Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
91 dni
Przeczytanych tematów
192
Witam, m. lat 16, przychodze z pytaniem, od ok pol roku trenuje silowo 3/ tyg. (fbw, 5x5, dokladnie te sakera)
Ze wzgledu na duza objetosc treningu (wychodzi zwykle 2,5-3h z rozgrzewka) niedawno wszedlem w przetrenowanie
(niemoc zasniecia po treningu, od czasu do czasu prady przechodzace przez cialo) w ktorym trwalem trenujac
jeszcze klika tyg a nawiet miesiecy, gdzie doszedlem do momentu w ktorym po treningach meczyl mnie
bol glowy, ogolne zle samopoczucie. Po kilku treningach z tym skutkiem zrobilem kilkutygodniowa przerwe
ktora trwa do teraz. Mimo ze juz czuje sie bardzo dobrze i nie wystepuja zadne objawy, czy po calym
procesie moj cun/un bedzie sie wstanie w pelni zregenerowac/ nie spowodowalo to zadnych trwalych ubytkow
czy zniszczen w ukladzie nerwowym? Jest sie czego obawiac?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6793
Napisanych postów
144096
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1161015
zdecydowanie plany o wysokiej objetosci z tym stazem treningowym nie sa rozwiazaniem dobrym o czym swiadczy zachownaie Twojego organizmu. tutaj odpoczynek niewiele zmieni, bo jak ponownie zaczniesz trenowac tego typu schematem to szybko powroci
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
91 dni
Przeczytanych tematów
192
Bylem na nadwyzce ciagle, waga rosla przez ten czas. Makro standardowo Bialko 2 x Masa ciala, Tluszcz masa ciala + 5 jakos i reszta wegle. Chodzi mi czy nie narobilem sobie biedy w ukladzie nerwowym, trening zawsze moge zmienic
Zmieniony przez - qwezxc123 w dniu 2018-11-19 22:52:59
3363
Napisanych postów
51553
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
692150
To trzeba zrobić sobie 1-2 tygodnie lżejszego treningu odpocznij lepiej, wyśpij się porządnie może jakieś przemęczenie się trafiło. Jaki Ty plan wykonujesz, że zajmuje Ci 3 godziny? Kojarzę 5x5 Sakera ale to jest plan na 70 minut
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
Szacuny
0
Napisanych postów
20
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
419
rion10
To trzeba zrobić sobie 1-2 tygodnie lżejszego treningu odpocznij lepiej, wyśpij się porządnie może jakieś przemęczenie się trafiło.
Jaki Ty plan wykonujesz, że zajmuje Ci 3 godziny? Kojarzę 5x5 Sakera ale to jest plan na 70 minut
Sam leciałem trochę tym fbw i w 70 minut nie zrobisz treningu. Jak masz załóżmy 3 ćwiczenia 5x5 to to już zajmuje z jakieś minimum 60 minut a jeszcze trzeba doliczyć rozgrzewkę + akcesoria które są w planie na łapy czy brzuch i mi ten trening zajmował przeważnie 2h
3363
Napisanych postów
51553
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
692150
3 ćwiczenia po 5 serii to jest 15 serii niech każda seria trwa 1 minutę choć nie trwa i odpoczynek 1,5minuty to jest jakieś 35-40 minut a przerwy spokojnie w początkowych seriach można skrócić do minuty więc dość długo jak schodzi 1 godzina na te 3 ćwiczenia
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
91 dni
Przeczytanych tematów
192
Mi tez na poczatku sie wydawalo ze bd krocej, ale rozgrzewka + wstepne + dlugie odpoczynki miedzy seriami i wychodzi te 2h conajmniej jakos. Dzieki za odp wszystkim, zrobie sie deload konkretny i cos innego bd kminil, wazne ze nie doszlo do lipy zadnej chociaz jak slucham niektorych to i tak chyba plytko wszedlem w te przetrenowanie, na bolach glowy wszystko poprzestalo