Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
12
Napisanych postów
133
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2340
Witam. Nurtuje mnie temat HCG, staram się porównać podejście do tematu u nas w Polsce z zagranicznymi bordami. Od 2010r na forach w USA i UK odradza się stosowanie dawek wyższych niż 500j. Czytałem gdzieś badania ze dawki rzędu 1000 i więcej sprawiają ze komórki leydinga stają się nie wrażliwe na nasze LH. Mało tego, popularne jest stosowanie HCG w dawkach do 500 j 2 razy w tyg przez cały okres cyklu, jak wiadomo HCG imituje lh przez co nie dochodzi do atrofi i znacznie ulatwia PCT. Tak w skrócie osoba którym podawano 200mg test na tydz i hcg poziom testosteronu wewnątrzkomórkowego wzrosła o 20 proc
Co prawda stosuje się dawki o wiele większe, co nawet jest zawarte w ulotce jednak tyczy się to leczenia hipogonadyzmu pierwotnego, wiec osoba tym zaszkodzić to nie może.
Wydaje się być to logiczne i rozsądne rozumowanie, ale jak wy na to patrzycie? Obecnie jestem w 8tyg na propie i jade 500 j co 3 dni. Jądra w stanie nie zmienionym... zobaczymy co będzie po PCT
Jakie są wasze doświadczenia? Próbował ktoś takiego schematu?
Zmieniony przez - haker1717 w dniu 2017-06-26 17:59:51
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
87026
Napisanych postów
355083
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1641593
głupota , jest jedna klinika w stanach co leczy dawkami 2500 i sermami razem
kolejna sprawa na logikę dalej ten lek w 99% jest produkowany w dawce 5000 jm
oraz jak zaczynałem bić pierwsze cykle to kazde pct u mnie było 5000 hcg co 5 dni i tak leciały tysiące osób i to się sprawdzało
tak więc najlepiej na sobie stestować co ci pasuje i jakie dawki ci pasują najbardziej
ja dla wygody już nawet nie dzielę tylko biję każdego pierwszego dnia miesiąca 5000 jednorazowo
poza mostkiem gdzie bije kilka tyg 2500 co 2 max 3 dni
Szacuny
21544
Napisanych postów
71004
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
574828
Pare lat temu jeszcze, jak na Pregnylu było info od producenta że podanie tylko IM, to ja z Aleksem w opozycji jeszcze byliśmy z tym gdzie ludzie już podawali IS jak toczyły się rozmoway po tematach z hcg ...sam teraz ładuje IS a i na pack jest też takie info od jakiegoś tam czasu