Szacuny
0
Napisanych postów
57
Na forum
137 dni
Przeczytanych tematów
636
lekarz mi przepisał omnadren 250 jeden strzał co 3 tyg
czy to nie za rzadko? po nawet dwóch tygodniach poziom testosteronu nie będzie w dolnej granicy a co dopiero po 3?
następna wizytę mam dopiero za 3 miesiące w tym okresie mam porobić różne badania i jechać z nimi do lekarza
co sądzicie o takim dawkowaniu?
lekarz mi kazał zbadać dopiero za 2 miechy dobe po strzale omnadrenu testosteron
a kolejne badanie 3 tyg od strzała omnadrenu testo całkowite, wolne, estradiol, prolaktyna, TSH, dheas, progesteron
ja chciałbym dla samego siebie sprawdzić wcześniej jakie stężenia hormonów występują po podawaniu omnadrenu
po ilu dniach od strzała powinienem zrobić badania?
Zmieniony przez - lildickwtf w dniu 2024-07-02 14:13:07
Zmieniony przez - lildickwtf w dniu 2024-07-02 14:13:55
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12283
Napisanych postów
161007
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1236664
Witaj! Przede wszystkim nie mozemy ingerowac tutaj w leczenie lekarza, skoro masz takie wytyczne i jego pomoc ma miec sens, to stosuj sie do jego wskazówek.
W mojej opinii takie podejscie jest nieco dziwne. Bo tak znaczace odstepy czasowe miedzy dawkami poszczegolnych hromonow beda powodowac znaczace skoki testa, jak i pozostalych hormonow, co moze miec rozne dzialanie. Byc moze jest w tym jakis glebszy sens ktory widzi specjalista prowadzacy terapie... Dawka co 3 tygodnie to faktycznie juz bardzo dlugi okres
Szacuny
0
Napisanych postów
57
Na forum
137 dni
Przeczytanych tematów
636
kiedy powinienem zrobić badanie teścia by sprawdzić czy stężenia nie spadają za nisko, gdyby tak było plus bym odczuwał pogorszenie stanu to wziąłbym wizytę szybciej i poprosił o zmiany, podejrzewam że chce on zobaczyć jak przez 3 miesiące będzie to funkcjonować na tej dawce i ewentualnie zwiększyć częstotliwość, ja jednak bym wolał nieprawidłowości wykryć od razu więc kiedy powinienem zrobić badanie po 14 dniach, może 17 czy dzień przed samym strzałem kolejnym?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12283
Napisanych postów
161007
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1236664
pytanie co rozumiem pod pojeciem zbyt niskiego stezenia... CZy ma byc to ilosc ktora jest blisko gornej granicy, w polowie, czy w granicy dolnej... Ja bym zbadal przed kolejnym strzalem bezposrednio zeby zobaczyc jaki bedzie mialo to wplyw na ilosc testa, taka dluzsza przerwa, zebys mial wtedy czarno na bialym info, jak tak dluga przerwa wplywa na ilosc testa i jak mocno spada ewentualnie w granicach normy;) wtedy bedziesz mial czarno na bialym info by negocjowac zmiane dawki. A moze sie okaze ze jest ok...
pytanie co rozumiem pod pojeciem zbyt niskiego stezenia... CZy ma byc to ilosc ktora jest blisko gornej granicy, w polowie, czy w granicy dolnej...
Ja bym zbadal przed kolejnym strzalem bezposrednio zeby zobaczyc jaki bedzie mialo to wplyw na ilosc testa, taka dluzsza przerwa, zebys mial wtedy czarno na bialym info, jak tak dluga przerwa wplywa na ilosc testa i jak mocno spada ewentualnie w granicach normy;)
wtedy bedziesz mial czarno na bialym info by negocjowac zmiane dawki. A moze sie okaze ze jest ok...
jak zrobię jutro strzał i zbadam teścia po 20 dniach (dzień przed kolejnym) to w mojej krwi nie będzie jeszcze mojego oryginalnego testosteronu (z jąder)
po jakim czasie naturalna produkcja spada do zera od podania test z zewnątrz?
Szacuny
0
Napisanych postów
57
Na forum
137 dni
Przeczytanych tematów
636
15 dni od strzała omnadrenu 250 mam testosteron poniżej normy (227) i o wiele mniej niż miałem naturalnie (513), mam to brać co 3 tygodnie. Nie wiem co mam robić, brać dalej według zaleceń czy może wziąć wcześniej wizytę i do niego jechać, planowo miałem jechać po 3 miesiącach