Szacuny
11102
Napisanych postów
51211
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
24 listopada drobna dwudziestolatka ćwiczaca w "Knoxville Brazilian Jiu-Jitsu" została zaatakowana i odciągnieta około piernastu metrów w ciemny zaułek. Miało to miejsce w dzielnicy znanej jako "Stare Miasto" gdzie mieszczą sie kluby, restauracje i sklepy.
Kiedy ją wleczono nie mogła złapac równowagi i pozostały jej sińce od mocnego uchwytu. Ale pamietała jak zablokować swoją nogą nogę napastnika i przechwycic jego ramie gdy padał. W momencie gdy uderzył o chodnik założyła mu dźwignię na staw łokciowy (balache). Wykonała technikę z całą siła i napastnikowi "trzasnął" łokieć.
Odskoczył krzyczac z bólu a ona wtedy uciekła i pobiegła na policję. Gdy wróciła z policjantami napastnika już nie było, ale uwazają oni że jest szansa zlokalizowania go jeśli skorzystał z pomocy lekarskiej w tym rejonie.
A teraz najlepsze - ta młoda dama ćwiczyła Bjj zaledwie przez miesiąc i zastosowała ostatnio cwiczona kombinacje.
Jest to wspaniały przykład praktycznosci Bjj, tego jak efektywne moze byc w krótkim czasie.
Szacuny
41
Napisanych postów
4008
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
37791
) fajnie, szkoda że mu nic więcej nie połamała
Ale w naszym pięknym nadwiślańskim kraju, to by została oskarzona o pobicie, uszkodzenie ciała itd. a o zadnej próbie gwałtu by pewnie nie było mowy, bo to ona napewno sama sprowokowała napastnika... tak mnie czasem w****ia to nasze prawo
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
Szacuny
11102
Napisanych postów
51211
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Kop w jaja moglby zadzialac tylko w pierwszej chwili. Jak juz by dowlokl, to by nie miala mozliwosci, bo by na ziemi byla. Chyba ze na zasadzie pedalady. a do tego juz Bjj jest potrzebne. Z ciosami w gardlo czy palcami w oczy jeszcze mniejsze szanse.
Szacuny
12
Napisanych postów
1897
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9840
Ja calkowici sie z toba zgadzam , ale mowie ogolnie. W wiekszosci przypadkow jest tak ,ze kobieta jest bezbronna; otlumiona na skutek szoku. O to mi chodzilo>
Magdalena Lipinska
po"grubas" w dziale fitness Satisfaction lies in the effort, not in the attainment