...
Napisał(a)
Trenuję koszykówkę od 6 lat w klubie.Gram bardzo dobrze i wszystko jest OK.Tylko tyle, że było by super gdybym wyżej skakał.Ale ja zaczełem od 4 miechów chodzić na siłownię i przytyłem 10 kilo.Na szybkości nie straciłem ale jestem silniejszy tylko kit z wyskokiem.Teraz mam 185-6 cm wzrostu i waże 80 kg.Podpowiedz mi co mogę zrobić aby zacząć wyżej skakać.Mam gdzieś 75-80cm wyskoku z rozbiegu????????!!!!!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
to niejest moje zdjęcie ( a szkoda ) ale gościu lata niesamowicie fotograf dodał pare cm , ale i tak kolo jest nieprzecietny
Moderator działu "Sporty Ogólnorozwojowe"
[ Biali niepotrafią skakać ]
...
Napisał(a)
cierpliwości , jutro odpowiem. siedze na modemie
...
Napisał(a)
Pozdrawiam. Tomek
Moderator działów: Aktualności, Sporty ogólnorozwojowe, Nasze hobby & Strongman i trójbój siłowy
"Na tyle jesteś dobry, na ile jest dobry twój najsłabszy punkt"
Pozdrawiam - Tomek
...
Napisał(a)
Jak chcesz mozesz zerknac na to
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=28320
Sa tam trenigi opisane przez latajace Hansa. Osobiscie robie jeden z lekkich i na efekty nie nazekam. Jest ok.
PZDRAWIAM. MrBUBU
"NiE mA oBiJaNiA cZaS sIę WzIąŚć Do PaKoWaNiA !
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=28320
Sa tam trenigi opisane przez latajace Hansa. Osobiscie robie jeden z lekkich i na efekty nie nazekam. Jest ok.
PZDRAWIAM. MrBUBU
PZDRAWIAM. MrBUBU
...
Napisał(a)
witam
piszesz że przez 4miechy siłki masa poszła +10kg , zatłuściłeś się bardzo? ćwiczyłeś na siłce nogi ?
Twoje obecne wymiary to 186/80 , radze Ci narazie niezwiększac masy ( przynajmniej nie tak drastycznie ) , ale 2-3kg w ciągu roku byłoby odpowiednim wyjściem.
Przypominasz mi samego siebie. Po 5-6 latach gry w kosza ważyłem jakieś 80-82kg przy wzroście 185cm. wyskoku niepamiętam ile miałem ale około 80cm , czyli tak jak Ty. i co najgorsze niemogłem go zwiększyć. do czasu aż trener od lekkiej wprowadził do trengu ćwiczenia ze sztangą. wtedy wszsytko ruszyło - w rok doszło jakieś 20-30cm. były to te same ćwiczenia które teraz ja polecam innym forumowiczom , czyli siady , wyskoki , wstepowania , wspiecia, chopy przez płotki.
Zamieszczałem już wiele rozpisek na sfd , więc niepowinienś mieć problemów ze znalezieniem czegoś dla siebie. pamiętaj żebyś nieskupiał sie wyłącznie na samej siłce , musisz "rozbiegac" się po treningu ( przebieżki , starty ), koordynacje do naskoku wyrobisz ćwicząć na płotkach.
a może za dużo przytyłes w za krotkim okresie czasu ?
jeśli miałbyś jakieś pytania to pisz śmiało.
pozdrawiam
piszesz że przez 4miechy siłki masa poszła +10kg , zatłuściłeś się bardzo? ćwiczyłeś na siłce nogi ?
Twoje obecne wymiary to 186/80 , radze Ci narazie niezwiększac masy ( przynajmniej nie tak drastycznie ) , ale 2-3kg w ciągu roku byłoby odpowiednim wyjściem.
Przypominasz mi samego siebie. Po 5-6 latach gry w kosza ważyłem jakieś 80-82kg przy wzroście 185cm. wyskoku niepamiętam ile miałem ale około 80cm , czyli tak jak Ty. i co najgorsze niemogłem go zwiększyć. do czasu aż trener od lekkiej wprowadził do trengu ćwiczenia ze sztangą. wtedy wszsytko ruszyło - w rok doszło jakieś 20-30cm. były to te same ćwiczenia które teraz ja polecam innym forumowiczom , czyli siady , wyskoki , wstepowania , wspiecia, chopy przez płotki.
Zamieszczałem już wiele rozpisek na sfd , więc niepowinienś mieć problemów ze znalezieniem czegoś dla siebie. pamiętaj żebyś nieskupiał sie wyłącznie na samej siłce , musisz "rozbiegac" się po treningu ( przebieżki , starty ), koordynacje do naskoku wyrobisz ćwicząć na płotkach.
a może za dużo przytyłes w za krotkim okresie czasu ?
jeśli miałbyś jakieś pytania to pisz śmiało.
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Dzięki Hans!!!
Tylko ja chce jeszcze urosnąć a ćwiczenia ze sztangą obciążają kręgosłup. Ja jeszcze rosnę.Jak byś mógł podać mi trening który ty uważasz za najlepszy: super dunks lub jump albo coś innego.
Tylko ja chce jeszcze urosnąć a ćwiczenia ze sztangą obciążają kręgosłup. Ja jeszcze rosnę.Jak byś mógł podać mi trening który ty uważasz za najlepszy: super dunks lub jump albo coś innego.
...
Napisał(a)
Mam jeszcze jedno pytanko.Czy skakanie i wykonywanie programów treningowych typu super dunks może niekorzystnie wpłynąć na kolana i czy będą większe efekty.Jaki powinien być taki ciężar?Ja chciałem ćwiczyć z pasem 8kg i plecakiem 6kg czyli razem 14kg obciążenia.Czy to dobrze?
...
Napisał(a)
Jezeli chcesz cwiczyc SUPER DUNKS z obciazeniem to ZDECYDOWANIE ODRADZAM.
To jest zdecydowanie najgorsze co bys mogl zrobic dla swoich kolan.
PZDRAWIAM. MrBUBU
To jest zdecydowanie najgorsze co bys mogl zrobic dla swoich kolan.
PZDRAWIAM. MrBUBU
PZDRAWIAM. MrBUBU
...
Napisał(a)
skoro jeszcze rośniesz to ćwicz ze sztangą , tylko zwiększ liczbę powtórzeń i zmniejsz ciężar. programy typu super dunk czy inne takie odradzam , bo szybko kolana Ci siądą. chcesz dołożyć do tego obciążenie? chyba żartujesz zapopmnij o tym , albo od razu idź do lekarza.
...
Napisał(a)
Wielkie dzięki!!!To w takim rozie rezygnuje z głupich programów.
Tylko jaki powinien być to ciężar na sztandze?
Tylko jaki powinien być to ciężar na sztandze?
Polecane artykuły