Szacuny
16
Napisanych postów
189
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1175
Mam wrażenie, że Ibuprofen mi pomaga o wiele lepiej niż Paracetamol, ale działa toksycznie na żołądek. Przez parę dni brałem solo, obecnie dołączyłem ochronnie Panzol Pro. Czy taka opcja jest ok i można dłużej przyjmować Ib. bez jakichś negatywnych konsekwencji? Czy lepiej skupić się na Paracetamolu lub innym leku? Operacja nie wiem kiedy, o ile w ogóle, a kolano dokucza.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9151
Napisanych postów
83453
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705587
To zależy od stanu Twojego żołądka . Paracetamol to słaby pomysł w tym wypadku . Jeżeli ból doskwiera to masz jeszcze inne środki do wyboru . Najlepiej skonsultuj się z lekarzem .
Szacuny
6312
Napisanych postów
78002
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766812
Niestety zbyt wiele zamiennych zależy od tego jak leki przeciwbólowe będą wpływały na stan ścian żołądka. Głównie właśnie to jaki jest jego stan już na ten moment. Wśród osób z ryzykiem nadżerek, czy wrzodów żołądka, problem zdecydowanie się zwiększa. Podobnie w innych sytuacjach problemów zdrowotnych, jak chociażby refluks żołądka. Cześć osób nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, że te problemy ich dotyczą.
Poza tym, zaobserwować można, że ludzie zdecydowanie nadużywają leki przeciwbólowe. Warto się zastanowić czy rzeczywiście są one niezbędne.
Szacuny
415
Napisanych postów
461
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
4565
Popieram opinię domera. A Polacy są rekordzistami Europy w ilości łykanych tabletek przeciwbólowych. :)
"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D Quod me nutrit me destruit ;)
Szacuny
415
Napisanych postów
461
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
4565
@krzykacz- kochany, Polacy ponoć łykają rocznie 2 mld /!/ pigułek przeciwbólowych :) a notabene- mało w którym kraju jest tyle aptek co w Polsce :D
"Co za ponury absurd… Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem?". XD Boże, spraw, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...:D Quod me nutrit me destruit ;)