Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
11 dni
Przeczytanych tematów
106
Witam chciałbym prosić o ocenę sylwetki oraz porady co robić dalej czy dalej redukcja czy może co innego ?
Redukcje rozpocząłem w pażdzierniku 2024 roku i jestem w deficycie do tej pory . zaczynałem od wagi 84, obecna waga to 63,6 przy wzroście 177cm
obecna ilość kalorii to 1550
150g białka
64g tłuszczy
100g węgli
Trening FBW 3x w tygodniu + 3x45minut cardio
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6321
Napisanych postów
78108
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767474
Zgadza się. Zbyt szybko również nie należy tego robić, aby uniknąć możliwych problemów, chociażby trawiennych. Twój układ trawienny nie.iest w obecnej sytuacji gotowy na spożywanie ilości kalorii bliskiej, teoretycznie zerowemu bilansowi energetycznemu.
7
Napisanych postów
61
Na forum
85 dni
Przeczytanych tematów
477
Hej. Twoja redukcja trwa już za długo, jesz bardzo mało kcal, oblicz swoje zero kaloryczne i od tego zacznij , musisz trochę odpocząć od diety . Według mnie, przy takiej wadze wskoczyłbym później na masę.
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
11 dni
Przeczytanych tematów
106
Dzięki panowie za odpowiedzi, oczywiście wykonam odpowiednie badania , dodam że suplementy jakie używałem to zma, omega 3 , k3 i k2 do tego dodam że współpracuje z trenerem który ma niby dobre opinie i mu zaufałem , chociaż sam już czułem że potrzeba wyjść z tego deficytu to mówił że jest ok , więc pora na zmiany od razu podbić do mojego zapotrzebowania kalorycznego czy powoli co tydzień podbijać o 200-300kcal ?
Zmieniony przez - danieleszz w dniu 2025-05-07 03:23:53
7
Napisanych postów
61
Na forum
85 dni
Przeczytanych tematów
477
niestety coraz więcej na siłowniach "dobrych" trenerów po kilku kursach internetowych, którzy zamiast Ci pomóc to jeszcze zaszkodzą... w Twoim przypadku musisz znaleźć trenera z doświadczeniem lub po prostu zacząć się edukować w kwestii żywienia, treningu , zdrowego trybu życia
34785
Napisanych postów
25266
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282867
Z głodówki wychodzić jak najszybciej żeby nie przedłużać tego stanu , zregeneruj się kilka tygodni na zerze i potem pasuje nadal redukować bo jednak jest jeszcze trochę tkanki tłuszczowej
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
11 dni
Przeczytanych tematów
106
Okej dzięki wielkie za pomoc na początku zacznę od badań i zwiększenie kalorii oraz od poszukiwania doświadczonego trenera który wskaże mi drogę , jeśli znacie kogoś kogo możecie polecić to proszę pisać
Zmieniony przez - danieleszz w dniu 2025-05-07 08:18:35
34785
Napisanych postów
25266
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282867
Najpierw wyjdz na wyższe kcal , posiedzieć 2-3 tygodnie w okolicy zera i robić badania , jeśłi byłeś długo w głodówce to niektóre wyniki aktualnie mogą być mniej wiarygodne