CZAS NA SPALANIE, ZGARNIJ -40% Z KODEM: BURN40
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 419

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 251 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2675
Część, sytuacja bardzo awaryjna, od ponad roku byłem na tak zwanej świńskiej masie, delikatno bardzo nadwyżką ale jednak, skończyłem na 4 000 kalorii, trzy czasami tylko cztery razy w tygodniu był push pull ,split. Cardio nie było, ruchu raczej malutko k w pracy. do końca lipca muszę zmaksymalizować na krótki okres czasu swoją sylwetkę. Tak wiem brzmi jak brzmi ale liczę na małą pomoc, wskzowki.Myślałem nad monicutem ale:
-dodac cardio bieżnia 60min np 5x w tygodniu czy i 6
-twarde cztery dni w tygodniu treningów

Jaką kalorykę mi polecacie wówczas zastosować? Myślałem aby zadziałać na nieco niższych węglach a dwa trzy dni przed "terminem" dopiero podpompować te mięśnie glikogenem

W życiu szukamy tego czego nigdy nie będziemy mieli

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9232 Napisanych postów 83623 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 706950
Wstaw foto

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 251 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2675
Wstawiam

...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34899 Napisanych postów 25603 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 283604
Tutaj trzeba solidnej kilku miesięcznej redukcji , nie spiesz się bo to nie wyścig tylko rób swoje :)
...
Napisał(a)
Początkujący
Ja rozumiem Ja wiem że mam świńską masę, celowe zagranie, ale moje pytanie brzmiało inaczej

...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9232 Napisanych postów 83623 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 706950
No ale kalorii nikt Ci nie podpowie w ciemno trzeba mieć więcej danych no i szczerze w 3 tyg nic nie zdziałasz , no chyba że zależy Ci jedynie na cyferkach na wadze - odwodnienie
1

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12 Napisanych postów 93 Wiek 145 dni Na forum 146 dni Przeczytanych tematów 670
Strasznie dużo bieżni chcesz nagle dołożyć, tym bardziej że nie trenowałeś cardio wogóle, spadnie pewnie trochę wagi, ale to nie będzie głównie tłuszcz.. dodatkowo odczujesz spadek energii oraz siły bo przy takiej intensywności biegania to zaczniesz spalać i mięśnie. Jak już chcesz zaplanować tydzień treningowy, to na pewno jako podstawa 3-4 trenigni siłowe + dodatkowo 2-3 treningi cardio około 40min wystarczy. Co do mini cut sam ostatnio zastosowałem na około miesiąc, nie zauważyłem zbytnio spektakularnych efektów, ale bardziej traktuje to jako przerwa w masie, poprawę wrażliwości insulinowej.
1
...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34899 Napisanych postów 25603 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 283604
Wypełnij ankietę działu i będzie można coś myślec jak doradzac
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6351 Napisanych postów 78334 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 768805
Poziom tkanki tłuszczowej nie jest na tyle wysoki, jak można było się spodziewać po tzw. świńskiej masie mięśniowej. Przez miesiąc jednak zbyt wiele nie będziesz w stanie zmienić w kierunku estetyki sylwetki. Jeżeli jednak nie ma wyjścia, to w zasadzie tak, jak napisałeś. Tzw. mini cut plus zwiększona aktywność fizyczna będzie dobrym rozwiązaniem na tę chwilę.

W przypadku ilości spożywanych kalorii operować tutaj należy dość mocno intuicyjnie. Kwestia tego jaką masz aktywność fizyczną w pracy, czy też poza treningami. Jak również ile spożywałeś kalorii przed okresem budowy masy mięśniowej i jak reagował organizm?
1

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna - porady

Następny temat

Wybór celu treningowego

fru
Polecane artykuły