Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Gdy cykl się kończy...motywacja..

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2156

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 79 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 17698
Siema. Każdy kto z dopingiem czy chociażby mocniejszą suplementacją przedtreningową miał do czynienia, zna ten paskudny ból, kiedy po tygodniach/miesiącach a czasem nawet latach, przychodzi chwila gdy towar się kończy, właśnie wbiliśmy ostatniego strzała, trening się odbył i już za chwilę (czy to na dniach przy krótkich estrach czy tygodniach) powrócimy do szarego, zmulonego życia, bez pary,energii, motywacji, a co gorsza przy obniżonym poziomie własnych hormonów. Cudowna moc regeneracyjna zaniknie, obwody się skurczą, uczucie rozrywającej pompy na treningach stanie się jedynie wspomnieniem, sztanga zacznie ciążyć, a radość z ćwiczenia odejdzie z tym wszystkim ustępując miejsca rutynie, poczuciu cofania się i marnowania dni, co może łatwo prowadzić do depresji, zwłaszcza przy obniżonym poziomie teścia.
Wpada się wtedy łatwo w błędne koło. Człowiek unikając tego stanu zanim zacznie odblok, już planuje następny cykl. Odlicza dni, godziny, minuty do momentu aż znowu przybije i znowu będzie pięknie. Niektórzy nie mogąc/chcąc przeżywać tego wszystkiego, przechodzą na coś co w praktyce staje się hormonalną terapią zastępczą, lub ciągną niekończący się cykl rozrzedzany jedynie mostkami.
Chciałem jednak zapytać (będąc w sytuacji w której właśnie cykl zakończyłem) w formie luźnych wypowiedzi czy też dyskusji, jak sobie z tym wszystkim radzić w kwestii psychiki/motywacji. Jakie są sposoby na walkę z depresją (nie farmakologiczne), jak znaleźć w sobie pokłady energii do ćwiczeń, gdy wiemy że na odbloku wręcz nie możemy ćwiczyć tak ostro jak wcześniej, że treningi nic nam nie dadzą i że i tak spadnie a nie urośnie. Jak przetrwać te tygodnie/miesiące przerwy między cyklami w dobrym stanie ducha, minimalizując negatywne efekty całego procesu.
Wyczytałem jakiś czas temu na forum opinie, że "na cyklu robimy rekordy będąc ON, poza cyklem robimy inne rekordy będąc OFF", ale to też nie jest złota rada, bo idąc na chama na rekordy w okresie zaraz po cyklu, to łatwiej o przetrenowanie i ciężką kontuzje niż nowe pokłady motywacji i radości.
Dajcie znać co o tym wszystkim sądzicie . Wiem że to wszystko ująłem w płaczliwym tonie, jakbym już siedział w depresji, ale myślę że wielu ludzi w tym dziale wie o czym piszę i rozumie to.
pzdr
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 485 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 9334
Mialem Gonasi zalatwiane, a Pregnyl z apteki, wiec na 100% dzialalo. Co do Gonasi zawsze mozna miec watpliwosci, ale Pregnyl byl brany na recke, wiec nie ma opcji, zeby nie dzialal. Oba czulem po smyraniu jajek, namiocie z rana i ogolnym przyplywie energii witalnej;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2489 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 47752
Przesadzasz. Dobre odżywki i przede wszystkim dobre nastawienie psychiczne i OFF nie taki straszny

>> JUICE IRELAND TEAM <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 256 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15722
tez rozmawialem dzisiaj o tym z kumplem ze zaraz off i nie dziwie sie ze ludzie wpadaja w depresje... mi tez nie jest wcale do smiechu ale tak jak pisze SPAIRO jakas przedtreningowka dobra kreatynka i moze nie bedzie az tak strasznie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 259 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6609
wiekszosc odwiedzajacych to forum to ludzie mlodzi ktorzy dopiero startuja, lub sa w poczotkowej fazie dopingu, i nie moge nie raz patrzec jak doswiadczeni forumowicze lamentuja i strasza mlode koty, ktore lykaja to co napiszecie jak witamine C. Jezeli bedziesz o tym myslal nieustatnie i czekal na ten stan to Cie dopadnie i pozamiata jak wiatr pionki przy partyjce w parku, sam sobie wkrecisz wiekszosc niz bedzie w rzeczywistosci, brak checi, motywacji, to jest kwestia indywidualna jeden załamie rece, usiadzie i bedzie plakal a jeden bedzie dalej smigal i trenowal "z mniejsza aktywnoscia" zeby pokazac charakter i przeskoczyc ten stan, i wrocic do 'normalosci', ten kto zrobil cykl z glowa, odpowiednimi treningami i dieta, po cyklu juz ma lepszy start na nastepny a to chyba najbardziej cieszy, kwestia WALKI Z SAMYM SOBA BO TEN CO POKONUJE INNYCH JEST SILNY A TEN KTO POKONUJE SAMEGO SIEBIE JEST POTEZNY !! zdrowko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2489 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 47752
Ja w zeszłym roku po 7 miesięcznym cyklu przy konkretnej obstawie supli tak prawdę mówiąc nie odczułem w ogóle, że zlazłem z towaru, no może z libido jedynie była znaczna różnica.

>> JUICE IRELAND TEAM <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 259 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 6609
otoz to, dokładnie to miałem na myśli, kwestia dobrej suplementacji, zrobienia odlboku z głowa i checi powrotu bez wiekszego lamentu, jezeli wpoisz sobie do glowy ze bedzie padaka to na ta padake bedziesz czekal i sobie ja wkrecal nie patrzac na to jak jest w rzeczywistosci

Zmieniony przez - romekromek w dniu 2013-01-23 23:31:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 256 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15722
Z libido nie bedzie u mnie problemu bo bije enana 750ew i jakos libido takie bylejakie jak bylem off juz bylo lepsze wiec po bombie moze tez nie odczuje zejscia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 1464 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 14768
to jest największy ból.. wtedy suple.. dobra miska, jakas kreatyna, cos przed treningiem i jakos sie ogarnia temat po tych 3-4 tygodniach

ból jest taki, że będąc na off'ie już się planuje kolejną bombe

Naprawdę niebezpieczny człowiek nigdy nie grozi.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 485 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 9334
Wlasnie schodze z rocznej bomby;):P Tona BCAA, Glutaminy, Tauryny, EAA, Lecytyny, DAA i stacki kreatynowe moze pomoga to przezyc;):P I juz odliczam dni do nastepnego cyklu, hehe;) Odbloku nie robie, bo ciekaw jestem jak szybko organizm bez chemii wroci do normy. Jedynie TADa dodaje, bo orale lecialy jakies 16-20tyg;):P Po miesiacu i dwoch wrzuce badania, zeby inni mieli poglad jak org. sobie radzi bez zadnych dodatkow pokroju hcg, clom, nolva etc;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1453 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 32653
najlepiej sobie powiedziec, ze off jest po to, zeby potem znowu lepiej towar czuc i ze sie na tym lepiej wyjdzie niz caly czas lecac:) albo cos takiego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 640 Napisanych postów 11875 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 88271
Zalezy tez ile sie jest ON, bo po pol roku to pikus, gorzej zejsc po paru latach, wtedy sobie mozna te przedtreningowki wsadzic wiecie gdzie, prawda?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Forma na wakacje :)

Następny temat

pierwszy cykl na PH

Alldeynn
Polecane artykuły