Temat „Dziennik” założyłem bo planuje dłuższą przygodę z budowaniem własnego ciała i fajnie mieć swój jeden konkretny temat gdzie będę mógł szukać rad i poprawiać swoje błędy , ponadto gdy został ogłoszony konkurs na dziennik to jakiś pomysł na prowadzenie takiego dziennika w głowie się zrodził .Niestety nie znalazłem się w gronie trzech szczęśliwych wybrańców ale chęć prowadzenia dziennika nie zniknęła wraz z „małą porażką” .
Nie ukrywam też że chce się włączyć do rywalizacji z Dziennikami konkursowymi ( gdzieś w tle na bocznym torze ) – jestem bardzo ciekaw efektów moich i reszty za kilka miesięcy ( będzie widać zapewne dużą różnice między osobami prowadzonymi przez specjalistów a moimi postępami , ale jak nie sprawdzę to się nie przekonam)
Wydaję mi się że dużo udało mi się osiągnąć na redukcji więc czemu nie próbować w masowaniu,
jeszcze 9 miesięcy temu zalany tłuszczem jak świnia leżałem w łóżku szpitalnym czekając na operacje przepukliny – no i wtedy miałem dużo czasu na przemyślenia – stąd decyzja o zmianach w swoim życiu . 3 miesiące po operacji pomimo innych zaleceń lekarzy postanowiłem rozpocząć przygodę zmieniającą moje ciało i życie i w ten sposób w 6 miesięcy naprawiłem swoje ciało które zaniedbywałem całe życie ( zamieniłem bojler na pierwszy w życiu kaloryfer i to w połowie drogi po 30stce jak i przed 40stka)
Teraz przyszedł czas na masę
NO TO OGIEŃ!!!!!!!!!!!!!!

SUPLEMENTACJA

DIETA
Co do jedzenia to staram się jeść zdrowo , trzymać kcal oraz makroskładniki, oczywiście zdarza mi się popełniać grzeszki i raz na czas zakosze dziecku cuksa lub zjem pizze popijając browarkiem zimnym i złocistym .
Kiedyś słodziłem 4 łyżeczki do wszystkiego ale aktualnie od miesięcy nie używam cukru w ogóle ,nie pije kolorowych płynów staram się nie jadać jedzenie słoikowanego i przetworzonego ( czasem zjem parówki , czasem jakiś sos bolonese czy słodko kwaśny ze słoika) z puszkowanych to tylko ryby.
Ogólnie staram się sam gotować i jeść własne potrawy , jeśli chodzi o płyny to średnio 1,5-2 L wody dziennie ( kranówka) 2-3 kawy dziennie i zieloną herbatę .
Śniadania i jedzenie w pracy zazwyczaj są identyczne od pn do piątku , natomiast obiady i kolacje urozmaicam

TRENING

Każdy trening zapoczątkowany rozgrzewką + - 10 min + rozciąganie ćwiczonych partii
Każdy trening zakończony rozciąganiem +- 5min
-PONIEDZIAŁEK:
- KLATKA
1.Wyciskanie sztangielek na ławce 3x12

2.Rozpiętki sztangielkami na ławce 3x12

3.Pompki na poręczach ( krzesła) 3 x ?? ( pierwszy tydzień =sprawdzenie możliwości z obciążeniem własnym )

-BICEPS
1.Podciąganie na drążku 3 x ?? ( pierwszy tydzień =sprawdzenie możliwości z obciążeniem własnym )

2.Uginanie ramion sztangielkami ze skrętem stojąc 3x12

3.Uginanie ramion ( młotki) siedząc 3x12

-BRZUCH
- Lekki trening ( kompilacja plank + podnoszenie ugiętych nóg w zwisie 3x ?? ( pierwszy tydzień =sprawdzenie możliwości z obciążeniem własnym )

WTOREK:
1.CARDIO - Cardio Challenge INSANITY MAX 33 min (bardzo intensywne cardio ( przerwy 40 sec co 6min)

ŚRODA:
-PLECY
1.Podciąganie na drążku nachwyt troche szerszy niż barki ( do brody) 4x ?? ( pierwszy tydzień =sprawdzenie możliwości z obciążeniem własnym )

2.Podciąganie naprzemienne na wąskim chwycie 4x ?? ( pierwszy tydzień =sprawdzenie możliwości z obciążeniem własnym )
3.Podciąganie sztangielki w opadzie (WIOSŁOWANIE) 3x12

4.Przenoszenie sztangi w leżeniu na ławce prostej 3x12

5.Wiosłowanie sztangielkami stojąc 4x12
6. Ściąganie drążka do karku siedząc 4x12

7. SZRUGSY 3x12

-BRZUCH
- (ABS Workuto lvl.2 + spięcia skośne stojąc + ugięcia prostych nóg w zwisie 3x ?? ( pierwszy tydzień =sprawdzenie możliwości z obciążeniem własnym )

CZWARTEK:
1.CARDIO - Cardio Challenge INSANITY MAX 33 min (bardzo intensywne cardio ( przerwy 40 sec co 6 min)

PIĄTEK:
-BARKI
1.Unoszenie sztangielek przodem stojąc 3x12

2. Wyciskanie sztangielek 3x12

3. Podciąganie sztangielek wzdłuż tułowia 3x12

4. Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia siedząc 3x12

-TRICEPS
1.Prostowanie ramienia sztangielką za głowy siedząc 3x12

2.Francuskie wyciskanie sztangą prostą 3x12

3.Pompki na ławkach 3x ?? ( pierwszy tydzień =sprawdzenie możliwości z obciążeniem własnym )

SOBOTA:
-NOGI
1.Prostowanie nóg siedząc 3x12

2.Przysiady z obciążeniem (sztangielki) 4x12

3. Martwy ciąg na prostych nogach 4x12

4.Żuraw 4x12

5.Zbieranie grzybków 3x12
6.Wspiętki na palcach 3x12

-BRZUCH - (ABS Workuto lvl.2 + spięcia skośne stojąc + ugięcia prostych nóg w zwisie 3x ?? ( pierwszy tydzień =sprawdzenie możliwości z obciążeniem własnym )

NIEDZIELA:
RELAKS

:
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2015-10-17 20:12:36
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej