SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Enan 200mg - wyniki badan po 5 tyg (niski test)

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1390

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 33 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 256
Cześć Panowie, jestem trochę świeży w te sprawy ale wszedłem na cykl Enan 200mg e5d.
Mineło 5 tygodni. Ogólnie czuje się dużo lepiej niż przed cyklem, przybrałem 2kg a sylwetka zrobiła się bardziej zbita w mojej ocenie. Libido ok, podwozie działa. Do cyklu suplementacja - Saw palmetto, NAC, berberyna i witaminy. Dodatkowo przez 2 tyg brałem witaminę B6 200mg/dzień.
Badania i pełna morfologia zrobiona przed cyklem. Dziś miałem kolejne badnie estro, prolki i tescia. Wyniki badań, które dziś zrobiłem są dziwne i nie mam pojęcia jak je interpretować, dlatego proszę o Waszą pomoc - jak reagować?:

ANKIETA:
1. WIEK: 32
2. WAGA: 103
3. WZROST: 177
4. WYMIARY:
-biceps: 43
-klatka: 110
-udo:
-talia:105
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 15 lat
6. DIETA:
-białko: 150-200g
-węglowodany: 150-200g
-tłuszcz: 50-100g
2000-2500kcal
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak
8. TRENING: Siłowy (dolne partie) + Cardio
9. CEL CYKLU: rekompozycja
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: brak
11. POZIOM BF%: >20%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): tycie
13. STAN ZDROWIA: dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB PO ROSTU OWŁOSIENIA: delikatnie
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 140
-martwy ciąg:180
-przysiad: 140

Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/2_miesiące_po_odbloku_badania-t1216765.html

Zmieniony przez - widelecnoz w dniu 2022-03-18 15:48:30
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 263 Wiek 29 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 8609
Jak koniecznie musisz zejsc to juz bym przestał bic i sie próbował odblokować się przed wyjazdem tzn bic hcg i clomid w Szwcji podjadać, ale załóż moze nowy temat to fachowcy pomogą :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 500 Napisanych postów 1886 Wiek 38 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 23353
k***a..e2 I prl wybite a test poniżej normy wtf
Bijesz Kujawski tylko skąd te e2 wybite bo w sumie prl przed cyklem było już wysoko
Zmieniaj lab
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 87009 Napisanych postów 355057 Wiek 47 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1641531
jakieś dziwne te wyniki bo test uwalony a e2 podbite i prl pociągnęło w górę
ja bym powtórzył badania na samego testa,wbij lotkę wieczorem i rano idź do labu i zbadaj tylko test całkowity nic więcej
jak wynik sie powtórzy test w kibel (jaka firmę bijesz? ) prolka do zbicia koniecznie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 500 Napisanych postów 1886 Wiek 38 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 23353
Można też tak zrobić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Wiek 33 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 256
Bije: Testostreronum prolongatum od Jelfy.
Pełen legal z apteki na recke, także wątpie żeby towar był trefny.

W poniedziałek mam strzała, wiec we wtorek rano lece znowu zbadać testa.

Zmieniony przez - widelecnoz w dniu 2022-03-18 18:13:12

Zmieniony przez - widelecnoz w dniu 2022-03-18 18:13:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Prolke już zbijać? Cabaserem? Jakie dawkowanie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 87009 Napisanych postów 355057 Wiek 47 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1641531
daj 0.5 mg i za 2 tyg kolejne 0.5 mg i powinno być ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 263 Wiek 29 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 8609
Siema, miałem ostatnio podobną sytuację przede wszystkim w labie musisz powiedzieć że przyjmujesz testosteron z zewnątrz, i nie idz ponownie na badania tylko napisz do labu cos w stylu reklamacji ze przyjmujesz lekarstwo itp itd powinni wykonać ponownie, większość laboratorium mrozi surowicę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Po zapoznaniu się z Pana reklamacją „przejąłem śledztwo” i powtórzyłem oznaczenie w Pana próbce.

Podobnie jak za pierwszym razem, uzyskaliśmy niski wynik - 0,312 ng/ml (pierwszy wynik to 0,300 ng/ml – powtórka mieści się więc w zakresie błędu metody wynoszącego ok 10%).

Wartość stężenia testosteronu uzyskana dla próbki kontrolnej oznaczonej 16 lutego (jednocześnie z I oznaczeniem Pana próbki) mieściła się w dopuszczalnym zakresie (stężenie oznaczone 6,452 ng/ml; wartość metryczkowa/rzeczywista – 6,350 ng/ml; zakres dopuszczalny 4,45-8,26 ng/ml). Wszystko wyglądało więc ok (kontrolka prawie idealnie zgodna z wartością rzeczywistą podaną przez producenta) i formalnie nie mieliśmy podstaw do podejrzeń nt. nieprawidłowego funkcjonowania metody.

Nawiasem mówiąc, po uzyskaniu wyniku w dniu 16 lutego, koleżanka, która wykonywała oznaczenie, pytała mnie czy może wydać tak niski wynik i czy to jest możliwe u mężczyzny. Powiedziałem wtedy, że jest nawet kilka opcji tłumaczących niski wynik:
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
przyjmowanie androgenów (anabolików), np. pochodnych testosteronu – wtedy metoda oznaczania testosteronu nie wykrywa „obcych” androgenów, a synteza endogennego („własnego”) testosteronu jest stłumiona poprzez zahamowanie osi przysadka-jądro (egzogenny androgen tłumi wydzielanie gonadoliberyny w podwzgórzu i następnie LH i FSH przez przysadkę, a więc ostatecznie nie ma stymulacji jądra do syntezy testosteronu).

- taki sam efekt mają analogi gonadoreliny, np. tryptorelina stosowana w leczeniu raka prostaty (powoduje zahamowanie przysadkowej produkcji gonadotropin – LH i FSH – a więc zahamowanie osi przysadka-jądro, w konsekwencji czego stężenie testosteronu spada do wartości obserwowanych po kastracji).

- kolejnym wytłumaczeniem tak niskiego wyniku mógł być fakt, że w preparatach testosteronu stosowanych domięśniowo, hormon ten występuje w postaci estrów z kwasami tłuszczowymi (daje to przedłużone uwalnianie leku). Możliwe jest, że metoda nie wykrywa testosteronu zestryfikowanego, a
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
jedynie wolny (po uwolnieniu z pochodnych estrowych). Taką sytuację obserwowałem kiedyś u siebie Po Omnadrenie spadło mi stężenie testosteonu całkowitego do połowy wartości oznaczonej przed podaniem leku . Wtedy jednak nie drążyłem dalej tematu…

Ponieważ jednak w mailu napisał Pan, że przyjmuje testosteron (a nie jego pochodne), nie odpuściłem i drążyłem temat dalej, zakładając, że jednak z metodą jest coś nie tak (pomimo prawidłowych wyników kontroli wewnątrzlaboratoryjnej).

Ponownie oznaczyłem Pana surowicę – tym razem w 5-krotnym rozcieńczeniu i uzyskałem wynik 10,14 ng/ml dla tak rozcieńczonej próbki (co ostatecznie, po uwzględnieniu rozcieńczenia, daje wynik 50,7 ng/ml).
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wyniki badań - prośba o ocenę sytuacji ...

WHEY premium