SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

GINEKOMASTIA cz. 4

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 902123

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 16 Wiek 24 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 1200
Dr Rylski. Ogólnie jestem zadowolony z efektu, też tak myślę, że klatka potrzebuje czasu jeszcze na całkowite uformowanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1861 Napisanych postów 48258 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 486150
Kilka tygodni i powinno być już w porządku i wyglądać tak jak zostanie.

FIZJOSTEO - Fizjoterapia i Osteopatia
Sk. Ks. Kard. Wyszyńskiego 5 , Warszawa
www.fizjosteo.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1032
Ginekomastia męczyła mnie przez 20 lat. Wzięła się praktycznie znikąd, myślę że największy wpływ miała spora otyłość którą miałem jako dzieciak. Nigdy się nie kułem, hormony przebadane u endokrynologa i wszystko w normie. W końcu po przeczytaniu prawie całego tego tematu postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce, skończyć mękę i iść pod nóż.

Zabieg w moim przypadku wykonany na NFZ w szpitalu w Łodzi. Chirurg którego wybrałem nie jest pierwszym lepszym z przypadku, zna się na rzeczy, poinformował mnie czego mogę oczekiwać i rezultat na dzień dzisiejszy (a minęły dwa dni i jest opuchlizna) jest jak dla mnie niesamowity. Na żywo zmiana jest OGROMNA, a myślę że w ciągu kilku miesięcy mogę oczekiwać jeszcze większej poprawy.

Pobyt w szpitalu to łącznie niecałe 3 dni. Zabieg w znieczuleniu ogólnym (fajna sprawa :D) i po wszystkim wziąłem raz środek przeciwbólowy. Kolejnych już nie chciałem bo po prostu ból był niewielki. Cały pobyt wspominam przyjemnie. Bardzo mili lekarze i pielęgniarki na każdym kroku. Na minus jedynie jedzenie. :C

Podsumowując - da radę wszystko ogarnąć bez wydawania tysięcy na prywatny zabieg (czas oczekiwania też nie jest bardzo długi, na dobrą sprawę to pewnie nie będzie dużo dłużej niż do Rylskiego obecnie). Kwestia wyboru chirurga który wie jak sobie radzić z ginekomastią. :)








Zmieniony przez - akronimm w dniu 2019-02-16 13:56:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1861 Napisanych postów 48258 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 486150
akronimm
czas oczekiwania też nie jest bardzo długi, na dobrą sprawę to pewnie nie będzie dużo dłużej niż do Rylskiego obecnie). Kwestia wyboru chirurga który wie jak sobie radzić z ginekomastią. :)


swoją drogą z ciekawości ile czasu czekałeś ?

FIZJOSTEO - Fizjoterapia i Osteopatia
Sk. Ks. Kard. Wyszyńskiego 5 , Warszawa
www.fizjosteo.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1032
Wstępnie miałem czekać sześć miesiący. Dwa dni przed dostałem informacje że zabieg trzeb przełożyć ze względu na problemy kadrowe w szpitalu. Koniec końców ja też nie miałem czasu później więc ostatecznie umówiliśmy się na luty.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1834
Witam,

czy ktoś robił zabieg u dr. Daniela Maliszewskiego w Gdańsku ? Możecie się podzielić opinią ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 0 dzień Na forum 0 dzień Przeczytanych tematów 18
Panowie, mamproblem. Gino mam od paru ladnych lat(chyba 5 lat temu potwierdzone na usg, obustronne), nigdy nie przeszkadzalo na tyle zeby je wyciac. Przez ostatanie pare miesiecy zle sie czuje - ogolne oslabienie, slaba koncentracja i samopoczucie, czeste bole glowy. Na dodatek od 3 miesiecy okolice sutow sa minimalnie bolesne, a od miesiaca mam problem z wezlami chlonnymi(powiekszone i bolesne) w dolach pachowych(nie chorowalem przez ponad 12 miesiecy, brak stanow zapalnych). Odwiedzilem lekarza pierwszego kontaktu ktory zlecil podstawowe badania oraz zasugerowal zbadac hormony, zrobic usg wezlow i brzucha. Jesli chodzi o krew to ogolnie wszystko jest w normie oprocz dwoch badan. ALT 44(norma <41), TESTOSTERON 1.4(norma 2,5-8,4). USG wykazalo powiekszone wezly, nic poza tym. Komentarz lekarza krotki - skierowanie do endokrynologa. Z racji ze terminy na NFZ sa na koniec roku, to postanowilem isc prywatnie. Endo po analizie wynikow stwierdzil, ze taka mam nature i on by nic z tym nie robil. Niestety ta odpowiedz mnie w ogole nie satysfakcjonuje, co wiecej wydaje mi sie totalnie bledna i mam zamiar udac sie do innego specjalisty. Wiekszosc artykulow w necie na temat wezlow pachowych i problemow zwiazanych z sutkiem to najczesciej nowotwor z przerzutami, lecz nie mam typowych dla tego polaczenia objawow. Estrogen i prolaktyne mam w normie a testosteron zanizony, wiec to tlumaczyloby obecny problem z gino, oslabieniem i zlym samopoczuciem. Jesli chodzi o wezly to widze to tak, ze jest to konsekwencja gino. Mial ktos z Was problem z wezlami chlonnymi przy gino albo ogolnie przy niskim testosteronie? Czy moja teoria ma sens? Tym razem chcialbym sie bardziej przygotowac przed wizyta u specjalisty oraz wybrac takiego, ktory bardziej zainteresuje sie tematem. Ponizej wyniki hormonalne.
Testosteron 1.4(norma 2,5-8,4) ; Prolaktyna 12(norma 4-15) ; Estradiol 20(norma 11-43) ; TSH 2,8(norma 0,3-4,2) ; FT3 3,8(norma 2,6-4,4) ; FSH 2,8(norma 1,5-12,4); LH 3 (norma 1,7-8,6)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

GINEKOMASTIA - POMOC DLA ZAINTERESOWANYCH !!!!

Następny temat

problemy po cyklu