SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowana pierś z kurczaka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 14653

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 691 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7764
Jak obliczyć ile wartości odżywczych ma gotowana pierś z kurczaka. We wszystkich tabelkach jest podawana wartość 100g surowej piersi po ugotowaniu, a jak wiadomo podczas tego zabiegu masa piersi się zmniejsza (ubywa wody z mięsa).

Kupuję już ugotowane piersi i chciałbym wiedzieć jak to jest z ich wartością odżywczą...

"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 280 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 6520
Obróbka termiczna nie zmienia ilości białka (albo zmienia pomijalnie mało).

Dopiero zaczaiłem o co chodzi. Ile ma białka 100g gotowanej piersi.
Najlepiej ugotuj 100g surowej piersi, zważ po ugotowaniu i policz ile procent wagi traci po obróbce. Potem to odpowiednio przelicz na 100g gotowanej piersi.

Zmieniony przez - Batis w dniu 2008-12-08 02:09:14

"...maglować, maglować - do bólu do granic wytrzymałości..."
Mariusz P.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 691 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 7764
Właśnie myślałem żeby tak zrobić Batis, ale mam jeszcze ok. 9kg ugotowanych piersi i nie chciałem specjalnie kupować surowej...

"Nie dyskutuj z d****em: najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Tłuszcze - Kompilacja --> http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Wiek 39 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 103
Gdzie Ty kupujesz ugotowaną pierś? Czy sam sobie cały gar cyców ugotowałeś?

Bóg też zaczynał od zera...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 280 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 6520
Wg. VITALMAXa:
wartości dla 100g

Mięso z piersi kurczaka bez skóry B 21,5 T 1,3
Polędwica z piersi kurczaka B 19,6 T 1,2

Jak widac różnice po obróbce są małe, więc olej i licz jak dla surowej piersi.

"...maglować, maglować - do bólu do granic wytrzymałości..."
Mariusz P.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Nastepnym razem waz przed obrobka i nie bedzie problemu. Albo podziel te 9kg na rowne pordzje, tak zeby mniej wiecej wyszlo po 200g, czy ile Ci pasuje.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 19 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 77
przede wszytkim zmień kurczaka na indyka,kurczak przyswaja całe badziewie którym faszerują i potem to zjadasz,indyk jest w tej samej cenie ale jest czyściutki bo nie przyswaja tak tej chemi po której kurczaki rosną tak błyskawicznie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Agafit

To jakiś dogmat ?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 19 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 77
raczej nie dogmat ale już dawno usłyszana porada.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Wiek 44 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 734
Kilka lat temu był wielki bum na kurczaki, wszyscy zachwalali to mięso jako zdrowsze, delikatniejsze, łatwiejsze i szybsze w przyżądzaniu w porównaniu do wołowiny czy wieprzowiny i przede wszystkim tańsze; jednak szybko się okazało jak wygląda i na czym polega hodowla drobiu. Jakie pasze i jakimi metodami są aplikowane tym ptakom. Nie sądzę, aby chów kurczaków i indyków czymkolwiek się różnił. I jedne i drugie ptaki wypychane są w ten sam sposób paszami. Tak samo je trawią i tak samo na nich przybierają. Po prostu kurczaki się powoli przejadają i szukają zastępstwa więc teraz będzie moda na indyki. Mi osobiście to mięso nie odpowiada (przypomina przerośnięty schab); jest wiórowate, twarde i nie wiem czemu ale się go po prostu brzydzę :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 96 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1092
jest jedna roznica.
Indyki sa odporne na faszerowanie ich hormonami i specjalnie to na nie nie działa. Natomiast kurczaki wręcz odwortnie. Dlatego indyki teoretycznie bedą bardziej naturalne.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Problem z otyloscia

Następny temat

WYLICZENIE ZAPOTRZEBOWANIA KALORII

WHEY premium