Szacuny
6
Napisanych postów
251
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2675
Część, sytuacja bardzo awaryjna, od ponad roku byłem na tak zwanej świńskiej masie, delikatno bardzo nadwyżką ale jednak, skończyłem na 4 000 kalorii, trzy czasami tylko cztery razy w tygodniu był push pull ,split. Cardio nie było, ruchu raczej malutko k w pracy. do końca lipca muszę zmaksymalizować na krótki okres czasu swoją sylwetkę. Tak wiem brzmi jak brzmi ale liczę na małą pomoc, wskzowki.Myślałem nad monicutem ale:
-dodac cardio bieżnia 60min np 5x w tygodniu czy i 6
-twarde cztery dni w tygodniu treningów
Jaką kalorykę mi polecacie wówczas zastosować? Myślałem aby zadziałać na nieco niższych węglach a dwa trzy dni przed "terminem" dopiero podpompować te mięśnie glikogenem
W życiu szukamy tego czego nigdy nie będziemy mieli
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9232
Napisanych postów
83623
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
706950
No ale kalorii nikt Ci nie podpowie w ciemno trzeba mieć więcej danych no i szczerze w 3 tyg nic nie zdziałasz , no chyba że zależy Ci jedynie na cyferkach na wadze - odwodnienie
12
Napisanych postów
93
Na forum
146 dni
Przeczytanych tematów
670
Strasznie dużo bieżni chcesz nagle dołożyć, tym bardziej że nie trenowałeś cardio wogóle, spadnie pewnie trochę wagi, ale to nie będzie głównie tłuszcz.. dodatkowo odczujesz spadek energii oraz siły bo przy takiej intensywności biegania to zaczniesz spalać i mięśnie. Jak już chcesz zaplanować tydzień treningowy, to na pewno jako podstawa 3-4 trenigni siłowe + dodatkowo 2-3 treningi cardio około 40min wystarczy. Co do mini cut sam ostatnio zastosowałem na około miesiąc, nie zauważyłem zbytnio spektakularnych efektów, ale bardziej traktuje to jako przerwa w masie, poprawę wrażliwości insulinowej.
6351
Napisanych postów
78334
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
768805
Poziom tkanki tłuszczowej nie jest na tyle wysoki, jak można było się spodziewać po tzw. świńskiej masie mięśniowej. Przez miesiąc jednak zbyt wiele nie będziesz w stanie zmienić w kierunku estetyki sylwetki. Jeżeli jednak nie ma wyjścia, to w zasadzie tak, jak napisałeś. Tzw. mini cut plus zwiększona aktywność fizyczna będzie dobrym rozwiązaniem na tę chwilę.
W przypadku ilości spożywanych kalorii operować tutaj należy dość mocno intuicyjnie. Kwestia tego jaką masz aktywność fizyczną w pracy, czy też poza treningami. Jak również ile spożywałeś kalorii przed okresem budowy masy mięśniowej i jak reagował organizm?