Z gory dzieki na odpowiedz! Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Witam! Mam 18 lat i 195cm wzrostu. Kiedys trenowalem boks i Shidokan. Po dluzszej przerwie planuje znowu sie na cos zapisac i myslalem o BJJ. Z tym ze jestem dosc wysoki i mam dlugie rece i nogi, wiec zastanawiam sie czy BJJ to dobry wybor, czy nie lepiej zapisac sie na jakis Kick-boxing czy cos w tym stylu. Czy w BJJ mozna wykorzystac duzy wzrost, czy raczej obroci sie to przeciwko mnie? Doradzcie czy w moim przypadku warto sie zapisac na BJJ czy raczej rozwazyc cos innego?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Idz na BJJ myślę ,że tak czy tak to ci sie przyda jesli trenowałeś już stójkę.Duży wzrost niejest może jakimś atutem na BJJ (no może niebiorąc pod uwagę trójkątów
) ale napewno niejest tez wielką przeszkodą ("ruchliwośc" możesz mieć trochę gorszą aniżeli niźsi) co pokazał np Overeem ,a biorąc pod uwage pewne umiejętności w "uderzaniu" to chwyty będą dlaciebie dobrym uzupełnieniem.Wiadomo ,że niezawsze walka toczy sie tylko w stójce (i niemam tu namyśli MMA
) więc nawet jak pujdziesz i złapiesz same podstawy a potem uznasz (mam nadzieje ,że nie!) ,że bardziej odpowiada ci uderzanie to napewno zostana ci pewne podstawowe ruchy które niejednokrotnie ci pomogą kiedys tam.Reasumując-masz lepsze warunki do uderzania ,ale idz na Bjj 

"Musisz świecić przykładem odwagi, honoru, żarliwej dla Narodu służby"
...
Napisał(a)
Latino ja mam 200cm wzrostu i trenuje bjj od niedawna. Mogę tylko potwierdzić, że mniejsi mają lepiej. Jedyne co mi pomaga to masa - koło 100kg, ale jeszcze nie robię z niej odpowiedniego użytku. Ogólnie jeśli jesteś długi i chudy to będzie ciężko, ale za to zmusi cię to do pracy nad techniką. Jeśli ci się to nie spodoba może zainteresuj się MMA.
...
Napisał(a)
Ato chyba ja jestem jakiś niedoinformowany bo ztego co mi koleżanki i koledzy mówili
to w MMA tez jest parter (no ,ale mogli sie mylić
)

...
Napisał(a)
ja mam 193 cm - bjj trenuje od niedawna, ale trójkąciki dzięki długim nogą wychodzą mi już całkiem konkretnie ;) wysokim ludziom przeważnie dobrze walczy się gardą. ale mi z kolei wzrost przeszkadza trochę w ucieczkach z bocznej i dosiadu, choć pewnie to sprawa indywidualna...
p.s. W MMA większość uderzeń trenuje się w parterze
p.s. W MMA większość uderzeń trenuje się w parterze

...
Napisał(a)
Ja nie powiedziałem, że w MMA nie ma parteru tylko, że to jakaś alternatywa dla BJJ. Każdy może mieć dość samej walki w parterze szczególnie jeśli lepiej nadaje sie do uderzania.
...
Napisał(a)
Mi nie przeszkadzał mój wrost w walce w parterze.
Mam 191cm i składałem niższych od siebie
Mam 191cm i składałem niższych od siebie

...
Napisał(a)
No i własnie dlatego powiedziałem ,że niejest wielka przeszkodą i ludzie wysocy tez sobie radzą ale to niezmienia faktu ,że większe atuty maja do udzerzania
np.zasięg

...
Napisał(a)
to,że masz duższe ręce i nogi będzie Twoim atutem
A wzrost nie będzie aż tak bardzo przeszkadzał - jednak wiadomo,że niżsi są bardziej ruchliwi

A wzrost nie będzie aż tak bardzo przeszkadzał - jednak wiadomo,że niżsi są bardziej ruchliwi

Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html
...
Napisał(a)
no dobrze. A w judo wzrost może bardziej przeszkadzać niż w bjj, czy porównywalnie??
,,DOBRY LOWKICK NIGDY NIE JEST ZŁY"
Polecane artykuły