...
Napisał(a)
Witam streszczę moja historię ponieważ potrzebuje rady co robic dalej a mianowicie borykam sie od 3 lat z bólem łokci a zaczęło sie to w momencie kiedy już byłem w ciągłym trenigu od 2lat na siłowni. Po treningu zaczęły boleć łokcie po bokach i trochę w środku łokcia w obu rękach udałem się z tym do ortopedy i stwierdził łokieć golfisty, miałem robione fale uderzeniowe lasery krio terapie masaże (usg i rtg tez mialem robione i na tym wszystko wyszło okej)i nic nie pomogło , poszedłem do kolejnego fizjoterapeuty i on stwierdził ze mam przeprosty w lokciach i kazal mi wykonywać ćwiczenia na wzmocnienie lokci lecz niestety to tez dużo nie dało. Dodam jeszcze ze pracuje przy transporcie mebli i każdego dnia dużo dźwigam i tam tych łokci nie czuje , dopiero jak dołoże siłownie po pracy to ból wraca i od 3 miesięcy czuje też lekki ból w kolanach.Co mogę zrobić żeby jakoś wzmocnić te łokcie i kolana żeby jednak wrócić do regularnego ćwiczenia na siłowni, może ktoś mial podobny problem i jakoś sobie z tym poradził.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- Trening izometryczny-bez sprzętu- POLECAM!
- kris4real / NATURAL POWER(NOWE FOTYstr48 - 140kgx1 str35)
- TRÓJBÓJ TECHNIKA TO PODSTAWA
- A o to moja historia ! - Kontuzja - Dasz rade !
- Powrót do formy po wakacjach - I miejsce w sierpniowym konkursie im. F. Hoffmanna
- Trening podczas kontuzji (skręcona kostka)
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Co zrobić żeby wzmocnić? Na pewno w pewnym stopniu da się to wytrenować ale do tego potrzebujesz opinii fizjoterapeuty który zbada sprawę i zaleci odpowiednie postępowanie adekwatne do twojego stanu.
Ciężko o dobrą radę zwłaszcza przez internet gdy nie widać Cię, nic o Tobie niewiadomo. Lekarz nie pomógł na żywo to tym bardziej wirtualnie nie będzie to skuteczne.
Ganiaj do lekarza/fizjoterapeuty i to niekoniecznie do jednego/dwóch. Czasem trzeba się nalatać żeby osiągnąć cel.
Ciężko o dobrą radę zwłaszcza przez internet gdy nie widać Cię, nic o Tobie niewiadomo. Lekarz nie pomógł na żywo to tym bardziej wirtualnie nie będzie to skuteczne.
Ganiaj do lekarza/fizjoterapeuty i to niekoniecznie do jednego/dwóch. Czasem trzeba się nalatać żeby osiągnąć cel.
1
...
Napisał(a)
Oba łokcie dokładnie zaczęły boleć w tym samym okresie , podobnie z kolanami ? Kiedy ostatni raz robiłeś badania morfologie, jakie wyniki i co dokładnie wówczas badałeś ?
...
Napisał(a)
Jeśli chodzi o łokcie to tak zaczęły boleć w tym samym czasie ,a jeśli chodzi o kolana to jak na razie to prawe odczuwam bardziej. Badania które zrobiłem to morfologia, kwas moczowy i pod kontem boreliozy ponieważ kiedyś miałem kontakt z kleszczem ale wsystko wyszło ze jest okej.
...
Napisał(a)
Jesteś w stanie wywołać te dolegliwości np. ruchem czy występują też bez ruchu ? Nie bezpośrednio ich problem musi tyczyć choć tu z racji pracy też jest taka możliwość. Jak chcesz daj znać skąd jesteś może będę mógł polecić kogoś sprawdzonego.
...
Napisał(a)
Np przy francuskim wyciskaniu odczuwam te łokcie, no i też dzień po trenigu czuje tak jakby szczypanie w tych łokciach.Aktulanie mieszkam w Rzeszowie.
Polecane artykuły