SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Htz -Poprawa jakości życia a płodność

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 250

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 29 lat Na forum 79 dni Przeczytanych tematów 426
Witam postanowiłem stworzyć temat dotyczący funkcjonowaniu na hormonach cykl /htz w codziennym zyciu oraz co najważniejsze to zmajstrowanie jakiegoś bobasa ja, postaram się opisać wszystko od a do z i mam nadzieje ze będę mógł komuś pomóc oraz wy będziecie dzielić się swoja wiedzą o spostrzeżeniami bo ja też wszystkiego nie wiem i nie jestem w stanie przeanalizować wszelkich badań ale jak wiemy teoria swoje ale w praktyce jest zupełnie inaczej

Aktualnie htz :):P testosteron enant 150mg e3d + symex /ari 200-300mcg ed + hcg 250 ui e3d(może lepiej 100ui lub co 4 -6 tyg po 2,5 tys ui zdania i badania są podzielone). Co do hcg zastanawiam się czy nie zwiększyć do 400-500ui e4d ale czy większa dawka na cyklu faktycznie pomoże z jajkami (spermogeneza ) czy przyczyni się do większego wyrzutu e2 tym bardziej ze mam niskie shbg 12 przez to jestem podatny na dużego wolnego e2 jest dzień ze czasami jest mi tak gorąca i się pocę jak świnia oraz ciśnienie skacze Co do symexu / ari to staram się dawać codziennie naśladując naturalny proces i nie ma takich wahań tak samo nie wiem czy nie było by lepiej testosteron 30-40 mg ed ale już wtedy subq bo nie widz mi się kłucie codziennie mięśni .Od Grudnia lub stycznia myślę nad mostkiem zapasy hcg (100ty ui )+clom (200 tab)+ nolva (100)+ suple w ostateczności mam ciężki arsenał Mneopour .

Myślę nad protokołem

Hcg 1000ui e2d

Clom 25/50mg ed

Nolva 20mg ed

Provi 25/50mg ed

ARI/SYMEX w razie potrzeby e2 = max 35-40pg

NAC /MACA ETC

Na pewno są osoby które to przerabiały w/w dawki do zmiany pod badania ale czekam na wasze wskazówki .Dodam ze teraz na w/w protokole coś libido/żołnierz trochę kuleje od 4 tygodni mimo ze e2 =35pg , prl =15pg test ponad 1500.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 29611 Napisanych postów 266296 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1350368
wrzuć ankietę działu

treningi,cykle,suplementacja,odchudzanie,masa pisz-rafaltreningi@protonmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 29 lat Na forum 79 dni Przeczytanych tematów 426
1. WIEK:34
2. WAGA:80
3. WZROST:183
4. WYMIARY:
-biceps:37
-klatka:115
-udo:
-talia:78
5. STAŻ NA SIŁOWNI:7 lat z przerwami lekkie treningi
6. DIETA:
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: OD 3 lat enant /prop 150-350mg e7d ( w tym 5mcy mostek hcg +clom )
8. TRENING:fbw
9. CEL CYKLU: sprawność rekreacyjnie
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%:10-12%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy):
13. STAN ZDROWIA: ok
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB PO ROSTU OWŁOSIENIA:tak
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:95kg
-martwy ciąg:0
-przysiad:0





Zmieniony przez - MrBear w dniu 2019-10-02 21:29:35
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 1978 Napisanych postów 13155 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 174600
Czy robiles badania nasienia?

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 29 lat Na forum 79 dni Przeczytanych tematów 426
Część Aleks jak sie kiedyś leczyłem u endo to stwierdził z urologiem ze badania nasienia są zbędne tak samo hcg ale dziwne jest to ze lekarz mówi do pacjenta , płodnością będziemy się martwić kiedy będzie taka potrzeba i testosteron enant 100mg e10d .Teraz leczę się sam od ponad 3 lat i cały czas sie ucze duzo czytam badania ale to też przeważnie badania jednostkowe nie wnoszą nic bo praktyka pokazuje czasami co innego .Czy jesteście w stanie mi pomagać tzn to w/w napisałem możecie się jakoś do tego odnieść ?.Co do libido to zauważyłem ze u mnie jest chyba problem z kontolowaniem e2 bo Ia starałem się codziennie podawać ale coś symex albo jest za mocny bo na ari wystarczyło e3d 1/2 lub 1/4 e2d ( lub 150-200mcg rozdziewiczone ed)e2 -21-26pg samoczynne wzwody i czasami orgazm 3 razy i marynarz dawał rade a teraz daje symex 1/8 3mg ed i dziś przybiłem test 150mg + symex 1/8 i już po południu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 1978 Napisanych postów 13155 Wiek 45 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 174600
Napisałeś że najważniejsze jest zmajstrowanie bobasa... To według mnie najważniejsze jest badanie nasienia.

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1221 Napisanych postów 2112 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 81039
Jak Alex, jeżeli chcesz dziecko to zbadaj nasienie, zwiększ hcg do 1000 e2d i po 3 tygodniach znów zbadaj nasienie, powinna być poprawa. Nie jesteś na htz tylko na cyklu - test>1500. Jeżeli htz to test jakieś 100-150 mg week i hcg 500 week, wtedy test powinien oscylować wokół normy. Przy małych dawkach testa ciężko dobrać dawkę IA. Może rozpuść Ari w spirytusie i leć mniejsze dawki razem z testem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 29 lat Na forum 79 dni Przeczytanych tematów 426
Chłopaki ja wiem ze nie jest to htz ale byłem u kilku endo-andrologów z Warszawy wszyscy potwierdzili jedno ze nie wiadomo od czego moje shbg potrafi gwałtowanie spadać 7-12mnol , najlepiej było jak przyjmowałem nolvadex a shbg było 25-35 i było git a przez to ze jest on nisko to przy dawce 100mg w 4-5 dniu miałem tylko 550ng testosteronu tak szybko jest metabolizowany może przez to z mam bardzo dużo stresu przez moje lekkie problemy zdrowotne i kortyzol w ciągu dnia mam bardzo czasami podniesiony i to on może też być odpowiedzialny kortyzol -> niskie shbg -> szybko metabolizowany t .Co do mojego pytania wyżej tak jak dawkować ten symex? ed jak tak to ile 1/10 tab czy np 1/4 e3d bo nie lubie jak mam odbicie e2 i ciśnienie i side idą z e2 najgorsza ta potliwość i gorączka i czerwony ryj :) bo jak dziś dałem arno test symex ed to teraz na wieczór libido i marynarz jak by chemia działała czyli może za bardzo upierdzieliłem e2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 29 lat Na forum 79 dni Przeczytanych tematów 426
Witam
Pct ok 15 mcy temu
1-20 . –Symex 1/2 ed
10-60 - clom 50 + 30 mg tamox ed
60-80 - 10/5mg tamox
Badania po pct
FSH 3.0 mIU/ml[1,27-19,26]~;
LH 6,5ML [0,8-7,6]
SHBG 29,7 NMOL [18-114]
Estradiol 30 pg/ml[-31,5]~;
Prolaktyna 10,58 ng/ml[2,64-13,13]~;
Testosteron 508 ng/dl[175-781]~;
Ewidentnie jest problem z jądrami, przy tak wysokim lh testosteron powinien być wysoko a jak będę podawał hcg dłużej czy to coś da skoro Hcg nic nie zmieni bo imituje lh i może dojść do blokady hpta ewentualnie podawać clom/tamox by nie doszło do ponownego bloka .
Obecnie pct chciałbym zacząć tylko jaki protokół wybrać .
1.HCG + TAMOX+CLOM +PROVI
2.HCG 4 tyg potem serm i po ok 3 mcach kiedy spermogeneza powinna być już ok dodać na stałe hcg w małych dawkach + serm ale tak kontrolować hormony i dawkowanie by nie doszło do zablokowania hpta i dopiero w tym czasie starać się o potomstwo czy to ma sens ?
3 Mostek hcg 1-6mcy dawki 500-1000 ui e3-7d+IA
Znajomy stara się o dzieciaka już trochę czasu był już u wszelkich lekarzy itd, ale teraz jakiś doktorek przepisał mu HCG 5tys e7d przez 3 mce +IA , przecież taka dawka spowoduje blok – ale czy wtedy mimo blokady hpta i podawaniu hcg wiadomo testosteronu i estradiolu będzie bardzo dużo ale czy wtedy sperogenmeza itd. Nie będzie zachwiana taka jak na syntetycznym testosteronie skoro lh i fsh będą klapnięte ?
Najważniejsza sprawa co do sermów clom/ tamox - na pct miałem z clomem takie jazdy z oczami ze szkoda gadać , pogorszenie wzroku ,światłowstręt ( było to latem ) wzrok mi skakał i w pracy nie mogłem długo siedzieć przed kompem czy w takim razie jakbym zmienił dawkę cloma z 50mg ed na 25 ed lub e2d to sajdy będą mniejsze skoro i tak clom czas aktywnego działania ma 5dni , czy lepiej clom dać np. e3d a codziennie podawać tamox 20mg .Mam nadzieje ze Aleks i lodzianin i inni doświadczeni użytkownicy tego forum pomogą swoim kilkuletnim doświadczeniem bo czym więcej czytam pubmed /serwisów medycznych oraz różnych for pl/us sam już wątpię co jest najlepsze .
Najnowsze wyniki badań. Dodam ze badanie nasienia planuje po ok 3 mcach na pct lub pct chociaż chyba oszukuje się troche ze po 35 roku zycia i udanym pct wszystko wróci do normy .
Morfologia i lipidy oraz wątrobą ok lecz
Hematokryt 54,9%
Test całkowity > 1000
E2 -36
Prl -13
Shbg 10








Zmieniony przez - MrBear w dniu 2019-11-08 19:47:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 29 lat Na forum 79 dni Przeczytanych tematów 426
Chciałbym się zapytać jeszcze kiedy dodać suplementacje np maca , nac . pregenelone 50-100mcg dorzucić na pewno jak nie będzie szło hcg ale czy faktycznie czuć działanie i pomoc przy pct
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
e-lite Moderator
Ekspert
Szacuny 2085 Napisanych postów 34192 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 249947
Możesz suple dorzucić kiedy chcesz to i tak będzie miało znikomy wpływ
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jak odmierzyc

WPC