Jak w temacie, co robicie żeby radzić sobie z głodem? Polecacie jakieś suplementy które hamują apetyt?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
robertjudino i najlepiej się czymś zająć, jak nie mamy czasu to nie myślimy tak o tym, że nas mocno ssie
Święta prawda- jak człowiek jest zajęty, ma co robić, to nie myśli tak o tym, że jest głodny.
1
...
Napisał(a)
Wybor odpowiednich produktow na diece:
https://www.sfd.pl/Indeks_Sytości__pomocne_narzędzie_w_odchudzaniu-t171367.html
Zmieniony przez - althetic w dniu 5/27/2022 9:20:06 PM
https://www.sfd.pl/Indeks_Sytości__pomocne_narzędzie_w_odchudzaniu-t171367.html
Zmieniony przez - althetic w dniu 5/27/2022 9:20:06 PM
...
Napisał(a)
No dobra ziemniaki jutro wlatują na obiad i galaretką na deser.
Ogólnie na ostatniej redukcji mimo iż miałem o wiele kcal mniej to nie miałem aż takiego problemu, a tym razem już drugi tydzień i na prawdę, wieczorem aż ciężko usnąć z tego głodu
Dzisiaj spróbowałem zrobić tak, żeby mniej jeść w dzień, wypiłem więcej kawy (mam wrażenie za kawa trochę hamuje apetyt) i dzięki temu na kolację już dość fajnie wyszło z tym jedzeniem i idę spać w miarę najedzony.
Co z suplementów polecicie? Coś czytałem, że chrom hamuje łaknienie, prawda?
Zmieniony przez - driver94 w dniu 2022-05-27 23:29:34

Ogólnie na ostatniej redukcji mimo iż miałem o wiele kcal mniej to nie miałem aż takiego problemu, a tym razem już drugi tydzień i na prawdę, wieczorem aż ciężko usnąć z tego głodu
Dzisiaj spróbowałem zrobić tak, żeby mniej jeść w dzień, wypiłem więcej kawy (mam wrażenie za kawa trochę hamuje apetyt) i dzięki temu na kolację już dość fajnie wyszło z tym jedzeniem i idę spać w miarę najedzony.
Co z suplementów polecicie? Coś czytałem, że chrom hamuje łaknienie, prawda?
Zmieniony przez - driver94 w dniu 2022-05-27 23:29:34
...
Napisał(a)
Lepiej coś zjeść niż pić kawę np. Jak kolega jaaaaa85 napisał fajne są te galaretki zero do tego białko i wychodzi pyszny posiłek, taki serniczek
...
Napisał(a)
Wszystko zalezy od danej sytuacji oraz od tego jak jest ułożony jadłospis . Największy wpływ na mniejsze większe uczucie głodu ma komponowanie jadłospisu ( dobór i źródła makroskładników ) więc tu staram się aby jadłospis był w sklai tygodnia tak urozmaicony aby zaspokoić organizm na wszystkie potzreby ( makto , minerały , witaminy ) dobrze odzywiony organizm lepiej funkcjonuje i ma mniej napadów bo ma mniej braków .70% całej redukcji idzie u mnie gładko bez głodu ale jednak końcówka bywa cieżka gdy tych kalori jest dość nisko wiec wtedy zawsze dużo wody , więcej warzyw i pierwszy posiłek opóźniam i gdy normalnie jem pierwszy o 7 to na końcu redukcji 10-11 bo rano na czczo łatwiej wytrzymac i nie ma takiego ssania to dzięki temu mamy też więcej kalorii na reszte dnia gdy organizm ich więcej potzrebuje
1
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Objętościowo posiłki duże np zamiast ryżu ziemniaki . Ale też zbilansowana dieta na redukcji u mnie radzi sobie elegancko . Co prawda nie ma dużego - kcal ale na 11 tyg jest super . Zostaje ostatnie 4 i schodzę jeszcze niżej z kcal to zobaczę jak będzie do końca.
...
Napisał(a)
Monkey22 z tym późniejszym śniadaniem fajny pomysł, ale to nie jest tak że po przebudzeniu powinniśmy zjeść jak najszybciej bo wtedy jest największy katabolizm?
...
Napisał(a)
driver94Jak w temacie, co robicie żeby radzić sobie z głodem? Polecacie jakieś suplementy które hamują apetyt?
Leucyna. Głód znacząco hamuje. No i ochrania mięśnie. 3 gramy robią robotę na długo.
Zmieniony przez - Bobo1969 w dniu 2022-05-29 05:40:53
...
Napisał(a)
driver94Nie bo liczy się ogół odzywiania a nie rozpatrujemy go w kwesti pojedynczych posiłków ponadto nasz organizm nie ma w sobie zegarka i nie wie czy jest tak czy inna godzina więc dla jednych śniadanie może być o 6 rano a inny śniadanie je o 13stej . Jeśli mamy stały styl życia to w miare rutyna ale u osób np pracujących zmianowo jest totalny chaos jak chodzi o jedzenie wiec rozpatrywac trzeba odzywianie na podstawie dnia/ dni a nie godzinMonkey22 z tym późniejszym śniadaniem fajny pomysł, ale to nie jest tak że po przebudzeniu powinniśmy zjeść jak najszybciej bo wtedy jest największy katabolizm?
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Przede wszystkim sugeruję przeanalizować Twoją dietę. Będąc w okresie redukcji tkanki tłuszczowej, gdy dieta jest odpowiednio zbilansowana i nie jest głodówką, to nie powinieneś być głodny. Rozumiem ostatnie 2-3 tygodnie, kiedy to czasami trzeba zejść już na bardzo niską podaż kalorii, ale ogólnie nie powinno być z tym problemu. Warto zwrócić więc uwagę na odpowiednią ilość spożywanych kalorii, składników odżywczych, produkty z wysokim indeksem sytości, czy chociażby zwiększyć ilość niskokalorycznych warzyw w diecie.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!