SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak to jest z ZMA Olimpa?

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3863

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 6563 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 45379
Na stronie www.sportatut.com.pl przeglądałem ofertę i natknąłęm sie na opis ZMA. W opisie znajdowała się nast informacja:
OLIMP ZMA TM anaboliczno-antyoksydacyjna formuła:
-powoduje ponad 2,5-krotny (250%) wzrost siły

Nie przesadzacie z tym marketingiem?

Przecież to fizycznie niemożliwe żeby ktoś trenujący np tyle co ja ponad 3,5 roku osiągnął takie przyrosty siły po użyciu jednego "cudownego" preparatu - taki przyrost siły w ogóle uważam za niemożliwy dla mnie do osiągnięcia

------------------------------
*Nie ma granic możliwości, są tylko bariery do przełamania*

"Anyone can give up; it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone would
understand if you fell apart, that's TRUE STRENGTH"

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 88360
druga sprawa to to ze trzeba wiedziec o co chodzi z tymi wszystkimi % albo "...x razy wiecej"...laik zaczai ze chodzi o potrojenie dotychczasowej sily
jesli chodzi o 250% sily po ZMA to oczywiscie mozliwe to jest...bo przypuscmy ze jesli na sucho ktos osiagal co miesiac 1kg wiecej na klatke to dlaczego po suplementacji nie mialby osiagac 2,5kg wiecej po miesiacu..calkiem mozliwe i w moim przypadku sie sprawdzilo...

najwazniejsze jest zeby odpowiednio zinterpretowac dane w reklamie...

co inego takie brednie jak w przypadku mega masa 4000 "...po miesiacu brania mega mass 4000 sredni wzrost masy ciala wynosil 25% poprzedniej wagi bez specjalnej diety..." rhhrhrhhr

misOO

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1520 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 31223
To chyba chodzi o wzrost 2.5 krotny tej nowej sily a nei ogolnie. Bo tak to ktos kto wyciska 300kg mialby wycisnac po cyklu 750kg.

Chyba chodzi o to ze jesli cwiczac normalnie uzyskalbys przyrost sily o 5kg to z tym preparatem uzyskasz przyrost 12.5kg. Ale i tak mi sie wydaje to mocno przesadzone.

BLo

hmmmm

BLo

hmmmm

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 11477 Wiek 53 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 94174
Tak jak mówi Blo, wszystkie reklamy typu "efekt 5x większy" przyjmują za podstawę wynik jaki zrobiłbyś w tym samym czasie bez reklamowanego środka.
A czy te 250% czy inne liczby mają pokrycie w rzeczywistości, to inna sprawa, szczerze mówiąc nie pamiętam żeby kiedykolwiek, jakikolwiek środek działał tak jak go reklamują. Nawet jeśli preparat jest bardzo skuteczny to i tak zareklamują go że jest 3x lepszy niż jest.
Ale to normalna sprawa, na tym mi.in. polega handel i trudno mieć o to do kogoś pretensje. Chyba każdy z nas na początku przygody z kulturystyką uwierzył w jakąś cudowną reklamę i się naciął

SONBATY http://www.atleta.pl
Czlonek mafia.suple.hardcor.pl

sonbaty http://www.atleta.pl

członek mafia.suple.hardcor.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Dzięki Panowie

Ale chciałbym otrzymać jeszcze odpoiwedź od specjalistów z Olimpa - jak to jest z waszym 250% przyrostem siły?

PS Istnieje coś takiego jak etyka w reklamie

"Anyone can give up; it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone would

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 3704 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 23096
Hmm ten tekst z 250% wiecej sily wymyslil w sumie snack-system wiec nie ma co sie czepiac Olimpa (chociaz swietnie pasuje do ich stylu reklamy )

.:: Czlonek mafia.suple.hardcor.pl ::.
Doradca w dziele suplementacja.

...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 11477 Wiek 53 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 94174
Trec zresztą na reklamie ZMA też podaje jakieś wykresy. Nie wiem nawet o co w nich chodzi bo się im nie przyglądałem, ale pewnie też pokazują działanie x razy lepsze

SONBATY http://www.atleta.pl
Czlonek mafia.suple.hardcor.pl

sonbaty http://www.atleta.pl

członek mafia.suple.hardcor.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Nieważ ne kto ten text wymyslił

Jeżeli ktoś podaje na swoich produktach taki text to powinien być za to odpowiedzialny i móc przedstawić dowody albo w sensowny sposób móc to wytłumaczyć
Jeżeli tak nie jest to taki text jest po prostu kłamstwem

W dalszym ciągu czekam na odpowiedź od specjalistów z Olimpa
Jak to jest z tym 250% wzrostem siły?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 5177 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 43039
BYK wyloozooj - popatrz na rybozę...otwórz oczy i patrz na swoje i innych efekty, a nie na reklamy.

Danone
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 4 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23575
Panowie, jeżeli pijecie do mnie, to ja ten tekst właśnie poprawiłem. W kolejnych reklamach będzie napisane już precyzyjnie: "powoduje 2,5-krotny przyrost siły w porównaniu z grupą kontrolną". Oznacza to, że np grupa nie stosująca zma po mies ćwiczeń poprawiała swoje wyniki siłowe średnio, np. o 1 kg, kiedy, w tym samym czasie grupa stosująca zma o 2,5 kg.

S. Ambroziak

S. Ambroziak

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Danone

Ja sie nie patrze na reklamy jak kupuje jakiś suplement tylko na opinie innych lub po prostu eksperymentuje.

Ambroziak

Dzięki za precyzję (już myslałem ze sie nie doczekam odpowiedzi a jednak)
Chodziło mi o tworzenie fałszywego obrazu przy niepodawaniu na reklamie pełnych szczegółów. Jasne z reklamą jest tak "niekoniecznie mówić wszystko i nie kłamać" jasna sprawa sam studiuje Zarządzanie Biznesem i reklamy już trochę łyknąłem - to jest po prostu biznes Ale wg mnie to lekka przesada żebi pisać w sposób który tworzy zupełnie fałszywy obraz działania produktu.
Moim skromnym zdaniem takie niepełne opisy działania produktu mogą przyspożyć wam więcej szkody niż pożytku. Ktoś kto jeszcze nigdy nie stosował suplementów (w reklamie nazywa się to "nowy klient") zobaczy taki napis na opakowaniu i z wielkimi nadziejami zakupi go zacznie stosować i ..... bedzie bardzo zawiedziony i niezadowolony z firmy, może już nigdy więcej nie kupi waszych produktów
I tu kłaniają się dwie z elementarnych zadad marketingu:
- zadowolony klient powie o tym kliku innym, niezadowolony - kilkunastu
- zdobycie nowego klienta jest 7 - krotnie droższe od utrzymania starego
I po co Wam to?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ambroziak Farmakolog
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 9767 Wiek 4 lata Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23575
Byk, nietrafnie to zinterpretowałeś. Po prostu, często coś pisząc, fachowcom wydaje się, że adresat tekstu myśli tak, jak oni. W opracowaniach naukowych najczęściej pomija się zwrot: "w porównaniu z grupą kontrolną" i używa skrótu myślowego, gdyż dla "wtajemniczonych" jest to absolutnie jasne. Absolutnie zgadzam się z tobą, że w reklamie nie może mieć to miejsca!!!

S. Ambroziak

S. Ambroziak

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jedzenie przed snem

Następny temat

Shakery - uwagi :)

WHEY premium