SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ilę węgli na kg ciała na redukcji.Ile redukować (foty)

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1330

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 267 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1917
Witam powracam na siłownie po 2 latach rozłąki bo była matura, impreza, początek studiów i nie bylo kiedy ale czas sie wziąć za siebie
Mam 180cm wzrostu ile ważę napiszę rano, ale w pasie mam jakoś 79-80
I mam 2 pytania
1.Ile jeśc gram węgli na kg ciała na redukcji, aby w miarę szybko i sprawnie się ona odbyła
2.Pytanie to ile według was powinienem jeszcze redukować (według mnie do końca września tak myślę)
Poniżej moje aktualne fotki

3.BTW. białka 1.8g na kg i tłuszczy 100g nie zależnie czy redukcja czy masa, dobrze pamietam? :D

Z góry dzięki za pomoc!!!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!

16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 107 Napisanych postów 1794 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 26434
1. Zależnie od diety. Dobre wyniki dają diety niskowęglowodanowe. Przy zbilansowanej ~2g białka na kg masy ciała, do 1g tłuszczy na kg masy ciała, resztę zapotrzebowania z węgli.

2. 1-2 miesiące... jak tak bardzo chcesz redukcje. Kiepsko z mięśniami i to je trzeba budować.

3. Zależnie od diety. Przy zbilansowanej jak w pkt. 1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 821 Wiek 26 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 3944
Nic dobrego z redukcji nie bedzie. Już jesteś całkiem szczupły a mięśnie bardzo by Ci się przydały.
Co do g,ww na kg masy ciała to tak jak pisał Walker. Od siebie dodam, że obliczasz zapotrzebowanie dodajesz tyle białka i tłuszczy ile musisz i wtedy reszte w węglach.

"Dziś zrób to czego innym się nie chce, jutro zrób to czego inni nie będą w stanie"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening na mase

Następny temat

Ocena diety, powrot na silke po sporym czasie

Sztos