...
Napisał(a)
Mam pytanie odnośnie rozbicia gardy technikami ręcznymi i nożnymi. dodam ze mój sparing-partner ma bardzo szczelną gardę na szczęce lecz odkrywa się na dole. Jak mu ją rozbijać żeby ciosy wchodziły na głowę?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
moze jakies kopniecia okrezne ale z drugiej strony z technik noznych raczej nie ebde Ci doradzac bo malo sie na tym znam
mój sparing-partner ma bardzo szczelną gardę na szczęce lecz odkrywa się na dole
No to wal go po dole z czasem opusci garde :D ja zawsze probuje wbic sierpy miedzy garde a twarz chyba ze jest naprawde szczelna mozesz probowac normalne sierpny na łeb. Albo probuj jakos zamarkowac uderzenia poprobuj zwodow albo krotkich seri, kombinacji walisz na dol a nastepnie odrazu na gore ;]
Zmieniony przez - szary90 w dniu 2013-04-02 14:17:48
mój sparing-partner ma bardzo szczelną gardę na szczęce lecz odkrywa się na dole
No to wal go po dole z czasem opusci garde :D ja zawsze probuje wbic sierpy miedzy garde a twarz chyba ze jest naprawde szczelna mozesz probowac normalne sierpny na łeb. Albo probuj jakos zamarkowac uderzenia poprobuj zwodow albo krotkich seri, kombinacji walisz na dol a nastepnie odrazu na gore ;]
Zmieniony przez - szary90 w dniu 2013-04-02 14:17:48
...
Napisał(a)
bardzo dobre jest kopnięcie opadające,uderzasz je,zbijasz mu nim gardę i wchodzisz ciosami bokserskimi
...
Napisał(a)
Ja bym rozbijał mu dół,skoro piszesz ze nie broni schabow. Kopnięcia na korpus,sierpy na zebra, jakiś low i odkryje się.
Zmieniony przez - 1kubus w dniu 2013-04-04 09:47:46
Zmieniony przez - 1kubus w dniu 2013-04-04 09:47:46
...
Napisał(a)
Jak tak szczelnie trzyma to się głową przestań przejmować, próbuj 1-2 proste na gardę i kończ middle kickiem to Ci będzie jak w masło wchodzić. Z dwa razy Ci wejdzie i pewnie już nie będzie aż tak szczelnie trzymał. Dobry sposób to też coś w stylu opadającego, tylko to mi ciężko przez komputer wytłumaczyć. Albo próbuj lewy, prawy i sierp na dół i sierp na górę.... albo nawet bez sierpa ostatniego tylko za którymś razem ręka sama mu będzie na dół schodzić i zamiast uderzyć na dół to wtedy na górę... generalnie możliwości jest bardzo dużo

,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
...
Napisał(a)
Ale wy kombinujecie :) jest szczelnie zamknięty? chwyć lewą ręką jego lewą rękawicę i zerwij gardę. Podczas zrywania (gdy go odsłonisz) pie.rda,lnij porządnie w ucho :] praktycznie zawsze wchodzi. Jak dobrze przysolisz to i KO będzie. Ten motyw był zastosowany w walce Bonjasky vs Oveerem.
Drugi sposób to Spidera. Walisz fronta (właściwie to lepiej dynamiczne mae geri) na dziób. Stopa zawsze się przeciśnie między rękawicami :) Obejrzyj sobie walki Piotrowskiego, ten to zawsze tak kopał jak przeciwnik się schylił i szczelnie chował za gardą.
Drugi sposób to Spidera. Walisz fronta (właściwie to lepiej dynamiczne mae geri) na dziób. Stopa zawsze się przeciśnie między rękawicami :) Obejrzyj sobie walki Piotrowskiego, ten to zawsze tak kopał jak przeciwnik się schylił i szczelnie chował za gardą.
Polecane artykuły