Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Fbw do oceny

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 9656

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6840 Napisanych postów 62862 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784521
Ragnarok18
Ok czyli jednak fbw ten który zrobiłem wczoraj, tylko wszędzie 4 serie tak?

Dokładnie tak, tylko z Twoją zmianą na barki czyli wyciskanie a nie unoszenie bokiem. Tempo i będzie szło.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 132 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4089
Czyli przykładowo

A

Martwy ciąg 4x8-12

Wiosłowanie sztangą 4x8-12

Wyciskanie sztangi na płasko 4x8-12

Wyciskanie żołnierskie 4x8-12

B

Przysiady ze sztangą 4x8-12

Ściąganie wyciągu do klatki 4x8-12

Wyciskanie hantli na skosie 4x8-12

Unoszenie sztangielek na boki 4x8-12

Wszystko z ciężarem pozwalającym na dwa dodatkowe powtórzenia, ciężar stały, będzie tak ok? Z góry dzięki i pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 132 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4089
Super, dzięki wielkie za pomoc, a powiedz mi jeszcze tylko, czym mógłbym w planie b zastąpić unoszenie na boki? Czy póki co robić tylko plan a?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6840 Napisanych postów 62862 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784521
Ragnarok18
Czyli przykładowo

A

Martwy ciąg 4x8-12

Wyciskanie żołnierskie 4x8-12

B

Unoszenie sztangielek na boki 4x8-12

Wszystko z ciężarem pozwalającym na dwa dodatkowe powtórzenia, ciężar stały, będzie tak ok? Z góry dzięki i pozdrawiam

Możesz tak mieć, unoszenie bokiem możesz zastąpić jakąś wersją wyciskania hantli np w chwycie neutralnym, żeby już jakieś bardziej złożone ćwiczenie dać.
Od czasu do czasu jakiś brzuch czy łydka choć na początku konieczności nie ma.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Ragnarok18
Super, dzięki wielkie za pomoc, a powiedz mi jeszcze tylko, czym mógłbym w planie b zastąpić unoszenie na boki? Czy póki co robić tylko plan a?

To zależy jak się czujesz na siłach robić jeden zestaw to też możesz tylko zamieniać przysiad z martwym co trening, ale możesz też spokojnie zrobić dwa zestawy bo nie masz tam zbędnych ćwiczeń same podstawy. Pilnować techniki i progresować z ciężarem.

Aha i jak będzie możliwość to zamienić ściąganie wyciągu na podciąganie na drążku.

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2018-10-18 15:39:32
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ok i petarda, brzuch wrzucę w każdy trening, i na łydki chyba dorzucę wznosy na palce z ciężarem, z racji wagi łydki mam bardzo mocne i myślę, że dodatkowa stymulacja jednak się przyda
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Ragnarok18
Ok i petarda, brzuch wrzucę w każdy trening, i na łydki chyba dorzucę wznosy na palce z ciężarem, z racji wagi łydki mam bardzo mocne i myślę, że dodatkowa stymulacja jednak się przyda

Jeśli brzuch to bez szaleństw jedno ćwiczenia na koniec treningu więcej nie trzeba silny brzuch zbudują ćwiczenia podstawowe z planu treningowego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jeszcze raz wielkie dzięki, plan dopięty, teraz tylko pilnować diety i zapierdzielać, pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Witam ponownie, od dwóch tygodni trenuję fbw

A
Martwy ciąg 4x8-12

Wspiecia na palce 3x8-12

Wyciskanie żołnierskie

Brzuch 3x8-12

B

Wspięcia na palce 3x8-12

Wyciskanie hantli chwytem neutralnym stojąc 4x8-12

Brzuch 3x8-12

Progres jest, prawie z treningu na trening dokładam ciężar, dziś zaskoczyłem pozytywnie sam siebie, udało mi się walnąć 110 kg na ławce płaskiej,
Ale dość przechwałek i zbędnego marudzenia, zauważyłem, że takie mięśnie jak biceps, triceps czy kaptury są bardzo słabo aktywowane przy ćwiczeniach, które do tej pory wykonywałem, i chciałem skorzystać z doświadczenia kolegów i zapytać czy może mógł bym na te partie dorzucić po jednym ćwiczeniu np. Uginanie ramion z hantlami 3x8-12, wyciskanie francuskie 3x8-12 i sztrugsy/podciągnie sztangi do brody, proszę o wyrozumiałość, pozdrawiam
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[BLOG] 30lat minęło jak jeden dzień;)

Następny temat

Powrót do treningu po kontuzji, czyli brak możliwości wyprostowania ręki.

Spalanie
Polecane artykuły