SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Efekty treningów - porady

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1481

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 57 Na forum 202 dni Przeczytanych tematów 2208
Cześć.

Od stycznia do marca była redukcja, później kilka miesięcy masy i teraz znowu leci redukcja od miesiąca.
Chciałam zapytać o ogólną ocenę sylwetki.
Waga ta sama na zdjęciach ze stycznia i tych teraz. Wychodzi na to, że przy tej samej wadze wyglądam dużo lepiej, troszeczkę mięśni zbudowałam.
Od listopada wchodzę na kolejną masę.
Pytanie do was, ile jeszcze zredukować? Bo trochę tłuszczyku jeszcze siedzi. Myślę, że miesiąc redukcji, jakieś 2 kg wystarczą i mogę lecieć w kolejną masę.
Co o tym myślicie?

2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 6762 Napisanych postów 62676 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 781794
Jesteś idealnym przykładem na to jak można bardzo fanie popracować nad sylwetką, a także to jak sylwetka potrafi się zmienić gdy waga pozostaje bez zmian.
Bardzo mi się podoba Twoja przemiana bo po tych zdjęciach porównawczych widać jak fajnie się zmieniła.
Elegancko się poprawiły proporcje i widać, że jakość sylwetki mocno zyskała.

Poziom tkanki tłuszczowe już jest fajny, ale tak jak piszesz miesiąc do listopada można spokojnie jeszcze redukcję pociągnąć i zobaczysz co się jeszcze uda. Ja bym nie zakładał odgórnie jakiegoś konkretnego pułapu wagi do zrzucenia. Bo 2 kg to nie powinno być problemu zrzucić w skali miesiąca i jeśli tyle zredukujesz tkanki tłuszczowej to będziesz mieć na prawdę fajną bazę do kolejnego cyklu masowego.

Nie wiem jak trenowałaś do tej pory, ale w okresie kolejnej masy, ale można by było się skupić na budowie masy mięśniowej pośladków bo tam widać braki zwłaszcza jak stoisz bokiem.

Ale poza tym sylwetka na prawdę estetyczna i idziesz w dobrym kierunku do tej pory. Powodzenia.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Właśnie pośladki udało się mimo wszystko zatrzymać mimo spadku tluszczu bo genetycznie mam baardzo płaski tyłek i jest w tym problem. Łatwiej mi zbudować czwórki niż tyłek, jednak taki jest plan na kolejną masę, budowa pośladków to będzie priorytet.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 6762 Napisanych postów 62676 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 781794
Tak tutaj jakby rozmiar się nie zmienił u Ciebie ale warto je poprawić. Tak jak pisałem idziesz w dobra stronę i fajnie się sylwetka zmienia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Więc tak zrobię, jest jakiś plan.
A na ile % tkanka tłuszczową u mnie wygląda?
Mam ten cały fałdomierz ale nie wiem czy to jest wiarygodne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Trudno dokładnie oszacować ale ja bym dał +-20%
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzięki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 34 lat Na forum 31 dni Przeczytanych tematów 37
Jak wygląda przykładowa Twoja sesja treningowa? Dlaczego chcesz wchodzisz ponownie na masę? Czy nie lepiej pracować dalej nad sylwetką. Oczywiście gratulacje wyników ponieważ efekty są widoczne tylko zastanawiam się dlaczego powrót do masy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Przecież nie zbuduję mięśni na redukcji haha.
Albo nie rozumiem Twojego pytania.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
FITMADE
Jak wygląda przykładowa Twoja sesja treningowa? Dlaczego chcesz wchodzisz ponownie na masę? Czy nie lepiej pracować dalej nad sylwetką. Oczywiście gratulacje wyników ponieważ efekty są widoczne tylko zastanawiam się dlaczego powrót do masy.

A Twoim zdaniem jak pracuje się nad sylwetką? To są okresu masy i redukcji, ciągła walka o każdy kilogram masy mięśniowej, żeby ciało wyglądało dobrze. Inaczej się nie da. Chyba, że znasz jakiś inny sposób?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 34 lat Na forum 31 dni Przeczytanych tematów 37
Zgodzę się z tym że są okresy masy i redukcji jeżeli planujesz pik formy itp. Jakieś starty albo jakiś inny cel, który motywuje do treningu.

Ale czy jeżeli trening jest Twoją przyjemnością, zdrowiem to czy potrzebujemy takich etapów jak budowanie masy i robienie redukcji?

Dlatego zastanawiam się jaki wygląda Twój trening i co jest celem w nim?

Widać efekty Twojego treningu i zastanawiam się dlaczego chcesz ponownie robić masę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jak dla mnie jest to oczywiste jaki jest cel cały czas poprawiać sylwetkę. Nie chodzi nawet o to czy startujemy w zawodach czy tylko chcemy mieć lepszą sylwetkę.
Robię cykl masowy, w którym staram się dobudować masę mięśniową, ale żeby zobaczyć co tak na prawdę się udało poprawić trzeba przeprowadzić redukcję bo tylko wówczas widać co tak na prawdę w okresie masowym się udało poprawić, a co nie.

Oczywiście nie trzeba się wycinać do kości ale niski poziom bf pozwala oceniać realne efekty treningowe.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pompki na poręczach - wątpliwości

Następny temat

Wynik na zawody - wyciskanie

WHEY premium