Szacuny
1
Napisanych postów
43
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
600
Witam
Którą odżywką polecicie na przybranie masy dla ektomorfika? Większość dnia spędzam w szkole , przygotowania do matury i nie mam zbytnio czasu na dostarczanie tylu posiłków dlatego potrzebuje coś dodatkowego co przyniesie szybki przyrost masy ;)
Myślałem nad tym MASS ACCELERATION ale nie mogę wyrazić opinii bo nie kupowałem żadnych odżywek więc czekam na opinie i propozycje.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9242
Napisanych postów
83041
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
702299
Żadna odżywka nie przyniesie ci szybkiego przyrostu masy mięśniowej. To że chodzisz do szkoły nie przeszkadza ci w tym żebyś codziennie wieczorem poświęcił około 30 min i zrobił sobie posiłki na następny dzień. Oczywiście odżywka którą podajesz jest ok i możesz sobie ją kupić ale tylko w celu uzupełnienia diety
12283
Napisanych postów
161007
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1236664
MASS acceleration sie nada, ale w celu uzupelnienia ewentualnych, barkow, bys mogl np zabrac porcje do szkoly i nieco podbic bilans kaloryczny, sam w sobie masy ci nie da wykorzystaj moment gdy sie uczysz, bo jest to etap w Twoim zyciu najbardziej sprzyjajacy budowaniu formy.
ja weekend spedzam 26h poza domem w pracy, a mimo to daje mi sie jesc i trzymac diete
Szacuny
1
Napisanych postów
43
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
600
No staram się ;) Ale nie udaje mi się przygotować kurczaka itd , bardzo często jem to co szybko się robi , czyli najczęściej wsadzam makaron gotuje i jem bez niczego i póżniej jajka, twarogi , ziemniaki , ryż z mięsem i tyle i zawsze brakuje mi tych węglowodanów najwięcej bo jeżeli chodzi o białko to udaje mi się dobijać do tylu ile potrzebuje
9242
Napisanych postów
83041
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
702299
Tylko że nie ma co porównywać kurczaka do gainera.zresztą nawet nie można porównywać do odzywki białkowej. Źródło białka to nie tylko kurczak możesz znaleźć również tańsze.