SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jajka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 577

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 52 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1285
1. Co jest spowodowane tym, że gdy zjem 3 jajka ugotowane to jestem w miare najedzony, a po np 3 - 4 jajkach, ale w formie jajecznicy praktycznie się nie najadłem?

2. Bez znaczenia jak będziemy spożywali to białko? Przyswyjalność oraz wartość białka jest taka sama zarowno w jajecznicy i jajach ugotowanych?

3. Czy zawartość tłuszczu w jajecznicy jest taka sama jak w jajach ugotowanych? Pomijając już fakt, ze smażymy ją na malutkiej porcji masła, to czy te jajka same z siebie jeszcze wydają się być bardziej kaloryczne?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191504
Ponieważ jajka ugotowane na twardo dłużej się trawią niż ugotowane na miękko , jajka smażone najpewniej tracą dużo wody przez co zmniejszają objętość to i mniej jesteśmy nasyceni jak zjemy jajecznice. Co do trzeciego pytania żaden tłuszcz dodatkowy nie powstaje także o to się nie bój
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Forskolin (pokrzywa indyjska)

Następny temat

Odchudzanie

WHEY premium