Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
11124
Napisanych postów
51316
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Aspiryna skutecznie ratuje serducho rozszerzając naczynia krwionośne i oczyszczając je ze złogów tłuszczu.Ja aktualnie przyjmuję Therma Pro Prolaba, który zawiera efedrynę z zioła Ma Huang zamiast syntetycznej.Jest to bezpieczniejsze i nie mam po tym żadnch sensacji żołądkowych, a trening idzie jak burza.
Szacuny
3
Napisanych postów
244
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
10929
Efedryna to słabsza siostra amfetaminy.Tussipect to syrop przeciwkaszlowy dla dzieci i dorosłych.Osobiście uważam podawanie jego dzieciom za nieporozumienie.Przy wysokich dawkach-zgon.Nie wiem co to są wysokie dawki.Kumpel zżarł cały listek(20 sztuk)na raz i spoko.U niektórych jednostek może wystąpić efekt uzależnienia psychicznego.Skurcze (ucieczka potasu i magnezu)i odwapnienie kości(eca wybija wapń).
Szacuny
11124
Napisanych postów
51316
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie którzy narzekają na kłopoty ze snem, palpitacje serca, bóle głowy, nudności i jeszcze wiele innych. Ja bynajmniej nie mam żadnych z tych objawów, acha jeśli boicie się o żąłądek do bierzcie do każdego ECA 2 kwasu foliowego do nabycia bez recepty
Szacuny
11124
Napisanych postów
51316
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tez wlasnie biore Therma Pro - jesli chodzi o kopa na treningu jest zaaaa***isty,szkoda ze tylko przez pierwsze dwa tygodnie,potem to juz sie nie odczuwa(chyba ze sie uzaleznilem).Ale! Prawda jest taka(biore juz 4 tyg.po 2 caps.)ze serducho mi czasami odwala numery,nierownomierne bicie serca,walenie jak s****ysyn i zbyt szybkie tetno podczas ciezkiego treningu,jak sie za duzo bierze to wykancza.
Szacuny
11124
Napisanych postów
51316
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
tak to wygląda 2tbletki Tussipectu,kofex dostaniesz w aptece bez recepty .Kofex to kofeina w postylkach do ssania .pobierasz od 1 do4 zależy ile chcesz .no i polopiryna s 1/2 tabletki .polopiryna ma za zadanie spotęgować działanie pozostalych dwóch.jesz wszystko na raz popijając wodą.tylko kofex to takie głupie tablety do ssania ,pogryś je i wypij reszte to wszystko.probowalem tego niezły power
Szacuny
142
Napisanych postów
4627
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
30336
Złośliwy jesteś, oj złośliwy
Człowiek po to ma wolną wolę, by dokonywać samodzielnych wyborów i nikt nie powinien wpływać na jego decyzje póki nie szkodzi innym. Oznacza to także branie odpowiedzialności za własne czyny
Son Gochan Moderator działów doping i sztuki walki.
"Czyń Swoją Wolę niech będzie całym prawem"
Aleister Crowley