Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
32 dni
Przeczytanych tematów
38
Jutro idę pierwszy raz do sauny(łaźni) parowej.
Wolałabym w stroju kąpielowym ale to sauna beztekstylna.
Dowiedziałam się jest tam duża wilgotność i mokro. (ponoć okrycia szybko namakają)
W związku z tym ile ile ręczników trzeba zabrać na trzy seanse
po 15-20 minut ?..
Wiem że jeden to na pewno za mało
a nie chciałabym się ośmieszyć z zabrać nie wiadomo ile.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6407
Napisanych postów
78873
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
772274
Jeżeli idziesz sama, po prostu żeby skorzystać z sauny, to jak najbardziej możesz iść w stroju kąpielowym, czy w przypadku mężczyzn, w krótkich spodenkach. Jak są to jednak sesje prowadzone przez saunomistrza, to nie sądzę aby zgodził się na takie rozwiązanie. Najczęściej należy mieć na sobie ręcznik, a na drugi siadamy, lub też się kładziemy, jeżeli jest taka możliwość. Poza tym, fitness kluby, czy też hotele, w których jest sauna, mają swoje regulaminy. Sugeruję zadzwonić i zapoznać się z panującymi tam zasadami.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
32 dni
Przeczytanych tematów
38
Nie wiem czy dokładnie czytałeś treść mojego posta. Przede wszystkim jest to sauna Parowa beztekstylna więc strój kąpielowy odpada. Dzwoniłam tam dzisiaj. Powiedziano mi że strój kąpielowy absolutnie jest zabroniony. A co do okrycia to... Sugerowano mi że w łaźni powinno być się całkiem nago. Więc nic się nie dowiedziałam na temat ręczników. Tak czy owak wybieram się tam dzisiaj wieczorem. Zobaczę jak będzie.
35129
Napisanych postów
26422
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
285366
Najlepiej bezpośrednio w lokalu się dowiadywać , weź jeden duży albo dwa mniejsze / średnie , zależy czy masz fioła na punkcie sterylności czy nie , są osoby co nie cha aby nawet centymetr ich ciała dotykał elementów siedziska a są takie co biora ręcznik tylko pod pupę
22
Napisanych postów
182
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4330
Do parowej wchodzisz bez recznika. Więc weź tyle ile potrzebujesz zeby sie wytrzec. Myślę, ze 2 . 1 do wycierania w trakcie(między wejsciami), drugi do wytarcia juz po koncowym prysznicu. Wszelkie sauny o mniejszej wilgotnosci niz łaźnia i są drewniane wymagają podlozenia recznika pod cale cialo(tak zeby nic nie dotykalo desek). Z doświadczenia wiem, ze wtedy tez trzeba 2 reczniki. Jednym owijasz dupe, a drugi wtedy potrzebujesz pod stopy
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
32 dni
Przeczytanych tematów
38
Dziękuję wam bardzo za wszystkie porady i wskazówki.
Co do dylematu z ręcznikami wszystko wyjaśniło się na miejscu. Okazało się że ręcznik praktycznie był nie potrzebny. Tam było tyle pary że prawie nic nie było widać. Saunowałam jak inni, czyli całkiem nago. Ręcznik przydał się tylko do położenia pod tyłek,chociaż to raczej nie było konieczne.