...
Napisał(a)
Witam mam problemik. Składam rower na następny sezon i mam pytanie co do wielkosci ramy. Chciał bym kupic rame idealną na mój wzrost zeby po złożeniu rowerku jak wsiąde na niego zebym wyglądał normalnie a nie jak jakis wiochmen na za małym rowerku.:) Chodzi mi o to ile cali powinna ona mieć żebym dobrze na niej wyglądał. Mój wzrost to okolo 187cm - 186cm i chodzi mi żebyscie mi pomogli z wielkośćią tey ramy bo nie chce kupic za małej:) Pozdrawaim i czekam na odpowiedzi wasze :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
witam
to zalezy od tego jak jezdzisz, ja mam rower xc, ale moge na nim robic wiele, bo przy wzroscie 185 wysokosc ramy to 17,5 cala bodajrze, stan nad rowerem i podnies kierownik do góry, jesli masz przeswit miedzy rama a jajkami tak z 5 cm to juz jest sporo (podejrzewam ze bedziesz po prostu jezdzic)
to zalezy od tego jak jezdzisz, ja mam rower xc, ale moge na nim robic wiele, bo przy wzroscie 185 wysokosc ramy to 17,5 cala bodajrze, stan nad rowerem i podnies kierownik do góry, jesli masz przeswit miedzy rama a jajkami tak z 5 cm to juz jest sporo (podejrzewam ze bedziesz po prostu jezdzic)
...
Napisał(a)
No mam za miar jezdzic na nim głównie to po twardym ale czasmai może mnie coś walnąć i pojezdzic po jakis zboczach stromych czy po zjazdach itp. Czyli moge brac rame 19??? nie bendzie za mała na mnie ??? Odpiście wiecie chce sie upewnic żebym potem nie miał zonka że kupie rame i sie okaże za mała;/. Odpiście czekam pozdrawaim
...
Napisał(a)
najlepiej jakbys znalazl zlozony rower na ramie jaka chcesz kupic i sam sobie sprawdzil 

Moderator:
-Sporty Extremalne-
-Rowery-
...
Napisał(a)
co wy ludzie gadacie z tymi ramami 17,5 lub 19 cali ? w sklepie authora takie ramy sa dla dzieci a duze zaczynaja sie od 24 cali :) jesli macie racje t oco? 26 calowa rama jest dla ludzi o wzroscie 230cm?
...
Napisał(a)
19 cali to minimum, ja zastanawiałbym się nad 21. Zalezy jak chcesz jeździć, czy po dużych górach czy raczej nie. Jesli po górach, to weź 19. Najlepiej jakbyś pojeździł na rowerze kupmla i sam sprawdził jak ci się jeździ na ramie 19 calowej a jak na 21 calowej.
robie swoje, ryzyko jest Moje.
...
Napisał(a)
i 19 cali i 20 odpada - dziś sprawdzałem, jeżdzi sie na tym jak na BMXksie ... w nastepnym tygodniu bede ogladal wieksze rowerki, mam nadzieje, ze beda wygodniejsze ... ta ksobie mysle i dochodze do wniosku, ze najwygodniej mi sie jezdzi na rowerze szosowym :) dopiero one maja dosc duze i wygodne ramy no ale nie nadaja sie za bardzo w teren :)
Polecane artykuły