Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
324
Cze
Moj kumpel je 15 jajek dzennie (5 rano 5 w południe 5 wiczorem) i dwa tależe ryżu jogury ,litr mleka / dzień. Oprócz tego je normale posiłki.
Oczywiście jesze przy tym prowadzi intensywny trening (prowadi dite i trening od 3 miesiecy)
efekty :
Masa ciała poczatrkowa 68 kg obecnie 82 kg
Wyciskanie poczatkowo ok 90kg obecnie robi serie 8 ruchów ciązarem 90 kg (pewnie wyciśnie ze 115 kg albo lepiej)-barki robi ciężrem 60kg po 8 ruchów
W łapie miał 34 na 38 cm.
Znam go bardzo dobrze pewne jest że nic nie bierze (0 pryszczy 0 ginekomasti 0 opuchlizny 0 tłuszczu-schudł w pasie!!!) Czy jednak taka ilość jajek (15 !!!) mu nie zaszkodzi ?
Sam jesm jaja od tygodnia (5/dzień wieczorem ) i zastranawiam sie czy nic mi nie zaszkodzi.
Zadaje sobie spreawe ze to co pisze moze wydawac sie nie prawdopodobre i moge zostac wysmiany ale jednak jest to 100% prawdy.
Czekam ma wasze opinie i sugestie.
Szacuny
11083
Napisanych postów
51089
Wiek
29 lat
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja wlasnie koncze przechodzenie salmonelli , podlapalem ja wlasnie przez surowe jajka , jadlem 6 bialek i zawsze parzylem , nie polecam wam takich zabiegow , najlepiej wogole nie jesc surowych jajek ,przez salmonelle musialem przerwac cykl kretki , waga spadla mi o 5 kilosow , jestem slaby , musialem przerwac diete i wogole wszystko szlak trafil...
Szacuny
4
Napisanych postów
822
Wiek
38 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
26826
MUROWANA SKLEROZA I ZAWAŁ ZA JAKIS CZAS, ON SIE POWOLI ZABIJA, MA ZA DUZO CHOLESTEROLU, JAJEK MOŻE JEŚC NAWET 5O ALE NIE CAŁYCH NIE POWINIEN ZJADAĆ WIĘCJE NIZ DWA ŻÓŁTKA DZINNIE, BIAŁKO MOZE JEŚĆ BEZ ODRANICZEŃ.
Szacuny
11083
Napisanych postów
51089
Wiek
29 lat
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ronin :gotowanie jajek tak - ale nie mozna jajek wyparzac i pozniej jesc na surowo , to najgorsze co mozesz zrobic, salmonella zazwyczaj jest na skorupce jaj ( ale nie tylko , moze byc tez na samym miesie kurakow, np na piersiach) i wyparzanie moze spowodowac pekniecie skorupki a co za tym idzie salmonella z zewnatrz jaja ma wtedy mozliwosc przedostania sie do srodka jaja- takze nie polecam
P.S ostatnio przechodzilem kurs sanitarny , wiec te wiadomosci sa aktuyalne ( kiedys stosowana wyparzanie jaj- teraz nie!)
Szacuny
7
Napisanych postów
1666
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
12622
no wiesz jaja mam od szwagra kóry prowadzi restauracje i oni tam wszystkie wypazają , nigdy salmonelli nie było , a poza tym nie jem surowcyh tylko zalewam gorącym mlekiem. podbno salemonella ginie przy temp. powyżej 70C ,
członek-mafia.suple.hardcor.pl
"Dla zdrowia najlepszą aktywnością są pompowanie mięśni i dźwiganie ćiężarów"
gg 1976822
Szacuny
11083
Napisanych postów
51089
Wiek
29 lat
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
heh Ronin przyklad z restauracja nie jest najlepszy - ze tam tak robia - ich sprawa, ze nie bylo salmonelli to dobrze i oby nie mieli.
Akurat moja matka specjalizuje sie w tego typu sprawach bo jest kierownikiem dzialu zywnosci w sanepidzie, wiec w domu juz nasluchalem sie wykladow na rozne tego typu tematy.
Wiadomo niech kazdy robi tak aby bylo dobrze.
Poruszylem ten temat bo sam obecnie przechodze ( juz tydzien czasu) zatrucie pokarmowe ( mozliwe ze salmonella- lekrza nie stwierdzil tego ani nie zaprzeczyl) dlatego chcialem przestrzec przed tego typu przypadkami, a ze pracowalem ostatnimi czasy wlasnie w restauracjach , prawdopodobnie moja dolegliwosc wywodzi sie wlasnie stamtad. Przy biegunkach sila strasznie leci w dol, miewalem goraczke 38,5 - dlatego musialem sobie odpuscic aktywnosc z zelastwem.
W kazdym badz razie odrobina uwagi nikomu nie zaszkodzi.