SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dziennik odchudzania - Tyka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 15555

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11083 Napisanych postów 51094 Wiek 29 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
okres wstępny ma na celu przestawić organizm na inne szlaki metaboliczne a przede wszystkim przyzwyczaić do braku węglowodanów w diecie

gwałtowne (z dnia na dzień) odstawienie węglowodanów jest źle tolerowane przez wiele osób stąd też okres przejściowy jest przydatny aby przejść bezboleśnie na dietę CKD

brak aktywności fizycznej nie ma tu znaczenia , trzeba tylko wziąć to pod uwagę wyliczając ilość kalorii (odpowiednio ją zmniejszyć)

jedna uwaga - przy braku aktywności fizycznej trudniej wejść w ketozę, na szczęście jednak ketoza nie jest niezbędna o tego aby organizm korzystał z tłuszczu jako źródła energii
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 89 Napisanych postów 17398 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 79160
czym mierzysz tluszcz ?

i na jakiej diecie byles zanim wszedles na ckd ?

na razie tyle mam pytan
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11083 Napisanych postów 51094 Wiek 29 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 57816
pomiar tłuszczu elektronicznym urządzonkiem - dokładność jakieś 0,5%

przed okresem przejściowym mniej wiecej 2B/4WW/1T ~ około 3000 kcal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
ok - pytam - bo te urzedzonka sa do bani - sczegolnie przy przejsciu na jakikolwiek locarb tak wiec nie sugeruj sie tym spadkiem 1% ale to tylko wzmianka

co do poprzed niej diety - no wlasnie
nie jestem fanem przechodzenia na ckd tak z dnia na dzien - jak Ty to zrobiles ... za duze ryzyko lapania glukozy z protein mienisowych imo :/.

zaraz doczytam calosc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
% tłuszczu potwierdzony - to samo wychodzi z pomiarów metodą którą opisał Khaine, oraz w webowych kalkulatorów

przejście na CKD trwa 2 tygodnie, trudno to nazwać z dnia na dzień
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
ni eni e- ja mialem na mysli nie zmane szlakow - o ktorej Ty mowisz - ktora nazywamy przejsciem
ale pomiedzy ta faza wlsnie - a faza masowa - jeszce cos bym dodal ale to ja
czytam dalej - ale zalozenia mi sie podobaja - choc pare zmian bym uwzglednil ale to znowu ja
pozdraiwam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
po naszej rozmowie na prv nie mam juz nic do dodania
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
dzięki Kanarku
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 200 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 11629
Była tu mowa o urządzeniach mierzących tkankę tłuszową, więc się ośmiele zapytać - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23391136 czy coś takiego mierzy naprawdę tłuszcz, czy tylko oblicza z podanego wzrostu i wagi wg określonego wzoru? Metoda BIO-ELEKTRYCZNEJ IMPEDANCJI jakoś niewiele mi mówi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 43234
a trenin jaki stosujesz ogulnorozwojowy czy obwodowy

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Prośba do Desire, Kanarka i innych speców!!!

Następny temat

Dietka -sprawdzenie

Sztos