...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Na tym zdjeciu z AAU 1956 Mr. America, ten po prawej stronie gosc, ten najciemniejszy, to Art Harris. Wielce krzywdzace bylo to czwarte miejsce. Na dzisiejsze standardy ( choc nie zawsze) on powinien wygrac te zawody. No ale wtedy czarny zawodnik nie mial prawa wygrac Mr.America...
...
Napisał(a)
Alois Pek jeden z najlepszych czechosłowackich kulturystów lat 70' ubiegłego stulecia ( jak to brzmi )
Był czwarty na mistrzostwach swiata w 1977 roku.
Dzis to moze ,przy sukcesach naszych zawodników nie robi wrażenia ale w ciemnych i biednych latach socjalizmu było to niesamowite wydarzenie-dawało nadieje,że i w tej biedzie mozna sie świetnie wytrenować.
Miałem okazje go spotkać w Czechach kilka lat temu w markecie.
Widze przede mna siwego gościa z niesamowitymi łydami ,i tak gapie się na te łydy i gapię...
W końcu spojrzałem na twarz i coś zaczeło mnie switać.
Zanim załapałem juz go nie było- i super zdjęcie sie rozwiało...:)
od lewej Szkalak,Pek,Grand,Mentzer

Był czwarty na mistrzostwach swiata w 1977 roku.
Dzis to moze ,przy sukcesach naszych zawodników nie robi wrażenia ale w ciemnych i biednych latach socjalizmu było to niesamowite wydarzenie-dawało nadieje,że i w tej biedzie mozna sie świetnie wytrenować.
Miałem okazje go spotkać w Czechach kilka lat temu w markecie.
Widze przede mna siwego gościa z niesamowitymi łydami ,i tak gapie się na te łydy i gapię...
W końcu spojrzałem na twarz i coś zaczeło mnie switać.
Zanim załapałem juz go nie było- i super zdjęcie sie rozwiało...:)
od lewej Szkalak,Pek,Grand,Mentzer

masti
"Mylony przez niektórych z prof Attilą"
http://www.sfd.pl/Masti_kulturystyczne_życie:plany,opinie,komentarze_-t1122200.html
...
Napisał(a)
Pomyslec ze to rok 1949 i takie sylwetki. Mr.North America, Od lewj: Armand Tanny, Alan Stephan, Joe Weider, Clency Ross, Floyd Page

...
Napisał(a)
I nikt nie ma brzucha wywalonego :)
Wrócę jeszcze do Aloisa Peka i ciekawego filmu z 1985,gdzie startowało jeszcze trzech (oprócz Aloisa,którego też znam osobiście z jego zawodów w Warszawie) ,znanych mnie osobiście kulturystów :Ralf Muller Olev Annus.Peter Henzel (z którym startowałem na zawodach w 1978 roku)
Ogónie troche chyba Aloisa skrzywdzili,Olev był w słabszej formie niz zazwyczaj i jakis zrezygnowany-chyba myślał,że będzie ostatni.
Wrócę jeszcze do Aloisa Peka i ciekawego filmu z 1985,gdzie startowało jeszcze trzech (oprócz Aloisa,którego też znam osobiście z jego zawodów w Warszawie) ,znanych mnie osobiście kulturystów :Ralf Muller Olev Annus.Peter Henzel (z którym startowałem na zawodach w 1978 roku)
Ogónie troche chyba Aloisa skrzywdzili,Olev był w słabszej formie niz zazwyczaj i jakis zrezygnowany-chyba myślał,że będzie ostatni.
masti
http://www.sfd.pl/Masti_kulturystyczne_życie:plany,opinie,komentarze_-t1122200.html
...
Napisał(a)
Ciekawy film z 1982 także mistrzostwa świata w Belgii.
Pokazał się tam Lee Haney i pozamiatał :)
Tak,tak - jeszcze wtedy Amerykanie startowali w mistrzostwach swiata amatorów i dopiero wtedy zostawali zawodowcami. :)
A nie taki nepotyzm sportowy jak teraz ma miejsce.
Warto zwrócić uwage na innych topowych zawodników,jest i Ralf Muller,Alois Pek i Gunnar Rosbo o super sylwetce-mnie sosbiście bardziej odpowiadała niz Haneya.
Naprawdę warto obejrzeć choc jakośc kiepska ale treść super!
Dogrywka trwała ponad 6 minut !
Nie to co dzisiejsza 1 minuta
Pokazał się tam Lee Haney i pozamiatał :)
Tak,tak - jeszcze wtedy Amerykanie startowali w mistrzostwach swiata amatorów i dopiero wtedy zostawali zawodowcami. :)
A nie taki nepotyzm sportowy jak teraz ma miejsce.
Warto zwrócić uwage na innych topowych zawodników,jest i Ralf Muller,Alois Pek i Gunnar Rosbo o super sylwetce-mnie sosbiście bardziej odpowiadała niz Haneya.
Naprawdę warto obejrzeć choc jakośc kiepska ale treść super!
Dogrywka trwała ponad 6 minut !
Nie to co dzisiejsza 1 minuta
masti
...
Napisał(a)
Mr.O 1984 Makkawy, Platz, Oliva
Zwyciezca Lee Haney
Mr. O 1985, Beckles, Oliva
I zwyciezca Lee Haney
Zmieniony przez - Possible w dniu 2015-06-14 13:16:24

Zwyciezca Lee Haney

Mr. O 1985, Beckles, Oliva

I zwyciezca Lee Haney

Zmieniony przez - Possible w dniu 2015-06-14 13:16:24
...