoś zarabia ciałem, wtedy nie może sobie pozwolić na zalanie, ale amator powinien łapać masę(nie do końca czystą) a potem redukować fat. Jak nie masz super genetyki to będziesz jednym z tych co po 5 latach siłowni nie mają prawie progresu, bo cały czas są na rzeźbie i jedzą jak chomiki. Takie moje skromne zdanie

Zmieniony przez - justtraning w dniu 2016-01-14 10:14:31
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 356 Wiek 51 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 9198
Obecnie jestem na reverse diet i stopniowo zwiększam węgle,uważasz że robię błąd??? Zalać tłuszczem to się można przecież bez problemu a ja chciałbym mieć sylwetkę typu ,,męska'' czyli niski bf i rosnąć suchą masą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 740 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 9583
SeBaLy
Obecnie jestem na reverse diet i stopniowo zwiększam węgle,uważasz że robię błąd??? Zalać tłuszczem to się można przecież bez problemu a ja chciałbym mieć sylwetkę typu ,,męska'' czyli niski bf i rosnąć suchą masą.

Bardzo dobrze robisz, ja na pierwszej masie zalałem się ostro bo szybko chciałem urosnąć a potem straciłem ponad pół roku na pozbywanie się tego. Lepiej powoli budować masę bo mięśnie mają swój limit i do tego wystarczy lekka nadwyżka kalorii a każda dodatkowo zbędna kaloria leci w tłuszcz. Ale to znaczy że i tak musisz jeść dużo, najlepiej waż się codziennie i jak po 2 tygodniach nic nie rośnie to zwiększaj.

Co do sylwetki jest bardzo chudo ale według mnie masz dobre predyspozycje i mięśnie szybko urosną, widać dobry gen do klatki.

Nie wycinaj już nic, jest dobrze

Zmieniony przez - Addamek w dniu 2016-01-15 03:14:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 100 Napisanych postów 1420 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 10667
SeBaLy

Nie pisałem o tym, że masz na siebie w okresie masy narzucać 10 kg zbędnego tłuszczu, bo to tylko upośledza przemianę materii i budowę mięśni. Ja tylko przedstawiłem swoje zdanie na temat masowania na sześciopaku.

Jeżeli masz dietę dopiętą na 110%, treningi dopięte na 110% i znasz swój organizm na 110% jak doświadczony kulturysta to pewnie, nakładaj czystą masę, ale jak prowadzisz życie w którym kulturystyka nie jest priorytetem to zbudujesz dużo mniej mięsa przez x lat niż gdybyś trochę złapał zimą masy, wiosną to wyciął (wyjątkiem jest dobra genetyka, niektórzy jedzą kebaby co chwila a sześciopak mają cały rok i odnotowują przyrosty, ale to mały procent ludzkości)

Addamek, widocznie narzuciłeś za dużo na siebie, zdarza się
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

PONOWNIE DO OCENY. (problem techniczny) 15 LAT !

WHEY premium