no wlasnie sledzie organizm osob z grupa krwi a slabo przyswaja , powinno sie ich unikac. Odnosnie nabialu powinno sie go wogole unikac. Jak juz cos to mleko sojowe i ser sojowy. A jak juz nie mozesz to produkty najbardziej przetworzone joggurt naturalny czy kefir( nie maslanka).
...
Napisał(a)
Dieta grup krwi, ma tyle wspólnego z nauką i dietetyką, co astrologia z astronomią. Mozna powiedzieć w zasadzie, iż jest to zbiór bajek, których "prawdziwość" można łatwo zweryfikować, odnosząc się choćby do podstaw genetyki czy fizjologii. Przykładowo: autor myli się co do kolejności wyodrębnienia się poszczególnych grup krwi (bajką jest iż grupa 0 była pierwsza, pierwsza była grupa A), i czasu w jakim sie one wyodrebniły (w wypadku grupy AB dr Adamo myli się o kilka milionów lat
).
Podobnie autor tej pseudonaukowej teorii myli się w kwestii zaleznosci pomiedzy grupą krwi, a preferencjami pokarmowymi u zwierząt. Taka zależność nie istnieje (przynajmniej u najbliższych nam - naczelnych).
Dr Adamo podobno posiada niezliczona ilośc referencji w postaci badań i publikacji. Proponuję poszukać choćby jednej publikacji autorstwa tego Pana, w jakimkolwiek periodyku naukowym...
Dieta zgodna z grupą krwi to ezoteryka.
Powoływałem się kiedys w kontekscie wiary w słusznośc załozen tej diety na casus swietego mikołaja:
tak długo jak dzieci nie uswiadomią sobie, ze fizycznie nie jest mozliwe objechać saniami z reniferemi po niebie wszystkie domki przez dziadka z brodą, tak długą będą wierzyć w jego istnienie (Sw Mikołaja), a jako dowód potwierdzający ich przekonanie - wskażą prawdziwe i namacalne... prezenty pod choinką.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-12-21 23:15:16

Podobnie autor tej pseudonaukowej teorii myli się w kwestii zaleznosci pomiedzy grupą krwi, a preferencjami pokarmowymi u zwierząt. Taka zależność nie istnieje (przynajmniej u najbliższych nam - naczelnych).
Dr Adamo podobno posiada niezliczona ilośc referencji w postaci badań i publikacji. Proponuję poszukać choćby jednej publikacji autorstwa tego Pana, w jakimkolwiek periodyku naukowym...
Dieta zgodna z grupą krwi to ezoteryka.
Powoływałem się kiedys w kontekscie wiary w słusznośc załozen tej diety na casus swietego mikołaja:
tak długo jak dzieci nie uswiadomią sobie, ze fizycznie nie jest mozliwe objechać saniami z reniferemi po niebie wszystkie domki przez dziadka z brodą, tak długą będą wierzyć w jego istnienie (Sw Mikołaja), a jako dowód potwierdzający ich przekonanie - wskażą prawdziwe i namacalne... prezenty pod choinką.
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-12-21 23:15:16
...
Napisał(a)
przywolujesz tu tylko jakiegos doktora adomo inni sie nie pomylili co do kolejnosci w jakich powstawaly grupy krwi i radze sie w to bardziej wczytac...
Zmieniony przez - SirLeon w dniu 2010-12-21 23:09:14
Zmieniony przez - SirLeon w dniu 2010-12-21 23:09:14
...
Napisał(a)
Cała teoria diety zgodnej z grupą krwi opiera się na pewnej genezie i chronologii wyodrębnienia się poszczególnych grup krwi - która jest błedna (np grupa 0 - pierwsza - łowcy) . Wskaż może gdzie się mylę i w co konkretnie mam się wczytac
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-12-21 23:22:21

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-12-21 23:22:21
...
Napisał(a)
faftag- wypowiadając się w ten sposób rozumiem że robiłeś na ten temat również badania
Podpis
...
Napisał(a)
faftaq BARDZO mądrze prawi!
Dieta zgodna z grupą krwi to nic innego jak ŚCIEMA napędzana chęcią zarobienia pieniędzy przez jej twórców-pożal się Boże, domorosłych pseudo-naukowców. Jest to kolejny "cudowny" wymysł, jak dieta kapuściana czy dieta oczyszczająca mezenchymę. Dieta zgodna z grupą krwi jest tak samo skuteczna, jak dieta zgodna z kolorem oczu czy wielkością kciuka i kształtem paznokci. Zależnie dziedziczą się cechy sprzężone z płcią a nie grupą krwi. Mendel się pewnie przewraca w grobie jak to słyszy. Zapytajcie o to poważnych dietetyków, a powiedzą Wam to samo. Zresztą faftaq bardzo dobrze ujął temat w swojej wypowiedzi.
Ale naprawdę przeraża mnie myśl, jak ten dietetyczny mit zakorzenił sie w społeczeństwie sportowym....smutne, niestety.
Zmieniony przez - El_Griton w dniu 2010-12-21 23:42:54
Dieta zgodna z grupą krwi to nic innego jak ŚCIEMA napędzana chęcią zarobienia pieniędzy przez jej twórców-pożal się Boże, domorosłych pseudo-naukowców. Jest to kolejny "cudowny" wymysł, jak dieta kapuściana czy dieta oczyszczająca mezenchymę. Dieta zgodna z grupą krwi jest tak samo skuteczna, jak dieta zgodna z kolorem oczu czy wielkością kciuka i kształtem paznokci. Zależnie dziedziczą się cechy sprzężone z płcią a nie grupą krwi. Mendel się pewnie przewraca w grobie jak to słyszy. Zapytajcie o to poważnych dietetyków, a powiedzą Wam to samo. Zresztą faftaq bardzo dobrze ujął temat w swojej wypowiedzi.
Ale naprawdę przeraża mnie myśl, jak ten dietetyczny mit zakorzenił sie w społeczeństwie sportowym....smutne, niestety.
Zmieniony przez - El_Griton w dniu 2010-12-21 23:42:54
OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
...
Napisał(a)
Piotrek, my na żywo , po raz kolejny, z wielką przyjemnością, przedyskutujemy nie tylko ten temat ;)
OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
http://www.perfectbody.pl/
...
Napisał(a)
ja pytam tylko faftaga czy sprawdzał wszystkie aspekty związane z dietą według grupy krwi że wypowiada się że to tylko ściema,ja sprawdzałem duzo i na sobie i na innych i z częscią się zgadzam,z częścią się nie zgadzam a częsci nie sprawdzałem.Z rzeczami z którymi się nie zgadzałem Adamo w drugiej książce część z nich poprawił i teraz bliżej są moich spostrzeżeń.Piotr,chętnie z Tobą wymienię na ten temat poglądy bo napewno masz coś ciekawego do powiedzenia a i ja myslę że do niektórych moich spostrzerzeń na ten temat Cię przekonam.ps;jak możesz to odp na smsa

Podpis
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Wysyłka na arenie międzynarodowej? (Rosja)
Następny temat