Szacuny
1
Napisanych postów
389
Wiek
11 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
83124
Diety na masę obfitują w kurę, ryż, owies, makaron, czerwone mięso, jajka, twaróg, ryby itd. a wszystko to zakwasza organizm. Ile trzeba zjeść zasad, żeby to zrównoważyć, a dodatkowo "znawcy" twierdzą, że stosunek kwasów do zasad powinien wynosić 20/80 % w diecie. Tym sposobem trzeba by chyba cały dzień jeść arbuzy, suszone figi, kiwi itd. między tymi "właściwymi" posiłkami na masę.
Jak to możliwe, żeby zrobić masę nie zakwaszając organizmu ?
"If I advance, follow me. If I stop, urge me on. If I retreat, kill me."
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6265
Napisanych postów
76018
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754780
Może nie najrzadziej, ale rzadko. Podobnie jak np pęczak żytni. Obie są jak najbardziej ok. Jak Cię interesuje kwestia równowagi kwasowo-zasadowej, to wylicz sobie wartość PRAL swojej diety.