Szacuny
1396
Napisanych postów
35562
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
150829
G piotrek - w moim przekonaniu odniosłem się dość wyczerpująco i obrazowo do kwestii którą poruszyłeś. Zważ, iż może tak być, że to akurat nie mi coś w tej wymianie zdań ucieka... Zrzucam to jednak na karb odmiennych sposobów weryfikacji słuszności tez i poglądów.
Odnosząc się dosłownie do Twojego pytania: ani ja, ani Ty, ani nikt z wypowiadających się w tym temacie, ani nawet sam dr Adamo - zapewne badań naukowych na temat słuszności takich czy innych aspektów teorii grup krwi nie robił. Więc formułując tezę: "wypowiadając się w ten sposób rozumiem że robiłeś na ten temat również badania", i powielając ją po raz trzeci, tyle ze w innej formie raz, ze stawiasz mi wyżej poprzeczkę niż samemu autorowi, dwa - zadajesz pytanie które prowokuje do jałowych dyskusji.
Szacuny
4
Napisanych postów
630
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
6899
fatag-chodziło mi o to czy sprawdzałeś na sobie lub innych że to nie działa.Ja sprawdzałem w praktyce na sobie i na wielu moich podopiecznych i stwierdzam że niektóre rzeczy się sprawdzają choć wiecej jest tych co się nie sprawdzają,możliwe że ądamo trafił na dobry trop ia następnie się zachłysnał odkryciem i popłynął zbyt daleko ale na wynikach badań też bym sie do końca nie opierał bo różnie to bywa np;szczepionki i antybiotyki też miały być nieszkodliwe.BIZNES TO BIZNES
Szacuny
3
Napisanych postów
1033
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
38785
I Jak widać wciąż jest to temat dość kontrowersyjny.
Pomijając wypowiedzi faftaq'a dotyczących aspektów
poziomu "komórkowego" należy wspomnieć (jak Biniu)
o indywidualnych nawykach/preferencjach branych pod uwagę
przy ustalaniu diet indywidualnych.
Podczas rozmowy (konsultacji) z "pacjentem",
dokonujemy analizy po których produktach spożywczych
występują jakiekolwiek dolegliwości, których produktów unika, które preferuje.
Nigdy nie narzucamy z góry "co ma jeść"
Oczywiście rozmawiamy o ludziach zdrowych(pomijając żywienie kliniczne).
Grupy produktów spożywczych zalecanych przy "diecie zgodnej z gr. krwi" (w tym przypadku "A") w większości/całości
są tolerowane przez ww. osoby. Większość z nich jest
łatwostrawna i nie obciąża układu pokarmowego.
Jeżeli taka osoba po spożyciu np: wołowiny nie skarży się na żadne dolegliwości - dlaczego jej unikać...
Nalezy pamiętać, że każdy jest "inny" i obserwować reakcje organizmu.
Dieta zgodna z grupą krwi może służyć ew jako dodatek, pomoc w wyborze produktów spożywczych nie ograniczając ich o sztywne ramy produktów "wskazanych" i "zabronionych"
Zmieniony przez - Stillborn w dniu 2010-12-23 13:36:33