SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

HTZ testosteron Undecanoate co dodać?

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1441

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez Banan z działu Opisy środków.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 24 Wiek 39 lat Na forum 62 dni Przeczytanych tematów 426
Hej, od dziś jestem na HTZ (w zasadzie TRT) Undecanoate tetosteronu, pod opieką lekarza etc. docelowo bede na 4mg (1000mg undecanoate/630 testo) mieisiecznie
Chce osiągnąć stężenie Test w org 1000ng/dl (obecnie 490ng/dl przed HTZ) mam 40lat. Czy myślicie ze osiągne takie stężenie przy tych dawkach czy coś dobić? Moze HCG(ile?) reszta hormonów wszystko w normie, nie byłem jeszcze na cyklu (biłem enantan ze 3 razy 5lat temu i HGH po długiej redukcji)
Lipidy w normie |(podwyższony cholesterol - 222)

Wszystkie wyniki w normie oprócz erytrocytów - delikatnie poniżej normy
FSH, FT4, SHGB, Hormony etc w środku widełek
dieta IF
waga 89
wzrost 178
BMI 22%
5 lat temu zakończyłem redukcje ze 127kg do 82kg - przybrałem do 89 i chce zacząć redukować znowu a pożniej zrobić mase

Zmieniony przez - Jah44 w dniu 2025-01-21 08:59:12

Zmieniony przez - Jah44 w dniu 2025-01-21 08:59:51
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 24 Wiek 39 lat Na forum 62 dni Przeczytanych tematów 426
Dostałem wyniki wolnego testosteronu, chyba trochę mało... Wychodzi max 0.58% (zakładając że mam 1500calkowitego) powinno być min 1% dobrze myślę?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Hej, korzystałem z kalkulatora na steroidplanner i chyba najbardziej optymalnie bedzie dodanie dodanie co 2 tyg 200mg cypionatu, co sądzicie? Czy wstrzymać sie do 8tyg i zobaczyć jak zareaguje na samym undecanie?
Tak jak mówiłem nie chce wywalać testo. W okolicach 1000ng mi wystarczy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 630 Napisanych postów 956 Wiek 36 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 22231
Na pewno nie daj sobie wmówić żeby wbijać to raz w miesiącu. Będziesz miał skoki stężenia testa we krwii, mimo że właśnie miał ten estr temu zapobiegać. Minimum to iniekcja co 2 tygodnie. Po prostu podziel to na dwa strzały. Problem w tym że prawidłowe stężenie długo się buduje i potem też długo trzeba czekać na unormowanie się wszystkiego.
Czyli w skrócie. Nada się, ale są lepsze środki do trt.

Zmieniony przez - TRTforte w dniu 2025-01-23 18:23:36
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Czyli zmienić lekarza? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 630 Napisanych postów 956 Wiek 36 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 22231
Lekarz ma pewnie dobre zamiary. W teorii ten estr zapewnia komfort ze względu na jedną iniekcje w miesiącu. W praktyce niestety średnio to wychodzimy. Zapytaj o prolo jeśli ma być apteka. Dużo lepszy wybór na trt.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzięki, porozmawiam z lekarzem. i Będe bił co 2 tyg jak już mi pozwoli bić samemu:) Pewnie po pewnym czasie skończy się na innym estrze. Chce pozostawić pod kontrolą inne hormony. Tak jak mówiłem nie zależy mi na bombie i wywalonym testo. Jakieś 5 lat temu miałem 850 i czułem się dobrze wiec ten 1000 brzmi zachęcająco. Jak już dostałem kwalifikacje od Androloga to później będzie zapewne lepszy dostęp do apteki.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 667 Wiek 50 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 15888
To co miało być plusem dłuższych estrów - czyli rzadsze iniekcje - stało się jednocześnie ich największym minusem. Wyobraź sobie, że pojawiły się skutki uboczne, np. wysoki hematokryt. W przypadku prolongatum po ok. 14 dniach od iniekcji nie będzie syntetyka we krwi. W przypadku nebido podejrzewam, że nawet miesiąc może minąć. Innymi słowy - trudniej to kontrolować, bo w razie kryzysu nie da się "wypłukać" teścia z krwi.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Masz jakiegoś Ogarnietego Androloga/Endokrynaloga w temacie ? Wrocław lub online

Zmieniony przez - Jah44 w dniu 2025-01-24 10:18:08
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 255 Napisanych postów 667 Wiek 50 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 15888
Leczy mnie urolog. Polecam, bo dużo łatwiej się do nich dostać na NFZ niż do endokrynologów. Zazwyczaj też urolodzy są od "męskich" spraw, a endo często skupiają się na kobietach (płodność, hashimoto czy menopauza). Coraz częściej słyszę, że lekarzem, który podjął się TRT jest właśnie urolog.

Niestety przy Twoim wyniku testosteronu lekarz nie powinien Ci zlecić TRT. Warunkiem są objawy hipogonadyzmu oraz dwukrotne oznaczenie testosteronu całkowitego <350. Wynik, o którym pisałeś jest bardzo dobry jak na 40-latka, więc nawet jeśli masz objawy - nie wynikają z niskiego testo. Czyli wprowadzanie TRT byłoby błędem.

Zmieniony przez - HTZ_fan w dniu 2025-01-24 11:38:22
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 382 Napisanych postów 1018 Wiek 29 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 26475
A możesz podawać źródła na których opierasz swoje teorie? Bo wprowadzasz ludzi w błąd. WHO na przykład nie wyznaczyło żadnych granicznych widełek co do wskazań HTZ a organizacje takie jak Endocrine Society czy American Urological Association przyjmują akurat 300 a nie 350. Wszystko natomiast są to tylko i wyłącznie wskazówki bo decyzję o wdrożeniu HTZ ZAWSZE podejmuje lekarz i w tym przypadku nigdy pierwszym warunkiem nie są cyferki a przede wszystkim objawy kliniczne. To że TWÓJ lekarz przyjął widełki 350 i jakieś tam dwukrotne badanie to jest tylko i wyłącznie jego wymysł. Bardzo dobrze że są lekarze którzy dadzą dostęp do aptecznych środków nawet przy takim poziomie testa jak 490.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Głos rozsądku. Cyferki, a samopoczucie często mijają się że sobą.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia 2024 !!!

Następny temat

TRt dla 34 latka - prośba o drugą opinię

WHEY premium