...
Napisał(a)
Bardzo fajnie ci idzie, konsekwentnie robisz swoje.
Tłuszcze masz tylko w dwóch posiłkach? Chyba lepiej rozłożyć je mniej więcej po równo w każdym. Tłuszcz jest potrzebny do wchłaniania niektórych witamin i organizm lepiej odpowiada na posiłek z małym dodatkiem tłuszczu; wolniej go trawi i jest mniejszy skok cukru i insuliny.
Tłuszcze masz tylko w dwóch posiłkach? Chyba lepiej rozłożyć je mniej więcej po równo w każdym. Tłuszcz jest potrzebny do wchłaniania niektórych witamin i organizm lepiej odpowiada na posiłek z małym dodatkiem tłuszczu; wolniej go trawi i jest mniejszy skok cukru i insuliny.
...
Napisał(a)
M-kaBardzo fajnie ci idzie, konsekwentnie robisz swoje.
Staram się tylko w dwóch posiłkach jeść tłuszcz, ale jem różne posiłki typu makrela czy łosoś wędzony ,więc czasami cos wpada w każdym posiłku.
...
Napisał(a)
Staraj się tak komponować posiłki, żeby w każdym była nieduża ilość tłuszczu, np. skoro jesz tłustą makrelę, to już go nie trzeba dodawać, ale do chudego mięsa i warzyw warto dodać jakiegoś zdrowego tłuszczu czy np. orzechów włoskich do owsianki.
Dopóki będziesz używać dobrych dla zdrowia tłuszczy i w rozsądnych ilościach, to one się przyczyniają do dobrego wyglądu sylwetki i zdrowia.
Jeżeli je dodajemy równomiernie w małych ilościach w ciągu dnia, to spalamy je na bieżąco.
Dobrze mieć nawyk sprawdzania czy w każdym zjadanym posiłku mamy odrobinę jakiegoś zdrowego tłuszczu.
Podejście do tłuszczu w diecie bardzo się ostatnio zmieniło, bo na podstawie badań naukowych wiadomo, że zdrowe tłuszcze w niedużych ilościach nie tylko nie tuczą, ale wręcz przyczyniają się do utrzymania szczupłej sylwetki.
Dopóki będziesz używać dobrych dla zdrowia tłuszczy i w rozsądnych ilościach, to one się przyczyniają do dobrego wyglądu sylwetki i zdrowia.
Jeżeli je dodajemy równomiernie w małych ilościach w ciągu dnia, to spalamy je na bieżąco.
Dobrze mieć nawyk sprawdzania czy w każdym zjadanym posiłku mamy odrobinę jakiegoś zdrowego tłuszczu.
Podejście do tłuszczu w diecie bardzo się ostatnio zmieniło, bo na podstawie badań naukowych wiadomo, że zdrowe tłuszcze w niedużych ilościach nie tylko nie tuczą, ale wręcz przyczyniają się do utrzymania szczupłej sylwetki.
1
...
Napisał(a)
Miałem ciężki tydzień, ale jakoś udało się dietę trzymać i zrobić tylko 3 treningi , dlatego w kolejnym tygodniu nic nie zmieniam. Waga na dziś 129.1 czyli -0.9kg lecimy dalej
Zmieniony przez - buli09876 w dniu 2022-12-10 08:02:55

Zmieniony przez - buli09876 w dniu 2022-12-10 08:02:55
1
...
Napisał(a)
Wczoraj dzień NT
Dzisiaj DT- 40 minut roweryk stacjonarny
Dietka 100%
Załatwiłem wszystkie sprawy i postaram się wypiski robić już codziennie.
Za tydzień może jakieś foto podglądowe.
Dzisiaj DT- 40 minut roweryk stacjonarny
Dietka 100%
Załatwiłem wszystkie sprawy i postaram się wypiski robić już codziennie.
Za tydzień może jakieś foto podglądowe.
...
Napisał(a)
Podsumowanie zmagań miesiąca.
Waga poczatkowa na czczo 136.5 kg
Waga z dzisiaj na czczo 128.1 kg
Wynik - 8.4kg
W kolejnym tygodniu zleciało -1kg.
Jestem bardzo zadowolony z efektu , chciałbym zrzucić do wakacji jeszcze z 20- 30 kg.
Plan ma kolejny tydzień bez zmian , Waga w dół to nie będę nic zmieniał. Miało być zdjęcia ale stwierdziłem, że będę wrzucał dopiero jak będzie - 10kg mniej.

Waga poczatkowa na czczo 136.5 kg
Waga z dzisiaj na czczo 128.1 kg
Wynik - 8.4kg
W kolejnym tygodniu zleciało -1kg.
Jestem bardzo zadowolony z efektu , chciałbym zrzucić do wakacji jeszcze z 20- 30 kg.
Plan ma kolejny tydzień bez zmian , Waga w dół to nie będę nic zmieniał. Miało być zdjęcia ale stwierdziłem, że będę wrzucał dopiero jak będzie - 10kg mniej.

2
...
Napisał(a)
Wracam po przerwie od wypisek , treningów i diety która była 50% , zdjęcie z rana na czczo. Do przodu 2kg ale nadrobimy to.

Polecane artykuły