SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Interpretacja Badań

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 254

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 76 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10352
Witam.
Jakieś 4 miesiące temu miałem wycinane gino. Ostatnio mam wrażenie że suty znów puchną i do tego bolą przy zimnie. Zrobiłem badania prolka, estro i progesteron. Dwa ostatnie w normie oprócz prolaktyny, która wyszła 17, 2 gdzie norma jest 4,04 - 15,2 ng/ml. Ogarnąłem sobie cabaser i wrzuciłem 0,5 tabletki co 9 dni. Zrobiłem kolejne badania po ponad 3 tygodniach. Tym razem pełniejsze i wyszły mi następujące:
TSH - 4,18 norma 0,27 - 4,20
FT3 - 3,1 norma 2,0 - 4,4
FT4 - 1,07 norma 0,93 - 1,7
FSH - 11.1 norma 1,5 - 12,4
LH - 8,3 norma 1,7 - 8,6
Estradiol - 18 norma 11,3 - 43,2 - Podczas pierwszego badania wynik 10
Prolaktyna - 3,2 norma 4,04 - 15,2
Testosteron - 353 norma 280 - 800

Progesteronu nie badałem bo za pierwszym razem był w normie.
Prolaktyna zbita przez cabaser...wiadomo. Wyniki niby są w normie ale TSH, FSH I LH wysoko. Planuje udać się do endo, tylko czy on tego nie "oleje"?
Wyniki mi nie przeszkadzają, ale wrażliwość sutków mnie martwi i boję się nawrotu gino. Czy podwyższone TSH lub FSH może powodować wzrost gruczołów?
Za wszystkie pomocne informacje z góry dziękuję.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 652 Napisanych postów 652 Wiek 36 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 4128
Usg w takim przypadku tez zrob .
1

Miałem być Bogiem a żyje z anabolicznym nałogiem :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 2392 Napisanych postów 14074 Wiek 46 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 180863
Za gino odpowiadaja przede wszystkim hormony:estradiol i prolaktyna, jesli ta druga byla podwyzszona to mogles miec odczucia puchniecia sutow a czy po zbiciu prolki te dolegliwosci nadal wystepuja z taka sila?

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 76 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10352
Właśnie to mnie martwi. Po zbiciu prolaktyny sutek lewy nadal puchnie. Stąd moje pytanie do Was. Obstawiam jeszcze opcję że sutek się na zagoił, ale to zbyt optymistyczne po takim czasie od zabiegu, gdzie na początku on tak nie bolał.
Sporo szukałem informacji na necie i jedyne właśnie co znalazłem, to że podwyższona tarczyca wpływa na wzrost innych hormonów.
Ale czy bezpośrednio na sutki...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

T3 do cyklu masowego?

FuckBaton