Szacuny
50
Napisanych postów
24518
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
75482
Circuit de Catalunya
Rezultaty z sezonu 2011
Pole Position: Mark Webber (Red Bull) 1:20,981
Zwycięzca: Sebastian Vettel (Red Bull) 1h39m03,301
Najszybsze okrążenie: Lewis Hamilton (McLaren) 1:26,727
Szacuny
50
Napisanych postów
24518
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
75482
W poprzednim tygodniu na torze Mugello odbyły się testy F1, w których Grosjean był dwa razy najlepszy w stawce testujących kierowców. Warto zauważyć że bolidy testowali również Vettel i Alonso, którzy nie byli w stanie przez dwa dni pokonać wyników bolidu Lotusa. Oby dobra dyspozycja Francuza przełożyła się na wyniki Lotusa Renault w GP Hiszpanii
Szacuny
0
Napisanych postów
58
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
689
Hamilton stracił PP i prawdopodobnie wystartuje z alei serwisowej. Powodem jest kara nałożona na niego za zatrzymanie bolidu tuż po skończonym okrążeniu kwalifikacyjnym i posiadania mniej niż 1 litra benzyny w baku co jest sprzeczne z obowiązującymi przepisami F1. Czyli wyścig zapowiada się ciekawie. Wielką zagadkę dla mnie stanowi Alonso, to może być czarny koń.
Zmieniony przez - rozprutek21 w dniu 2012-05-13 09:27:18
Szacuny
50
Napisanych postów
24518
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
75482
Wyniki wyścigu
Dobry wyścig. Szczerze pisząc liczyłem na to, że powalczą Red Bulle i Lotusy o win, ale Maldonado i Alonso od startu do mety między sobą walczyli o zwycięstwo w tym wyścigu. Liczyłem na win Alonso, ale niestety opony zdechły za wcześnie.
Renault potwierdziło dobrą formę z testów i ostatecznie 3 i 4 miejsce dowiezione, ale z pewnością Kimi ma niedosyt, bo Alonso był na wyciągnięcie ręki pod koniec wyścigu, zabrakło okrążenia.
Dobra końcówka Vettela, ale wyścig i tak in minus dla ekipy Red Bulla.
Hamilton jak na start z ostatniej pozycji niezły wynik osiągnął.
Zmieniony przez - Pippo w dniu 2012-05-13 15:57:27
Szacuny
69
Napisanych postów
34397
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
433005
Znów Schumacher nie dojeżdża do mety, chyba po raz trzeci w tym sezonie. Brakuje szczęścia doświadczonemu Niemcowi. Wygląda na to, że Ferrari wraca do gry szczerze mówiąc na 10 okrążeń przed metą byłem pewien, że zwycięstwo odniesie Alonso, a więc tym większe słowa uznania dla Maldonado i dla całego zespołu Williamsa
Zmieniony przez - wikt w dniu 2012-05-13 16:06:38
W życiu znam się na dwóch rzeczach, na pokerze i na ludziach, dlatego nie przegrywam...
Szacuny
0
Napisanych postów
996
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6752
Schumacher dowalił, ale Bruno w ten weekend raczej miał trochę problemów. No i ten pożar. Patrząc na cały wyścig to był całkiem interesujący. McLaren ma nadal problemy w pitstopach. Widać że w tym sezonie układ sił się dosyć zmienił. Liczę, że Raikkonen wygra w Monako :) Żeby było ciekawie.